fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Piromanko, wiem, ze takie foty byly idealne..qrcze a ja nie mam jak jechac do schronu :( moze jednak przy takich ktos sie zakocha :( Huzar tez mial zza krat i sie udalo. Asiu, masz racje :) Quote
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Piromanko, wiem, ze takie foty byly idealne..qrcze a ja nie mam jak jechac do schronu :( moze jednak przy takich ktos sie zakocha :( Huzar tez mial zza krat i sie udalo. Asiu, masz racje :) Quote
wire fox Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Piromanko, wiem, ze takie foty byly idealne..qrcze a ja nie mam jak jechac do schronu :( moze jednak przy takich ktos sie zakocha :( Huzar tez mial zza krat i sie udalo. Asiu, masz racje :)[/QUOTE] Ja też myślę,że zdjęcia są ładne - a że zza krat - taka jest Kapselkowa rzeczywistość. Nie wiem w czym tkwi problem - może właśnie miejsce, gdzie jest Kapselek - dla wielu osób za daleko, może spróbować w lokalnych gazetach,albo na lokalnych stronach - ja starałam się dać Kapselka na dolnośląskie. Zauważyłam ostatno,że na moich terenach tj. kujawsko-pomorskie tak jakby mniej było psiaków niż u was na południu, oczywiście też są - ale wydaje mi się,że proporcje są mniejsze. Muszę przyznać, że w Bydgoszczy już dawno nie widziałam psiaka biegającego samopas. Quote
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 u nas "obfituje"...Bielawa kazala czipowac kazdego psa, ktory trafia do schronu z jej terenu, czy to w czyms pomoze...? Lokalnie tez jest oglaszany, nawet w tv sudeckiej, ale cisza! grrrr.... Quote
Piromanka Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Oczywiście czekamy i nadziei nie tracimy!!!!!!!!!!!! Quote
wire fox Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 [quote name='Piromanka']Oczywiście czekamy i nadziei nie tracimy!!!!!!!!!!!![/QUOTE] Oczywiście :lol::lol::lol:!!!! Nie poddajemy się chwilowemu zwątpieniu i mamy nadzieję,że przyszły Człowiek Kapselka wreszcie wejdzie na stronę z ogłoszeniem naszego Kawalera z szorstką czupryną !!!!! Prosimy szybciej !!!! Fiorsteinbok, jestem w ogóle za czipowaniem wszystkich szczeniąt - byłoby wiadomo od razu, kto jest za psa odpowiedzialny. Quote
Wunia Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 owszem, czipy - tak, ale niech za tym idzie jedna centralna baza danych, w Łodzi są np. trzy bazy danych i każda uznaje się za najważniejszą :shake: obłęd, to tylko w naszym kraju tak może być :shake: Quote
wire fox Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Nie wiem, czy już ktoś to już wczesniej zrobił, ale wysłałam maila w sprawie Kapselka do programu "Kundel bury i kocury" - zawsze to południe :) więc może trochę bliżej i ten Nasz Człowiek obejrzy lub posłucha. Kto może to oglądajcie! Quote
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Uuu a co to za program? ja nie jestem w temacie :) Jestem i za czipowaniem i sterylizacją. Piszac o czipach, ze nie wiem czy pomoga - mialam na mysli, czy zmniejszy to liczbe bezdomnych psow w bielawie. Swego czau, nie wiem czy nadal, czipowali za darmo u weterynarzy, ale tak jak piszecie powinna byc jedna baza danych. Quote
wire fox Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Uuu a co to za program? ja nie jestem w temacie :) Jestem i za czipowaniem i sterylizacją. Piszac o czipach, ze nie wiem czy pomoga - mialam na mysli, czy zmniejszy to liczbe bezdomnych psow w bielawie. Swego czau, nie wiem czy nadal, czipowali za darmo u weterynarzy, ale tak jak piszecie powinna byc jedna baza danych. Ja oczywiście też jak najbardziej "ZA" sama wysterylizowałam moją sunię w wieku 1 roku, bo wstyd byłoby mi "produkować" szczenięta nawet rasowe w kraju gdzie zalewa nas fala niechcianych psów - nieszczęśliwych więźniów schronisk pokutujących za nieswoje winy. Baza oczywiście powinna być jedna, bo inaczej to nie ma sensu. "KUndel bury i kocury" to program telewizji krakowskiej, gdzie zajmują się m.in. szukaniem domów dla psów - też nie znam tego programu, ale słyszałam już o nim wielokrotnie więc napisałam do nich maila, może puszczą go chociaż w zakładce podczas emisji - może ktoś go dojrzy . A teraz mały off'ik - sory za prywatę, ale jedyny odzew:angryy: w sprawie Kapselka