Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie mam jak do Kępna dojechać jestem niezmotoryzowana, Kępna nie znam, żeby jechać pociągiem czy pksem. Jeszcze nawet nie wymyśliłam w jaki sposób odbiorę Biancę a Kępno to nie 5 km. Do Kępna jest z godzina drogi samochodem.

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie fryzjer z Kępna odpada, w transporie będą ine psy, nie ma szans zatrzymywać się po trasie. Paulina,zy będziesz mogła Biance wykąpać i nałożyć np.Fripex na pchły. Oddam kaskę.

Posted

Kępno to nawet nie jest po trasie, żeby zatrzymać się transportem, to nawet nie jest po trasie na poznań, bo wtedy byłoby łatwiej. Jak odbiorę Bianke to ją wyczeszę, wykąpię, mam nawet szampon zwiększający objętość włosa. Będzie z niej gwiazda przy odbiorze.

Posted

To poslij sms jak już ją odbierzesz. Paulinko, a mogłabyś jej kilka fotek ze schroniska i potem z domu zrobic? Przyda się taka dokumentacja metamorfozy chocby do ogłoszeń ;)

Posted

Jesteśmy w domu. W schronisku suczka została wykąpana, obcięta i dostałam ją pachnącą z zawiązaną kiteczką.
Bianca jest suczką przytulaśną, spragnioną kontaktu z człowiekiem, chciałaby cały czas siedzieć na kolanach co z resztą właśnie czyni ;). Do psów jest towarzysko nastawiona, ale skubana jest dominantką i próbuje gwałcić Jurę co denerwuje biedną Jurkę, która jest ze 4 razy większa od Bianci. Jak się nie chce jej wziąć na kolana to mędzi i mędzi...
Jedyny jej problem to to, że znaczy teren, obsikała mi cały korytarz dookoła.
Zęby przednie nie są w złym stanie nie licząc kilku ubytków, ale tylne zaczynają gnić stąd też zapaszek z buzi nie jest zbyt przyjemny.
Oprócz dużego guza na sutku, ma jeszcze mniejsze i na pleckach też ma guzka. Skóra nie jest aż w takim złym stanie jak mi się wydawało, parę strupków na pleckach i osłabiona sierść w niektórych miejscach.

A oto gwiazda

i ogonek

Posted

Niunia jest po prostu cudo :loveu: Jak znaczy teren, to trzeba ją szybko wykastrować, tfu... wysterylizować. :diabloti:Ciekawa jestem,czy będzie gwałcić mojego samca.

Posted

Przejrzałam w google zdjęcia różnych bolończyków tych z rodowodem i tych w typie i stwierdzam, że Bianca jest jak najbardziej w typie Bolończyka. W kłębie ma 26 cm.

Tak naskakuje na Jurę

A to kolejne pozowane

Posted

Bianka dalej próbuje gwałcić obrażoną na cały świat Jurę, ale na głośne Fe! przestaje i podchodzi mędząc żeby ją wziąć na kolana. Teraz jedna leży z jednej strony pufy a druga z drugiej strony, ale Bianka oczywiście leży wpatrzona we mnie. Ona wszędzie za mną chodzi, jak ją zostawię samą to mędzi, nawet jak mój TZ zostaje w pokoju z nią. Z resztą ona o byle co mędzi, to nie jest piszczenie, tylko takie właśnie mędzenie.
Nie wiem czy ona czasem nie podziębiła w schronisku, bo mimo, że była w szpitaliku to też jest tam chłodno. Kicha często i wodniste smarki z noska wylatują. Może to też tłumaczyłoby to częste sikanie.

Uśmiecha się do ciotek!

Posted

[quote name='mshume']Paula, a Bianca umie jakies komendy typu siad, leżeć, daj łapę.Na smyczy ciągnie?[/QUOTE]

Komend nie umie żadnych, mówię siad - Jura siada a Bianca na mnie patrzy w stylu "czego Ty ode mnie chcesz".

Szukałam w necie informacji o tym kichaniu i faktycznie może być to przeziębienie lub wina chorych zębów. Jeśli to przeziębienie to z domowych sposobów można podawać rutinoscorbin więc jej dam jedną tabletkę i jutro drugą. Miałam na DT psiaka przeziębionego i też wet oprócz antybiotyków kazał dawać flegaminę i rutinoscorbin. Tylko tamten psiak miał mocne przeziębienie i kaszel.

Posted

Ciekawa jestem jak wyglądało jej poprzednie życie: pseudohodowla? kanapowy pieszczoch? Bolonczyki uwielbiają prosić na 2 łapkach (moj tanczy ,ale musi widziec przysmak w ręku;), ciekawe czy umie? Wet ją będzie oglądał na dniach.