Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Clean napisał(a):
niebawem wysle kilka zlotych dla kociaczkow:-)

Dziękuję :) Kociaczki będą wdzięczne na pewno.

Dzisiaj dostały dużą, ocieploną budkę. Trzeba tylko dach poprawić i zawieziemy ją do portu. Wejdzie do niej z 5 kotów :) Trzeba coś pomyśleć i dla reszty kotów... Na allegro budki strasznie drogie, a te z szafek kuchennych rozsypują się szybko.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iza na miau napisała: "Wyprodukowanie podwójnej cieplutkiej sypialni takiej ze styropianu grubości 8 cm w tamtym roku to koszt 50 zł.Budka na lata.Cieplutka, solidna.Mucha nie siada.Zatem warto przemysleć.Lekka, łatwa do instalacji.Zaś szafki muszą byś ofoliowane, wtedy dłużej wytrzymują.

Przemyśl sprawę.Zbierz środki.Mąż zaoferował Pomoc w produkcji.Wtedy tylko musiałabyś postarać się o transport."

Mamy budkę na ok 5 kotów, więc potrzebne jest jeszcze schronienie dla ok 20 - czyli 10 takich styropianowych budek. Koszt 500 zł + transport. Uzbieramy?

Posted

nie wiem, czy dam radę się dorzucić, ale jak już, to też nie będzie to zbyt wiele...dam znać jakoś w połowie września :) Aha i moją deklarację też nadrobię Cudak, we wrześniu wpłacę za ten miesiąc i sierpień, bo nie odpisałam Ci na pw :)

Posted

Estrella napisał(a):
nie wiem, czy dam radę się dorzucić, ale jak już, to też nie będzie to zbyt wiele...dam znać jakoś w połowie września :) Aha i moją deklarację też nadrobię Cudak, we wrześniu wpłacę za ten miesiąc i sierpień, bo nie odpisałam Ci na pw :)

Dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Na uzbieranie kasy na budki mamy miesiąc, bo za miesiąc wraca mąż pani Izy, który mógłby je zrobić. Akurat na jesień by je dostały... Tylko czy uzbieramy tyle pieniędzy? I jednocześnie na karmę, bo nie można robić budek kosztem jedzenia dla kotów (jedyna opcja, to taka że zamówimy im tańszą karmę)....

Posted

[quote name='Estrella']nie mam pojęcia skąd wziąć tyle kasy :shake:
Chyba konia któregoś sprzedam :evil_lol:

[quote name='Estrella']ps wiecie, że dziś Dzień Marzeń? :cool3:
No to musimy marzyć o budkach dla kotów i żeby zawsze pełne miseczki miały....

Oglądaj obraz z laptopa na ekranie telewizora HDTV, bezprzewodowo! ADAPTER TV, w okazyjnej cenie:

http://www.dogomania.pl/threads/213638-Ogl%C4%85daj-obraz-z-laptopa-na-ekranie-telewizora-HDTV-bezprzewodowo!-ADAPTER-do-4.09.

i piękne sukienki: http://www.dogomania.pl/threads/213606-Pi%C4%99kne-SUKIENKI-garsonka-rozm-34-36-38-na-koty-z-portu-do-2.09-22g

Zapraszam w imieniu kotów, które zbierają $$$ na karmę i budki na zimę :smile:

Posted

[quote name='Cudak']Chyba konia któregoś sprzedam :evil_lol::megagrin:

No to musimy marzyć o budkach dla kotów i żeby zawsze pełne miseczki miały....
kto dziś do kościółka idzie, to niech się też pomodli :modla:

Posted

GŁUPOL!! :stupid: Jesteś jedną z moich ulubionych cioteczek :loveu: Podnoszenie, czytanie i pisanie jest naprawdę bardzo ważne! Zawsze kiedy widzę Twój poranny post u Abisia, od razu się uśmiecham :):)
I spróbuj tylko jeszcze raz coś takiego napisać :mad:

Posted

Kamila Proc napisał(a):
jest to moj setny nic nie znaczacy post na tym watku

Znaczący, znaczący, bo podnosząc wątek zwiększasz szansę, że ktoś jeszcze dowie się o kotach i zdecyduje się im pomóc :) a one tej pomocy bardzo potrzebują...

Posted

dzięki temu że post jest podnoszony i ja dowiedziałam się o kotkach przypadkiem:-)
wpłaciłam dziś 30 zł na karmę na wrzesień i 50 zł na jedną budę:-)

Posted

Clean napisał(a):
dzięki temu że post jest podnoszony i ja dowiedziałam się o kotkach przypadkiem:-)
wpłaciłam dziś 30 zł na karmę na wrzesień i 50 zł na jedną budę:-)

Dziękuję :) tylko na budki zbieramy na moje konto, bo nie dostaniemy za nie faktury (zrobi je osoba prywatna za koszty materiałów) i Fundacja nie mogłaby się z tego rozliczyć...

Posted

oj, nie wiedziałam:-( w każdym bądź razie wpłaciłam na konto fundacji i zaznaczyłam że to na koty ze stepnicy.To może jakoś da radę to rozliczyć?We wrześniu też się postaram coś wpłacić:-)

Posted

[quote name='Estrella']ale super!!
to co teraz Cudak zrobisz? Przeleją Ci te pieniążki, czy zbierzesz np. tyle samo z deklaracji na karmę na swoje konto?
Z przelaniem podejrzewam, że może być problem, bo Fundacja bardzo rzetelnie się rozlicza - na wszystko muszą być faktury....

Z deklaracjami to dobry pomysł, tylko mamy ich tu 60 zł, z czego jedna osoba zadeklarowała 25 zł i ani razu nie wpłaciła jeszcze, więc zostaje ich 35 zł :( czyli mniej niż wpłaciła Clean

Posted

[quote name='Estrella']ja w tym miesiącu wpłacę za wrzesień i sierpień, nie chcę teraz więcej obiecywać, ale może coś jeszcze jednorazowo dorzucę...
Dziękuję, czyli byłoby już 10 zł (gdybyś wpłaciła na moje konto w zamian za to, co Clean wpłaciła na karmę zamiast na budki) :)