na Terierkowie wklejam poniżej bez komentarza, dodam,że tylko raz podbiłam temat wpisując : Nikomu się podobasz Kapselku ? Chyba będę omijać to forum szerokim łukiem "Jota -to Twoje pierwsze posty tutaj. Wybacz sobie komentarze tutaj typu "nikomu sie nie podobasz Kapselku",mysle ,ze sa nie na miejscu.Sa tutaj osoby naprawde zaangazowane w pomoc zwierzetom. A granie na emocjach nie przysparza ani sensu ani nie polepsza sprawy. No chyba ,ze chcesz uslyszec:" tak bardzo mi sie podoba ,jest sliczny" ... i na tyle w tym temacie. Wybacz ,ze tak ostro ale to nie jest forum gdzie podbija sie w ten sposob bebenka. Widocznie nikt nie ma pomyslu jak Kapslowi ulzyc w jego zyciu. Wiekszosc z nas to osoby odpowiedzialne i wiedzace co robic" Quote
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Wybacz sobie komentarze tutaj typu "nikomu sie nie podobasz Kapselku",mysle ,ze sa nie na miejscu. Powinno byc "daruj" ;) No coz, pojechała/ł ostro. Jesli jest tak jak pisze, ze sie nie podbija itd, rozumiemy. Mozna jednak ubrac w delikatniejsze slowa, zwlaszcza, ze jak wspomniano to Twoje pierwsze posty... Eh, przykro mi Jota! Quote
wire fox Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 No wiesz, nie miałam zamiaru rozczulać się nad sobą :) w końcu jestem dużą dziewczynką :) . Najbardziej było mi przykro,że to był jedyny odzew i cisza nic ... zero pomysłów, komentarzy , nic ...to jednak zupełnie inne forum niż dogo. Dopiero teraz obejrzałam inne posty w temacie: Teriery w potrzebie i to samo zainteresowanie kundelkami zerowe - Ariedale Terier w potrzebie - o tu już posty były. To taka moja mała refleksja - przepraszam,że zawracam głowę nie na temat - bezpośrednio :) Quote
Asia76 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Qrcze a co temu komuś przeszkadza taki tytuł tematu. W oczy go kole czy co ? Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Kapsel - imiennik naszego Kapsla:) ma kapsel w żołądku...:( czy odzywa sie ktos z tych ogloszen? Quote
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Z tego co wiem to nikt nie pyta o Kapselka :( Danal o jakim piszesz piesku z kapslem w zoladku? da sie go usunac? Co do tamtego forum to juz wiesz, ze sa to ludzie odpwiedzialni i zajmuja sie dzialaniem - my tylko klepiemy w klawiature, heheh :) Quote
danal1983 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 danal1983 napisał(a):Kapsel - imiennik naszego Kapsla:) ma kapsel w żołądku...:( czy odzywa sie ktos z tych ogloszen? Moody z mojego podpisu ma imie zmienione na kapsel - "na cześć" tego, co mu zalega w żołądku... w czw ma operacje usuniecia kapsla, przepukliny i kastracje,ehh dużo tego. zapraszam na wątek;) Quote
fiorsteinbock Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Bylam u drugiego Kapselka na watku, cioteczki - zajrzyjcie :) Quote
Piromanka Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Szorściuszek, nie wiem jak Ci to wyjaśnić.... Przecież twój DOM gdzieś czeka.... Quote
fiorsteinbock Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Pocieszam sie, ze nawet miesiac nie minal, odkad zaczelysmy oglaszac. Wkrotce domek go wypatrzy. Quote
fiorsteinbock Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Pocieszam sie, ze nawet miesiac nie minal, odkad zaczelysmy oglaszac. Wkrotce domek go wypatrzy. Quote
danal1983 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 jest taki słodziak, że na pewno ktos sie w nim zakocha. oby szybko... Quote
Wunia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 danal1983 napisał(a):jest taki słodziak, że na pewno ktos sie w nim zakocha. oby szybko... nie wątpię w to:) Quote
giselle4 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ...nie tylko byl telefon w sprawie adopcji Nellusi ale i Pani telefonowała po Kapselka ..moze jeszcze w tym tygodniu poleci do domku...:) Quote
Wunia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 ojej, już daję znać cioci mmd - ucieszy się :) Quote
Asia76 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 giselle4 napisał(a):...nie tylko byl telefon w sprawie adopcji Nellusi ale i Pani telefonowała po Kapselka ..moze jeszcze w tym tygodniu poleci do domku...:) Super. Ja w to wierzę, że psina znajdzie domek :-) Quote
Recommended Posts