bric-a-brac Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Mam na zbyciu Unidox, przyda się? Jeśli tak, podeślijcie adres do wysyłki na PW. Quote
Cudak Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Przyda, przyda, bo wiosna to sezon infekcji niestety. Mam nadzieję, że tej wiosny obejdzie sie u kotów bez problemów skórnych.... Quote
Cudak Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Zapraszam do mojej tymczasowiczki, ktora ze względu na to, że malutka i w zabawie z moją suką bezpieczna nie jest, pilnie szuka domu lub nowego DT: http://www.dogomania.pl/forum/threads/240658-3-mies-ma%C5%82a-sunia-szuka-domu-lub-DT! Quote
Cudak Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 (edited) Pojechała mała znajdka do swojego domku :) Zdjęcia sprzed wyjazdu do DS: Oczka jeszcze trochę łzawią i kicha, ale już bez gilów i ropki z oczek. Dziękuję wszystkim za kciuki i za pomoc finansową na leczenie Filominy :) Szczegółowe rozliczenie: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150946 w drugim poście. Jesteśmy na minusie 98.81 zł Edited March 10, 2013 by Cudak Quote
Cudak Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Niestety wraca zima :( Odczuwalna temperatura ponad - 20 stopni :( Quote
Clean Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Ojej, ale zimno, brr! Super że Filomina znalazła dom! Quote
Cudak Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Dobrze, że nasze portowe kotki mają ciepłe schronienie, ale zimna koty i tak nie lubią... Quote
Cudak Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 Zapraszam na NOWY bazarek, z cudnymi ciuszkami i nie tylko, na koty: http://www.dogomania.pl/forum/threads/240391-Ca%C5%82kiem-nowy-bazarek!-na-KOTY-do-20-03 Quote
Lacia Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Cudak napisał(a):Niestety wraca zima :( Odczuwalna temperatura ponad - 20 stopni :( kurcze to zimno u was. Dobrze ze u nas tylko -3 :) Z drugiej strony jak był ten tydzień ciepły to niektóre wolnozyjace koty już dostały rui :( Quote
Clean Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Lacia napisał(a):kurcze to zimno u was. Dobrze ze u nas tylko -3 :) Z drugiej strony jak był ten tydzień ciepły to niektóre wolnozyjace koty już dostały rui :( Tak, to prawda, byliśmy pewni na 100% że nasza tymczasowiczka Kropka była jakieś dwa lata temu wysterylizowana aż tu nagle zaczęła mieć wszystkie objawy rui!Dokładnie tydzień temu!No i okazało się że nie była nigdy sterylizowana!Dziwne to, bo dokładnie pamiętamy żę była u weta na sterylce razem z innymi kotami i jak do tej pory nigdy nie była kotna!Dziwne to wszystko tym bardziej że wet ją troszeczkę podgolił i niby widział bliznę po sterylce:-(Sami nie wiemy, czy oni coś kręcą, czy wcześniejsza sterylka była albo źle wykonana, albo co? Quote
Lacia Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Clean napisał(a):Tak, to prawda, byliśmy pewni na 100% że nasza tymczasowiczka Kropka była jakieś dwa lata temu wysterylizowana aż tu nagle zaczęła mieć wszystkie objawy rui!Dokładnie tydzień temu!No i okazało się że nie była nigdy sterylizowana!Dziwne to, bo dokładnie pamiętamy żę była u weta na sterylce razem z innymi kotami i jak do tej pory nigdy nie była kotna!Dziwne to wszystko tym bardziej że wet ją troszeczkę podgolił i niby widział bliznę po sterylce:-(Sami nie wiemy, czy oni coś kręcą, czy wcześniejsza sterylka była albo źle wykonana, albo co? Hmm. Ja mam Panią, która adoptował ode mnie kota tak z 2 lata temu. Kotka została wysterylizowana u dobrych wetów a mimo to okazało się że dostaje rui, tzn ma objawy rui ale nie może być w ciąży. Sterylka była a kłopot, tzn część kłopotu została mimo to. A ta twoja kicia miała juz teraz sterylkę? Bo może jednak kiedyś ją sterylizowaliście a teraz jej coś z hormonami "odbiło"? Quote
