Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Pojechała mała znajdka do swojego domku :)

Zdjęcia sprzed wyjazdu do DS:

Oczka jeszcze trochę łzawią i kicha, ale już bez gilów i ropki z oczek.
Dziękuję wszystkim za kciuki i za pomoc finansową na leczenie Filominy :) Szczegółowe rozliczenie: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150946 w drugim poście. Jesteśmy na minusie 98.81 zł

Edited by Cudak
Posted

Cudak napisał(a):
Niestety wraca zima :( Odczuwalna temperatura ponad - 20 stopni :(

kurcze to zimno u was. Dobrze ze u nas tylko -3 :) Z drugiej strony jak był ten tydzień ciepły to niektóre wolnozyjace koty już dostały rui :(

Posted

Lacia napisał(a):
kurcze to zimno u was. Dobrze ze u nas tylko -3 :) Z drugiej strony jak był ten tydzień ciepły to niektóre wolnozyjace koty już dostały rui :(

Tak, to prawda, byliśmy pewni na 100% że nasza tymczasowiczka Kropka była jakieś dwa lata temu wysterylizowana aż tu nagle zaczęła mieć wszystkie objawy rui!Dokładnie tydzień temu!No i okazało się że nie była nigdy sterylizowana!Dziwne to, bo dokładnie pamiętamy żę była u weta na sterylce razem z innymi kotami i jak do tej pory nigdy nie była kotna!Dziwne to wszystko tym bardziej że wet ją troszeczkę podgolił i niby widział bliznę po sterylce:-(Sami nie wiemy, czy oni coś kręcą, czy wcześniejsza sterylka była albo źle wykonana, albo co?

Posted

Clean napisał(a):
Tak, to prawda, byliśmy pewni na 100% że nasza tymczasowiczka Kropka była jakieś dwa lata temu wysterylizowana aż tu nagle zaczęła mieć wszystkie objawy rui!Dokładnie tydzień temu!No i okazało się że nie była nigdy sterylizowana!Dziwne to, bo dokładnie pamiętamy żę była u weta na sterylce razem z innymi kotami i jak do tej pory nigdy nie była kotna!Dziwne to wszystko tym bardziej że wet ją troszeczkę podgolił i niby widział bliznę po sterylce:-(Sami nie wiemy, czy oni coś kręcą, czy wcześniejsza sterylka była albo źle wykonana, albo co?

Hmm. Ja mam Panią, która adoptował ode mnie kota tak z 2 lata temu. Kotka została wysterylizowana u dobrych wetów a mimo to okazało się że dostaje rui, tzn ma objawy rui ale nie może być w ciąży. Sterylka była a kłopot, tzn część kłopotu została mimo to. A ta twoja kicia miała juz teraz sterylkę? Bo może jednak kiedyś ją sterylizowaliście a teraz jej coś z hormonami "odbiło"?

Posted

Niektórzy "weci" sterylizują bezdomne kotki tak, że wycinają chyba macicę, a zostawiają jajniki i kotki mają ruje, a nie zachodzą w ciąże, więc jeśli blizna po sterylce jest, to pewnie w taki sposób została wykonana...

Posted

Wet powiedział jak ja już otworzył, że nie była nigdy sterylizowana ale tak jak pisałam, pamiętam że ona, jej siostra i matka były złapane na sterylki z tym że jej to nie pamiętam żeby miała wygolony bok.To było jakieś 2 lata temu, ona wtedy miała może ze 4 miesiace.Nie wiem, może to że była wysterylizowana za młodu i może jakieś homony się uchowały, może właśnie taki odprysk od jajnika...nie wiemy i pewnie się nie dowiemy bo wet mówi nie nie była sterylizowana i tyle.W każdym badź razie ewidentnie miała wszystke objawy rui.Oby tylko nie było to co piszecie czyli że kot po sterylce majacy objawy rui.Zobaczymy,do następnego rui, oby nie:-(

Posted

Clean, a oznaczacie jakoś kotki, które zostały wysterylizowane? U nas taki zwyczaj, że uszko jest nacinane, by drugi raz tej samej kotki nikt do sterylki nie łapał.

Posted

My akurat tych kotów nie znaczyliśmy bo były małe, więc pomyśleliśmy że być może trafia do adopcji.Tutaj też uszko nacinaja, ostatnio nie tylko kotkom ale i kocurom żeby było widać i żeby je nie łapać po raz drugi.Siostra naszej Kropki też wysterylizowana, ładna, szara ale straszny dzikusek:-(

• 2 weeks later...
Posted

Clean, i co z kotką?

Ostatnie bazarki:
66,10 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/239250-ROZLICZONY-na-koty

131,20 zł http://www.dogomania.pl/forum/threads/239895-ROZLICZONY-na-koty-2

A Filomina pozdrawia z nowego domku:

Obecny bazarek w trakcie rozliczania, bardzo dziękuję za pomoc i zaraz szykuję następny.

Posted

Nie wiem, czy kotom nowego wątku nie założyć, jako kontynuację tego? Ten już 3 lata prowadzę i rozliczenie jest już długie i nieczytelne, a i dotyczy on też innych kotów poza portowymi...

W tej chwili mam u siebie bezdomną koteczkę (porzucona najprawdopodobniej, bo oswojona). Jutro sterylka, mam nadzieję, ze nie bedzie aborcyjna, bo wtedy 40 zł będę musiała dopłacić, a 40 zł, to byłoby ponad 20 puszek :(

Posted

bric-a-brac napisał(a):
Cudak, odgruzuj skrzynkę;) Chciałam napisać, że dzisiaj dopiero wysłałam unidox. Powinny do końca tygodnia dolecieć. Na zdrowie.

Dziękuję za unidox i za info o skrzynce ;)

Posted

Filomina wyglada przepięknie!Cieszę się że znalazła dobry dom:-)
Z nasza koteczka Kropka wszystko w porzadku, rana fajnie się zagoiła po sterylce, ogólnie ma się dobrze:-)