Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Piromanko, wiem, ze takie foty byly idealne..qrcze a ja nie mam jak jechac do schronu :(
moze jednak przy takich ktos sie zakocha :(

Huzar tez mial zza krat i sie udalo. Asiu, masz racje :)[/QUOTE]

Ja też myślę,że zdjęcia są ładne - a że zza krat - taka jest Kapselkowa rzeczywistość.
Nie wiem w czym tkwi problem - może właśnie miejsce, gdzie jest Kapselek - dla wielu osób za daleko, może spróbować w lokalnych gazetach,albo na lokalnych stronach - ja starałam się dać Kapselka na dolnośląskie. Zauważyłam ostatno,że na moich terenach tj. kujawsko-pomorskie tak jakby mniej było psiaków niż u was na południu, oczywiście też są - ale wydaje mi się,że proporcje są mniejsze. Muszę przyznać, że w Bydgoszczy już dawno nie widziałam psiaka biegającego samopas.

Posted

[quote name='Piromanka']Oczywiście czekamy i nadziei nie tracimy!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

Oczywiście :lol::lol::lol:!!!! Nie poddajemy się chwilowemu zwątpieniu i mamy nadzieję,że przyszły Człowiek Kapselka wreszcie wejdzie na stronę z ogłoszeniem naszego Kawalera z szorstką czupryną !!!!!
Prosimy szybciej !!!!
Fiorsteinbok, jestem w ogóle za czipowaniem wszystkich szczeniąt - byłoby wiadomo od razu, kto jest za psa odpowiedzialny.

Posted

owszem, czipy - tak, ale niech za tym idzie jedna centralna baza danych, w Łodzi są np. trzy bazy danych i każda uznaje się za najważniejszą :shake:
obłęd, to tylko w naszym kraju tak może być :shake:

Posted

Nie wiem, czy już ktoś to już wczesniej zrobił, ale wysłałam maila w sprawie Kapselka do programu "Kundel bury i kocury"
- zawsze to południe :) więc może trochę bliżej i ten Nasz Człowiek obejrzy lub posłucha. Kto może to oglądajcie!

Posted

Uuu a co to za program? ja nie jestem w temacie :)
Jestem i za czipowaniem i sterylizacją.
Piszac o czipach, ze nie wiem czy pomoga - mialam na mysli, czy zmniejszy to liczbe bezdomnych psow w bielawie.
Swego czau, nie wiem czy nadal, czipowali za darmo u weterynarzy, ale tak jak piszecie powinna byc jedna baza danych.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Uuu a co to za program? ja nie jestem w temacie :)
Jestem i za czipowaniem i sterylizacją.
Piszac o czipach, ze nie wiem czy pomoga - mialam na mysli, czy zmniejszy to liczbe bezdomnych psow w bielawie.
Swego czau, nie wiem czy nadal, czipowali za darmo u weterynarzy, ale tak jak piszecie powinna byc jedna baza danych.

Ja oczywiście też jak najbardziej "ZA" sama wysterylizowałam moją sunię w wieku 1 roku, bo wstyd byłoby mi "produkować" szczenięta nawet rasowe w kraju gdzie zalewa nas fala niechcianych psów - nieszczęśliwych więźniów schronisk pokutujących za nieswoje winy. Baza oczywiście powinna być jedna, bo inaczej to nie ma sensu.
"KUndel bury i kocury" to program telewizji krakowskiej, gdzie zajmują się m.in. szukaniem domów dla psów - też nie znam tego programu, ale słyszałam już o nim wielokrotnie więc napisałam do nich maila, może puszczą go chociaż w zakładce podczas emisji - może ktoś go dojrzy .

A teraz mały off'ik - sory za prywatę, ale jedyny odzew:angryy: w sprawie Kapselka na Terierkowie wklejam poniżej bez komentarza, dodam,że tylko raz podbiłam temat wpisując : Nikomu się podobasz Kapselku ? Chyba będę omijać to forum szerokim łukiem

"Jota -to Twoje pierwsze posty tutaj. Wybacz sobie komentarze tutaj typu "nikomu sie nie podobasz Kapselku",mysle ,ze sa nie na miejscu.Sa tutaj osoby naprawde zaangazowane w pomoc zwierzetom.
A granie na emocjach nie przysparza ani sensu ani nie polepsza sprawy.
No chyba ,ze chcesz uslyszec:" tak bardzo mi sie podoba ,jest sliczny" ... i na tyle w tym temacie.
Wybacz ,ze tak ostro ale to nie jest forum gdzie podbija sie w ten sposob bebenka.
Widocznie nikt nie ma pomyslu jak Kapslowi ulzyc w jego zyciu.
Wiekszosc z nas to osoby odpowiedzialne i wiedzace co robic"

Posted

Wybacz sobie komentarze tutaj typu "nikomu sie nie podobasz Kapselku",mysle ,ze sa nie na miejscu.
Powinno byc "daruj" ;)

No coz, pojechała/ł ostro. Jesli jest tak jak pisze, ze sie nie podbija itd, rozumiemy. Mozna jednak ubrac w delikatniejsze slowa, zwlaszcza, ze jak wspomniano to Twoje pierwsze posty...

Eh, przykro mi Jota!

Posted

No wiesz, nie miałam zamiaru rozczulać się nad sobą :) w końcu jestem dużą dziewczynką :) . Najbardziej było mi przykro,że to był jedyny odzew i cisza nic ... zero pomysłów, komentarzy , nic ...to jednak zupełnie inne forum niż dogo. Dopiero teraz obejrzałam inne posty w temacie: Teriery w potrzebie i to samo zainteresowanie kundelkami zerowe - Ariedale Terier w potrzebie - o tu już posty były. To taka moja mała refleksja - przepraszam,że zawracam głowę nie na temat - bezpośrednio :)

Posted

Z tego co wiem to nikt nie pyta o Kapselka :(
Danal o jakim piszesz piesku z kapslem w zoladku? da sie go usunac?

Co do tamtego forum to juz wiesz, ze sa to ludzie odpwiedzialni i zajmuja sie dzialaniem - my tylko klepiemy w klawiature, heheh :)

Posted

danal1983 napisał(a):
Kapsel - imiennik naszego Kapsla:) ma kapsel w żołądku...:(

czy odzywa sie ktos z tych ogloszen?

Moody z mojego podpisu ma imie zmienione na kapsel - "na cześć" tego, co mu zalega w żołądku... w czw ma operacje usuniecia kapsla, przepukliny i kastracje,ehh dużo tego. zapraszam na wątek;)

Posted

giselle4 napisał(a):
...nie tylko byl telefon w sprawie adopcji Nellusi
ale i Pani telefonowała po Kapselka ..moze jeszcze w tym tygodniu poleci do domku...:)

Super. Ja w to wierzę, że psina znajdzie domek :-)