Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, jak małe są. Jak znajdę chwilę, to podjadę do portu je zobaczyć, ale podobno wystraszone są i nie chcą do ludzi podchodzić. Tylko jedzenie je interesuje i przy jedzeniu można by je pewnie złapać, gdyby znalazł się DT.

Clean napisał(a):
ludzie są okropni! W Polsce przydałaby się jakaś kampania informacyjna pod kontem sterylizacji zwierząt!

Myślę, że większym problemem niż niedoinformowanie jest wysoki koszt tych zabiegów :( Sterylki są coraz droższe. Niedawno za kotkę płaciło się 120 zł, teraz 150-200 zł. Ludzi zwyczajnie na to nie stać.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gdyby chociaż połowę kosztów pokrywały, to już byłoby super...

Byłam w porcie. Kociaki to dzikie dziki. Uciekły jak wiewiórki pod kontener... :(
Później wstawię zdjęcia pozostałych kotów.

Posted

Biedne, bo tylko jedną puszkę im kupiłam i każdy kot chciał chociaż spróbować :shake:

Doszło kilka wpłat na konto Fundacji :)

1.08.11 Estrella, 15
1.08.11 borderterier, 5
3.08.11 Elżbieta P.-W., Natolin 15
4.08.11 Dorota S., Konstantynów Łódzki 10
4.08.11 Clean, 40
4.08.11 Milena T., Glinki 25
5.08.11 __LARA 10

Bardzo dziękuję w imieniu kotów :loveu::loveu::loveu: i proszę o inf, czy wpłaty bez nicków są od kogoś z dogo? Jeśli nie to chyba z facebooka :)

Posted

[quote name='Kamila Proc']kurcze, szkoda, ze nie ma zadnych srodkow..na razie.. ale bede pamietac jak cos sie zmieni
Dziękuję.

Kocurek się doczekał i pojechał wczoraj do nowego domu, do Lupi :loveu:

Posted

[quote name='Kamila Proc']Brawo Lupi[/QUOTE]
Ej tam...

Kić jest milusi. Jeszcze trochę ma stresa. Myślę, że tego stresa napędza widok owczara i często zaglądające do niego dzieci. Dzieci nadały mu imię Filip.
Najlepsze miejsce do obserwacji jest za zmywarką lub za kanapą.
Nie chce załatwiać się do kuwety. Wychodzi na dwór, robi obchód włości ;) a potem biegiem wraca do domu. Jedzenia potrafi domagać się dość głośno :).
Chwilowo nie mam jak go obfocić ale jak tylko aparat będzie dostępny to to na pewno zrobię

Posted

Znalazłam na allegro Purinę za 120 zł :) Wysłałam zamówienie na 2 worki - to zapas na jakieś 2 tygodnie...

Dziękuję Wszystkim, którzy się dołożyli do tego zamówienia :loveu: i nadal bardzo proszę o wsparcie dla kociaków.

Posted

Pomału musimy zacząć myśleć o nowych budkach dla kotów, żeby dostały je przed zimą... Poprzednie (wykonane z szafek) są już w rozsypce (służyły kotom dwie zimy).
Mamy jedną obiecaną budkę od Osoby z miau :) ma przyjechać w drugiej połowie sierpnia. Niestety jeszcze kilka bud będzie potrzebnych...

edit.
Zapraszam na bazarki dla mojej chorej tymczasowiczki, po wypadku, która potrzebuje bardzo wsparcia na leczenie:

http://www.dogomania.pl/threads/212421-SAM-decydujesz-ZA-ILE-kupujesz-do-13.08.2011

http://www.dogomania.pl/threads/212578-quot-DO-SERCA-PRZYTUL-PSA-WEZ-NA-KOLANA-KOTA-quot-.RATUJEMY-ZWIERZ%C4%98TA.Do-15.-08.-2011.22ga

http://www.dogomania.pl/threads/212417-Wygraj-pakiet-og%C5%82osze%C5%84-i-nazwij-bezimienn%C4%85-suni%C4%99!-Bazarek-cegie%C5%82kowy-do-12.08

(będę bardzo wdzięczna za podnoszenie ich...)

Posted

[quote name='Cudak']Fajnie, że biegiem do domu wraca :) Dałaś mu coś na robale? Bo chudziutki jest...[/QUOTE]
Dostał aniprazol. Zobaczymy jak zadziała.

Posted

[quote name='Lupi']Dostał aniprazol. Zobaczymy jak zadziała.[/QUOTE]
Mam nadzieję, że za jakiś czas wstawisz zdjęcia upasionego Filipa :)

Posted

Na konto Fundacji doszła wpłata 10 zł od beataczl :) i 10 zł od Lidii B. z Krakowa (chyba wpłata z facebooka) :)

Dziękuję bardzo w imieniu głodnych portowych kotów.

Posted

Dziękuję, że pamiętacie i podnosicie wątek :)

Może ktoś zna jakąś w miarę tanią, ale jednocześnie dobrą jakościowo karmę odpowiednią dla kastratów?
Arion odpada, bo podobno spadł z jakością i koty po nim mają biegunki... a na Purinę na dłuższą metę nie wyrobimy, bo jej normalna cena teraz to 133 zł/worek (x 4 = 532 zł miesięcznie :shake:)
Stałych wpłat mamy tylko 100 zł (60 z dogo, 40 z miau)...