Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Robię bazarek z ciuchami od Cassi__ :) Jest ich prawie 50, więc trochę mi zejdzie, bo na dodatek internet mi strasznie wolno chodzi....

Bardzo proszę o pomoc w rozsyłaniu wątku i ogłoszeniach dla mojej tymczasowiczki, bo cichutko u niej na wątku, a ona bardzo chciałaby mieć już swój domek na zawsze:
http://www.dogomania.pl/threads/214434-Suka-mix-ON-basset-Zbiera-na-STERYLK%C4%98-i-potrzebuje-OG%C5%81OSZE%C5%83-DT-DS-pilnie!!

Posted

Cudak napisał(a):
Jutro powinno być na koncie, jak dziś przelane :) Jak tylko konto będzie zaktualizowane, dam znać :)

Fajnie ciesze sie ,ze bazarek dla Rudiego przyniosl sporo pieniedzy i moglam wyrazic swoje zdanie dla kogo przeznaczyc pieniedze a Inni sie zgodzili wiec koty chociaz przez jakis czas beda mialy co jesc:)

Posted

Ellig napisał(a):
Fajnie ciesze sie ,ze bazarek dla Rudiego przyniosl sporo pieniedzy i moglam wyrazic swoje zdanie dla kogo przeznaczyc pieniedze a Inni sie zgodzili wiec koty chociaz przez jakis czas beda mialy co jesc:)

Ja też się bardzo cieszę! Jak Rudi zachorował i zaczęli nam wstępnie liczyć ile wyjdzie leczenie to myślałam, że się powieszę... Zadzwoniłam z płaczem do Ellig, która tak zmotywowała pół dogomanii i cały facebook, że starczyło aż nadto i można było się podzielić :)

Posted

Dziś pierwszy krok za nami... zaczęliśmy mruczeć (znaczy Ramzes zaczął) na widok człowieka - w sumie czy nie wiem czy zaczął na widok człowieka czy na widok świeżynki zakupionej dziś do żywienia psów.
Fajne kocię... Mój TZ próbował go dziś przekupować :evil_lol:... kocię nieufne było...
Ja mogę stwierdzić, że baaardzo brutalnie głową potrafi domagać się głasków :cool3:

Posted

[quote name='Lupi']Dziś pierwszy krok za nami... zaczęliśmy mruczeć (znaczy Ramzes zaczął) na widok człowieka - w sumie czy nie wiem czy zaczął na widok człowieka czy na widok świeżynki zakupionej dziś do żywienia psów.
Fajne kocię... Mój TZ próbował go dziś przekupować :evil_lol:... kocię nieufne było...
Ja mogę stwierdzić, że baaardzo brutalnie głową potrafi domagać się głasków :cool3:
No, to jeszcze zdjęcia potrzebne i szukamy domku? :)

Dotarło 260 zł na budki z bazarku LeCoyotte :) Bardzo dziękuję w imieniu kotów :)

Posted

No na stałe to tylko dwa koty do michy (Filip&Junior - z czego Filipowi zdarzy się czasem po eskapadach dzienno nocnych wrócić nad ranem i wrzaskiem domagać się jedzenia - i NAWET !! mój TZ dla świętego spokoju wstanie i michę napełni :crazyeye:) dochodząca jeszcze Kicia (od przeprowadzki na wieś wybrała wolne życie i adres jej się przypomina jak zbyt zimno, wietrznie lub deszczowo/śnieżnie się robi). I teraz jeszcze Ramzes - ale on ma michę osobno - co by go zbytnio nie denerwować.

Posted

A ja dziś do portowych chciałam iść z resztkami mięsnymi, ale akurat w bramie był ogromny samochód, robili coś, hałas straszny. Na bramce tabliczka "zakaz wstępu" i nie weszłam :( W weekendy chyba nie pracują tam, to podejdę jakieś zdjęcia im porobić nowe. Ciekawe, kiedy ta przebudowa się skończy...

Posted

santino, Ellig konto fundacyjne nie zostało jeszcze zaktualizowane, ale dam znać jak tylko będzie i potwierdzę dotarcie przelewu :)

[quote name='bric-a-brac'][FONT=Comic Sans MS]Jak sprawa budek? Udało się już zebrać fundusze? [/FONT]

Mamy już 449 zł (zebrane na dogo i miau) :) Myślę, że powinno wystarczyć, bo 2 budki dostaniemy dla kotów od tysiek, która sama je zrobiła! :loveu:

Wysłałam zamówienie na suchą karmę do Fundacji (powinna dojść w tygodniu, bo już się kończy), więc znów startujemy od 0 i zbieramy na jedzonko na następny miesiąc...

Jednocześnie myślę, że już najwyższy czas zacząć zbiórkę na makaron, mięso, puszki, bo lada moment zrobi się zimno i koty będą potrzebowały czegoś więcej niż sucha karma.

Posted

O!!! To mój kolega biało - szary (nie Filip :) tylko ten starszy rezydent) z portu nie będzie teraz ze mną gadał ;)... będzie siedział w nowym domu :D

I jeszcze mam pytanie - jakie mięso na zimę jest kupowane??