Cudak Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 Niektórzy "weci" sterylizują bezdomne kotki tak, że wycinają chyba macicę, a zostawiają jajniki i kotki mają ruje, a nie zachodzą w ciąże, więc jeśli blizna po sterylce jest, to pewnie w taki sposób została wykonana... Quote
zerojeden Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Mi wet mówił że czasem tak jest że przy usuwaniu jajnika zostaje jakiś mały odprysk i nawet on może powodować to ze kotka ma ruję. Quote
Clean Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Wet powiedział jak ja już otworzył, że nie była nigdy sterylizowana ale tak jak pisałam, pamiętam że ona, jej siostra i matka były złapane na sterylki z tym że jej to nie pamiętam żeby miała wygolony bok.To było jakieś 2 lata temu, ona wtedy miała może ze 4 miesiace.Nie wiem, może to że była wysterylizowana za młodu i może jakieś homony się uchowały, może właśnie taki odprysk od jajnika...nie wiemy i pewnie się nie dowiemy bo wet mówi nie nie była sterylizowana i tyle.W każdym badź razie ewidentnie miała wszystke objawy rui.Oby tylko nie było to co piszecie czyli że kot po sterylce majacy objawy rui.Zobaczymy,do następnego rui, oby nie:-( Quote
Clean Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 i może być to co pisze Cudak, czyli za pierwszym razem nie usunęli jajników i stad ruja u kotki Quote
Cudak Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Clean, a oznaczacie jakoś kotki, które zostały wysterylizowane? U nas taki zwyczaj, że uszko jest nacinane, by drugi raz tej samej kotki nikt do sterylki nie łapał. Quote
Clean Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 My akurat tych kotów nie znaczyliśmy bo były małe, więc pomyśleliśmy że być może trafia do adopcji.Tutaj też uszko nacinaja, ostatnio nie tylko kotkom ale i kocurom żeby było widać i żeby je nie łapać po raz drugi.Siostra naszej Kropki też wysterylizowana, ładna, szara ale straszny dzikusek:-( Quote
Cudak Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Clean, i co z kotką? Ostatnie bazarki: 66,10 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/239250-ROZLICZONY-na-koty 131,20 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/239895-ROZLICZONY-na-koty-2 ________________ 197,30 zł z tego została zamówiona karma Pitty 20 kg za 98,80 zł i 98,81 zł było na minusie za leczenie Filominy = 197,61 zł, więc cały dochód z bazarków został wydany. A Filomina pozdrawia z nowego domku: Obecny bazarek w trakcie rozliczania, bardzo dziękuję za pomoc i zaraz szykuję następny. Quote
Cudak Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 Nie wiem, czy kotom nowego wątku nie założyć, jako kontynuację tego? Ten już 3 lata prowadzę i rozliczenie jest już długie i nieczytelne, a i dotyczy on też innych kotów poza portowymi... W tej chwili mam u siebie bezdomną koteczkę (porzucona najprawdopodobniej, bo oswojona). Jutro sterylka, mam nadzieję, ze nie bedzie aborcyjna, bo wtedy 40 zł będę musiała dopłacić, a 40 zł, to byłoby ponad 20 puszek :( Quote
bric-a-brac Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Cudak, odgruzuj skrzynkę;) Chciałam napisać, że dzisiaj dopiero wysłałam unidox. Powinny do końca tygodnia dolecieć. Na zdrowie. Quote
Cudak Posted March 25, 2013 Author Posted March 25, 2013 bric-a-brac napisał(a):Cudak, odgruzuj skrzynkę;) Chciałam napisać, że dzisiaj dopiero wysłałam unidox. Powinny do końca tygodnia dolecieć. Na zdrowie. Dziękuję za unidox i za info o skrzynce ;) Quote
zerojeden Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 (edited) [FONT=arial black]Zapraszam na dwa bazarki...i przepraszam że tak bezczelnie[SIZE=3]... pierwszy bazarek jest cegiełkowo-puzzlowy dla Maji :smile: na drugim możesz sam skomponować podkładkę za swoim zwierzakiem :smile: [/FONT] Edited March 25, 2013 by Hałabajówka Quote
Clean Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Filomina wyglada przepięknie!Cieszę się że znalazła dobry dom:-) Z nasza koteczka Kropka wszystko w porzadku, rana fajnie się zagoiła po sterylce, ogólnie ma się dobrze:-) Quote
Recommended Posts