mshume Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Kto pytał o nowe fotki? No to lecim. 1. tak spędzam dużo czasu 2.tak też, no dobra trochę mogę się uśmiechnąć 3. fajne mam wdzianko? 4. Bianca, coś ci powiem: to obciach chodzić w kurteczce! Quote
Evelynkaa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Super psiak i super fotki :D:D:D prosimy o jeszcze i jeszcze i jeszcze więcej fotek Quote
mshume Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 No to na dobranoc ostatnia fotka: "Proszę,znajdź mi domek na zawsze,nie chcę już nigdy więcej marznąć i głodować" Quote
Evelynkaa Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 A jak samopoczucie? bo wydaje się szczęśliwą rozrabiaką...bawi się z twoim psiakiem?buziaki dla lali Quote
mshume Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Bianca nie umie się bawić z moim psem ( a może nie chce) :( Woli się spokojnie przechadzać po domu i ogrodzie,trochę bawi się gryzakami. Dużo drzemie. Dziś niestety znowu do weta, bo strasznie się drapie :(, podejrzewam alergie na nabiał (dostawała serek wiejski z żółtkiem). Quote
Ra_dunia Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ostatnie zdjęcie powalające... Gdzieś czytałam, że psiaki z białą sierścią mają bardziej wrażliwą skórę skłonną do alergii. Czy to prawda? Mój rudy ma alergie na roztocza - to dopiero jest zabawa. Czy wiadomo już jakie będą koszty operacji? Quote
Evelynkaa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Hoho to rudy nie może w łóżeczku spać...co za szkoda :D Jak Bianka się drapie po serku jak twierdzisz mshume to może nie trzeba do weta powinno przejść do dwóch dni...najlepsza jest dieta eliminacyjna. Daj jej wypić jakieś wapno, żeby złagodzić świąd i myślę tyle. Możesz też zadzwonić do weta w razie czego. Quote
Akrum Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Też się melduję :) Proszę na PW o nr konta - wpłacę co nieco dla Bianeczki :) Ona jest śliczna, a te ciemne oczka wlepione ufnie pewnie w jej tymczasową opiekunkę - powalające !!! Quote
Lucyna Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Też poproszę o numer konta, biedna psinka, tyle wycierpiała ... Quote
mshume Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Cioteczki, bardzo wam dziękuję :), wysyłam pw. Odbieram dziś jeszcze wyniki badan, to pogadam ile dokładnie kosztowałaby operacja. Quote
Akrum Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 mshume napisał(a):Cioteczki, bardzo wam dziękuję :), wysyłam pw. Odbieram dziś jeszcze wyniki badan, to pogadam ile dokładnie kosztowałaby operacja. przelew poszedł - 40 zł. Quote
mshume Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Bardzo Wam dziękuję, mam nadzieję,że niebawem uzbieramy na operację. Jak dojdą przelewy, wpiszę je w 1 poście. Quote
mshume Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Wyróżnione allegro dla blondyny :) : http://www.allegro.pl/item921030832_bianca_bolonczyk_do_adopcji.html Quote
mshume Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Bianca zrobiła się bardziej aktywna w ciągu dnia, tzn. wszędzie za mną chodzi ;) Ona boi się facetów, jak mój TZ wraca z pracy to się przed nim chowa, siedząc w legowisku lub pod stołem :( Słuchajcie, ona ma taki brzydki kolor łap, brązowy i często je wylizuje. Weterynarz mówił,ze to nic takiego, ale ja wyczytałam,że to może być oznaką jakiś zmian chorobowych na skórze.Jutro pójdę z nią do wetki, fajna babka za wizytę nic nie bierze ode mnie , ewentualnie za leki i badania. Quote
mshume Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Uaktualniłam wydatki w 1 poście, jak dojdą przelewy z dzisiaj, to je dodam.Chwilowo 58 zł na plusie.Muszę też małą zaszczepić na wirusówki. Quote
Evelynkaa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 mshume napisał(a):Bianca zrobiła się bardziej aktywna w ciągu dnia, tzn. wszędzie za mną chodzi ;) Ona boi się facetów, jak mój TZ wraca z pracy to się przed nim chowa, siedząc w legowisku lub pod stołem :( Słuchajcie, ona ma taki brzydki kolor łap, brązowy i często je wylizuje. Weterynarz mówił,ze to nic takiego, ale ja wyczytałam,że to może być oznaką jakiś zmian chorobowych na skórze.Jutro pójdę z nią do wetki, fajna babka za wizytę nic nie bierze ode mnie , ewentualnie za leki i badania. Zobacz co Ci wetka powie, ale mój białas też miewa zabarwienia, czyli czerwona skóra między opuszkami z których włoski barwią się na brunatny kolor. Ja też wydałam u weta 50 zł i smarowałam jakimś mazidłem przeciwgrzybicznym i po miesiącu powrót był z rozrywki. W końcu posłuchałam Dr. Westi z forum dla Westów i zaczęłam moczyć w 3% roztworze octu......i tfu tfu pomogło.... Mówią że to zapalenie łapek jest, teraz jak tyle soli na ulicy to moment. Oczywiście też trzeba wymyć tą sól po spacerku i koniecznie osuszyć łapki żeby nie zalegała wilgoć, co jest przyczyną powstawania grzybów. Między poduszeczkami najlepiej powycinać włoski na króciutko. Quote
Madallena Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 ale gdzie ona ma to brazowe? miedzy palcami? evelynka ma racje, to moze byc od soli, mrozu... Quote
mshume Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Tak, te łapki są najbrzydsze, takie brązowe, ale przy pupce tez, no i ona sie duzo drapie. Co gorsza i mój pies zaczął się drapać. Myślę,że trzeba sprawdzić co to za g.wno ją męczy. Quote
Evelynkaa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 mshume napisał(a):Tak, te łapki są najbrzydsze, takie brązowe, ale przy pupce tez, no i ona sie duzo drapie. Co gorsza i mój pies zaczął się drapać. Myślę,że trzeba sprawdzić co to za g.wno ją męczy. No to jak masz takie obawy to jak najbardziej sprawdz, ale gdyby tak jak pisałam nic nie pomogło na te łapki....to wtedy wypróbuj ocet rozrobiony z wodą 1:3 Quote
mshume Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Kamilawa, mam prośbę, jesteś profesjonalistka w ogłaszaniu :) Poogłaszała byś Biancę? Np. gumtree warszawa, cafe animal.Tu jest tekst: http://www.allegro.pl/item921030832_bianca_mix_bolonczyk_pudel_toy_do_adopcji.html Quote
Recommended Posts