Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/threads/239895-Na-bezdomne-koty-tanie-ubrania-różne-rozmiary-i-nie-tylko-)-do-20-02 - zapraszam na nowy bazarek,

w porcie dużo problemów ostatnio, a największy teraz z karmą.... Z Fundacji jeszcze nie dotarło zamówienie, a zaraz koty zostaną bez jedzenia :(

Z ostatniego bazarku będzie ok 50 zł, gdyby ktoś mógł się dołożyć do worka karmy, to byłabym ogromnie wdzięczna, bo sama nie mam w tej chwili z czego dołożyć :oops:

Posted

Cudak napisał(a):
Podnoszenie też potrzebne, a jakby Ktoś miał chwilkę by kilka zaproszeń wysłac, to byłabym ogromnie wdzięczna...

To ja się postaram w pracy coś porozsyłać.

Posted

W końcu BEZPIECZNE :)
(mam nadzieję, że jak najdłużej, bo zgodę na postawienie domku dostałam z UG tylko czasową).
i budki w środku nie będą niszczone przez deszcz, mróz, psy... Na zewnątrz stoją budki z daszkami takimi, że pod nimi jedzonko też nie moknie, dla tych kotków co do środka nie chcą wejść.

A taką odpowiedź dostałam z Gminy, na prośbę o wsparcie w postaci karmy dla kotów z portu i dla kotek po sterylek, które u siebie przetrzymuję:

Wpłat na konto Fundacji KD niestety jak na lekarstwo, bazarki różnie idą, a żadnych zapasów nie mamy :( od pt kotki jedzą makaron i psią karmę, ale w tygodniu powinna dojść zamówiona karma (z bazarków) i wsparcie z miau - na miesiąc to powinno wystarczyć, ale bardzo prosimy o wsparcie:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000
koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty ze Stepnicy"

Myślę, żeby zrobić nowe wydarzenie na facebooku dla naszych kotów, kiedyś trochę pomocy z tego miały, tylko przez te wszystkie ostatnie problemy nie miałam głowy do tego...

Dziś Światowy Dzień Kota... Piękny prezent dostałam :roll:

Pilnie potrzebny DT, bo malucha umieściłam chwilowo w klatce, a klatka potrzebna mi na kotki po sterylkach (w tygodniu chcę kolejną kotkę z zakładu drzewnego wysterylizować).

Posted

[quote name='Cudak']http://www.zooplus.pl/shop/psy/transporter_klatka_dla_psa/klatki_transportowe/transportowe/30817 Dł. x szer. x wys.: 92 x 62 x 69 cm, dwudrzwiowa(219 zł) - powinna być w sam raz, brakowałoby 199 zł... AlfaLS zgodziłabyś się zbierać pieniążki na ten cel na swoje konto?
Klatka później i dla kotek po sterylkach i dla takich w trakcie leczenia by się przydała...
Nie ma sprawy, mogę zbierać i mogę zamówić. Tylko mi później podeślesz swój adres żeby przesyłka poszła od razu do Ciebie, ok?

Bardzo prosimy o pomoc - ta klatka będzie nam długo służyła. Niestety u Cudak ciągle są jakieś potrzebujące kociaki. W klateczce będzie im bezpieczniej...

Posted

Klatka już zamówiona (zamówiła ją dla nas ksb z miau :)). Ogromnie dziękuję również AlfieLS, że o klatce pomyślała, bo DT to byśmy raczej nie znaleźli....

Zobaczymy, co wet powie, jeśli będzie potrzeba to założę maluchowi osobny wątek (Z pieniążkami u mnie krucho, a leczenie może być kosztowne, no i karmę dla swoich kotów kupuję najtańszą - niemieckie puszki po 1,50 zł, a dla chorego kociaka pewnie coś lepszego by się przydało. Dzisiaj jakieś mięsko jej kupię i ugotuję.)
Trzymajcie kciuki...

Posted

Doszła karma dla kotków (20 kg Pitti). Jeszcze takiej nie miały, ciekawe czy będzie smakować im.

Faktura (karma zamówiona z pieniążków z bazarków - jeszcze nie rozliczonych ;) ):

Posted

Biedny maluszek. Przy tej klatce uważaj żeby ci koty dołem nie wyszły, ona ma duże szpary i my podnosimy zawsze dno.. poza tym poproszę numer konta, coś podeśle, na malucha bądź na koty z portu, jak zadecydujecie.