Jump to content
Dogomania

Stary ON CZARLI-CHORE ŁAPY-Czarli w super DS :) Wakacyjny happy end :)

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak stoimy z kasą? Pierwszy post aktualny? Mam nadzieję, że Czarlusiowi nie grozi wywalenie z hoteliku...? Czekamy na wiadomości i fotki:)

Posted

Na początku lipca będzie faktura za czerwiec.
Moze być duża- PIERWSZE 14dni są po 20 zł, potem 15 zł+ obroza p.kleszcom, szczepienie na wirusowkę i odrobaczenie.

Myślę, że z wpłat czerwcowych i lipcowych ja pokryjemy.
Nie wiem, co bedzie dalej- w sierpniu nastepna faktura za lipiec.

CZARLI na pewno cierpi psychicznie w hotelu- choć warunki fiz.pewnie dobre,trochę pobiega w ogrodku, to nie ma stałego kontaktu z człowiekiem, potrzrebnego mu do życia jak powietrze.

Posted

[quote name='asiulek-85']Czy ktokolwiek wie jak się ma Czarli? Nic nie wiadomo???[/QUOTE]

Czarli ma się dobrze, biega razem z innymi psami po ogrodzie, nawet adoruje starą sunię z objawami ruji :) :)
Jesli chodzi o łapę - zagoiła mu się i było już ok, ale od dwóch dni to niejsce jest mokre (pies liże, może nawet zaczyna gryźć)
jemu pilnie potrzebny jest domek, ale taki ze stałym kontaktem z człowiekiem, najlepiej (tak myślę) - ktoś nie pracujący, lubiący spacery i zabawy z psem....

te wiadomości to od doktora Stefana, ja widziałam Czarliego tylko 4 czerwca, ale ciagle o nim myślę i pytam różnych ludzi.....
chciałabym tam pojechać w najbliższych dniach - mam nadzieję, że się uda....

Posted

[quote name='IVV']pokazuj sie Czarli!!!!![/QUOTE]

CZARLI KOCHANY CIĄGLE BEZ DOMU .:-).

Jedno co dobre, to że nie musi siedziec w ciasnym boxie- doktor mówi, że jest łagodny i nieagresywny ani do ludzi, ani do innych zwierząt.
Biega z nimi po ogrodzie , szczegolnie lubi leżeć pod tarasem z Daszą i Łapsem.

Posted

[quote name='Borówka16']A czy ktoś kto umie pisać ładne ,wzruszające teksty mógłby napisać Czarliemu ? Ja mogę go ogłosić.[/QUOTE]

nie jestem specjalistką od wyciskaczy łez, no i nie wiem za wiele o Czarlim, ale z braku "odzewu" napisałam coś takiego::oops:

Piękny, duży, rasowy owczarek niemiecki – marzenie niejednego człowieka….

Dobry pan, kochający do końca, opiekun na dobre i złe dni – marzenie każdego psa….

Czarli ma tatuaż w uchu, kupiono go więc z hodowli, zapewne drogo, wydawałoby się, że marzenia spełniły się dla niego i jego pana…. …jednak dla psa 11 lat to dużo – zestarzał się, pojawiły się zdrowotne kłopoty z łapami, trafił więc na ulicę i do schroniska….

Cierpiał bardzo, opuszczony i smutny, rozchorował się…..ale po prawie roku znalazł się ktoś, kto obiecał mu miłość i opiekę, zabrał ze schroniska i dał nadzieję, pies odzyskał radość życia, spacery i zabawy z nowym panem przywróciły mu młodość…..
Niestety, także i ten człowiek zawiódł cierpiące psie serce, oddał Czarliego tłumacząc swą decyzję zachowaniem psa, nawet nie spróbował pomóc….
Lęk separacyjny spowodowany tęsknotą, samotnością w schronisku sprawia, że Czarli nie potrafi zostać w domu i spokojnie czekać na powrót pana, szczeka, wyje, wygryza sobie łapę – ten stan jest winą CZŁOWIEKA – dlaczego karę ponosi PIES ?
Ten stan MOŻNA zmienić, poprawić !
Dobry i cierpliwy człowiek oraz poczucie bezpieczeństwa – to jedyne lekarstwo na tę „chorobę”…..
Porzucony po raz drugi Czarli przebywa w hotelu dla zwierząt, jest przyjazny,łagodny, jednak bardzo smutny….
Wciąż jest pięknym, dużym, rasowym owczarkiem, o jakim wielu marzy…. czy to, że ma 12 lat przekreśla jego szansę na szczęście u boku człowieka???

Szukamy dla Czarliego domu ze stałą obecnością człowieka, także inny pies byłby miłym dla niego towarzyszem….

Czy jest gdzieś dom dla tego cudownego psa?

praw autorskich ;)nie zastrzegam, można zmieniać, skracać zależnie od ogłoszenia, dodawać lub wycinać co trzeba, byle tylko skutek był i domek dla Czarlisia
na allegro teksty są zazwyczaj dłuższe, do gazety oczywiście króciutkie

piękne teksty pisze marysia55, bjuta i jeszcze parę cioteczek, ja tylko taki....:oops:

Posted

wczoraj rozmawiałam z doktorem Stefanem, Po raz kolejny, jestem spokojniejsza o psiaki bo nareszcie wrócił ich troskliwy opiekun ktorego nam dla spokoju i psiakom dla radości brakowało. Czarli to przepiękny pies i skumplował sie z Lapsem, to dziwne bo jest kilka innych psiaków, chyba połączyło ich podobne cierpienie.Czarli ma sie dobrze, duzo swobody a zainteresowanie lapa jest okresowe. Bardzo ciekawa jestem czy ma podłoże psychiczne czy spowodowane dolegliwościami stawowymi. Narazie wczytuję sie w materiały na ten temat, poprosimy tez o bardzo wnikliwe badania. Szkoda by pies cierpiał.
Teraz nareszcie będa się miały lepiej, tak jak przed kryzysowym okresem. Trzeba koniecznie zadbać o ogłoszenia bo najbardziej potrzebny im obu jest człowiek. tekst ogłoszeniowy musi być nieco krótszy, ale generalnie jest dobry. Piszcie ile się da, najlepsze są ogł. gazetowe..Teksty do ogł piekne pisze też golf i majqa.

Wybieram się z wizytą do psiaków w najbliższym czasie, Ostatnio znowu parę się wyadptowało z hoteliku. MOŻE I NASZE ZNAJDĄ SZCZĘŚCIE.??

Posted

[quote name='asiulek-85']Ogłoszenie jest przepiękne, bardzo mi się podoba.
To super że Czarli ma się dobrze. :) :) :)[/QUOTE]
Mi też :)
Ogłoszenie jest cudne :loveu:

[quote name='Jolanta08']Proszę o nr konta na pw,wesprę psiaka groszem[/QUOTE]
Dzięki :loveu:
Po nr konta napisz PW do Ani ;)

[quote name='rencia42']Poszła deklaracja dla Czarligo 30zl.[/QUOTE]
Super , dziękujemy :loveu: