Borówka16 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Przepraszam ,że offuję wątek Czarliego ,ale Ania ma zapchaną skrzynkę ,a chciałam jej to wysłać ,więc wstawię tu... Czy jak się odbiera własnego psa ze schronu to trzeba płacić 51zł ? :-o Zaraz Wam opiszę całą sytuację... Dokładnie 1 czerwca znalazłam psa...tylko ,że w drodze do domu ten psiak mi zwiał. Nic dziwnego jak mój Grey zaczął się rzucać ,a Luckuś dołączył :-( Potem szukałam go już bez psów...następnego dnia też go szukałam , następnego też itd. A 2 czerwca znalazłam ogłoszenie na stronie Marmurowej "zgubionych" i z opisu wydawało się ,że to ten pies. No i to był ten pies...Pani mi nawet przesłała zdjęcie jej Toffika (bo tak się nazywa) i to już potwierdziło w 100% ,że to ten... Tylko jak my go mamy znaleźć jak po psie ,ani widu ,ani słychu ? :-( Z Panią byłam cały czas w kontakcie , Pani mówiła ,że już traci nadzieję ,a dzieci coraz bardziej tęsknią. I wczoraj zdarzył się cud :) Zobaczyłam psa na stronie Marmurowej ,i natychmiast zadzwoniłam do właścicielki. To ten psiak : http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=4868 (nr 666) Zadzwoniłam natychmiast do właścicielki ,a ona jak wróciła z pracy ,weszła na str. schronu i się ,aż popłakała ,że to jej Tofcio :) Dziś go ma odebrać po pracy , o 16 ze schronu. Ale o 9 rano dziś zadzwoniła i powiedziała ,że jest jego właścicielką i go odbierze. A w schronie jej powiedzieli ,że musi umowę adopcyjną podpisać i zapłacić 51 zł :-o Czyli tak na prawdę musi dokonać adopcji ,ale to przecież jej własny pies ,którego ma od szczeniaka.A on jest na kwarantannie... Pani mówi ,że ciężko jej będzie dziś wykombinować 51zł ,co innego mniejsze opłata , np.30zł...a nie jak za adopcję... Może w schronie się po prostu pomylili ? Czy wiecie może jakie są zasady ? Quote
asiulek-85 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Hmm nie wiem, ale chyba za odbiór własnego psa, się nie płaci. Przecież po to jest ta kwarantanna zeby właściciel mógł psa odebrać. Kochany Czarli :) :) :) Quote
Donka5 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Melduje się na wątku Czarliego:-).Wybrałam się dzisiaj z chłopakiem na spacer do lasu. Całkiem był zadowolony,węszył i sikał na co drugi krzak:-) Quote
Borówka16 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 Zdjęcię Czarlusia już u Donki :loveu: Wielka różnica niż w Obornikacz , czyż nie ? ;) Quote
Ania i Kajber Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Borówka16 napisał(a):Zdjęcię Czarlusia już u Donki :loveu: Wielka różnica niż w Obornikacz , czyż nie ? ;) Jestem spokojna o to,że CZARLI ma u DONKI dobrze, dzieki DONKA.:-). Niestety rozmowy z potencjalnymi chętnymi domkami utknęły w martwym punkcie. Były dwie propozycje- ale jedna to chyba pies kojcowy. Nie wiem jeszcze, jak ta Pani z Gdańska. No I SEN Z POWIEK SPĘDZA MI SPRAWA FINANSÓW.:-(. Quote
Donka5 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Pozdrowienia od Czarliego;-) http://picasaweb.google.pl/donka585/Czarli_psyLipiec?authkey=Gv1sRgCMnQz-_yneardQ# Quote
Borówka16 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Donka5 napisał(a):Pozdrowienia od Czarliego;-) http://picasaweb.google.pl/donka585/Czarli_psyLipiec?authkey=Gv1sRgCMnQz-_yneardQ# Donka :loveu::loveu::loveu: Jednak miłość człowieka robi swoje , nie to co w tych cholernych Obornikach.... Quote
Ania i Kajber Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Dziękujemy DONCE za piękne zdjęcia i opiekę. To miód na moje serce. CZARLI JEST PIĘKNY I MA ZUPEŁNIE PUSTE KONTO. Quote
Borówka16 Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Ania i Kajber napisał(a):Dziękujemy DONCE za piękne zdjęcia i opiekę. To miód na moje serce. CZARLI JEST PIĘKNY I MA ZUPEŁNIE PUSTE KONTO. Aniu , to jak stoimy z finansami ? Mamy zupełnie zero ,zero ? :-( Quote
Donka5 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Czarli ma bardzo zaniedbaną sierść i skóre.Wczoraj było pierwsze czesanie. Po czesaniu ilość sierści wyczesanej była tak duża ,że wyglądało ,to tak ,jak bym ogoliła owce:-). Quote
asiulek-85 Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Aniu jak stioimy z finansami?? Jest zupełne zero?? Quote
papatkiole Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Donka5 napisał(a):Czarli ma bardzo zaniedbaną sierść i skóre.Wczoraj było pierwsze czesanie. Po czesaniu ilość sierści wyczesanej była tak duża ,że wyglądało ,to tak ,jak bym ogoliła owce:-). Wiem, część jego sierści mam na tylnej kanapie. faktycznie był starsznie zaniedbany, takiej ilości wychodzącej sierści dawno nie widziałem. Z Lapsa tez można było garściamy wyjmować sierść, ech szkoda gadać jak bardzo zaniedbane były psiaki z rzekomo wspaniałego hoteliku. Quote
Ania i Kajber Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 asiulek-85 napisał(a):Aniu jak stioimy z finansami?? Jest zupełne zero?? Dziś własnie dostałam od Ani z Fundacji wykaz akt. wpłat i dostałam tez f-rę z Obornik na 770 zł- zaraz policzę, ale na pewno zejdą wszystkie pieniadze, kt. mamy, moze nawet trzeba będzie pozyczyć od Szamana. No i zapłaciłam 100 zł PAPATKILE za transport z Obornik do DONKI. No i myśle o kastarcji CZARLIEGO. TAKZE NA PEWNO ZERO ABSOLUTNE. Quote
Borówka16 Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Ania i Kajber napisał(a):Dziś własnie dostałam od Ani z Fundacji wykaz akt. wpłat i dostałam tez f-rę z Obornik na 770 zł- zaraz policzę, ale na pewno zejdą wszystkie pieniadze, kt. mamy, moze nawet trzeba będzie pozyczyć od Szamana. No i zapłaciłam 100 zł PAPATKILE za transport z Obornik do DONKI. No i myśle o kastarcji CZARLIEGO. TAKZE NA PEWNO ZERO ABSOLUTNE. Kurcze , to faktycznie kasy mało mamy :( Kastracja - bardzo dobry pomysł. Quote
Ania i Kajber Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 rencia42 napisał(a):Deklaracja na lipiec-30zl dziś poszła. Bardzo dziękuje, pieniążki pilnie potrzebne. Ciekawe jak struszek CZARLI radzi sobie w te upały? Pozdrawiamy DONKĘ, CZARLIEGO i inne pieski. Quote
Borówka16 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 rencia42 napisał(a):Deklaracja na lipiec-30zl dziś poszła. Bardzo dziękujemy :loveu: Quote
Donka5 Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 [. Ciekawe jak struszek CZARLI radzi sobie w te upały? Pozdrawiamy DONKĘ, CZARLIEGO i inne pieski.[/QUOTE] Dla psów takie upały to prawdziwe wyzwanie. Boksy w dzień zasłonięte są kotarami tzn.stare derki,prześcieradła.W ciągu dnia schładzam boksy wodą. Quote
Ania i Kajber Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Donka5 napisał(a):[. Ciekawe jak struszek CZARLI radzi sobie w te upały? Pozdrawiamy DONKĘ, CZARLIEGO i inne pieski. Dla psów takie upały to prawdziwe wyzwanie. Boksy w dzień zasłonięte są kotarami tzn.stare derki,prześcieradła.W ciągu dnia schładzam boksy wodą. IWONKO, dzieki, że pomagasz im jakoś przetrwac upały. A czy CZARLI nadal tak wyje i płacze .I czy wygryza łapkę? Quote
ewatonieja Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 w pierwszym poscie nie widze bilansu koszty utrzymania-wpłaty jaki duzy jest dług>? Quote
asiulek-85 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Dziś ruszył bazarek z dziecięcymi ciuszkami dla Czarlika. Zapraszam Quote
Ania i Kajber Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 ewatonieja napisał(a):w pierwszym poscie nie widze bilansu koszty utrzymania-wpłaty jaki duzy jest dług>? Właśnie to rozgryzam, bo do tej pory Fundacja podawała mi wpłaty SZAMAN+CZARLI razem, musze to podzielić, a w pracy mi kążą ciagle pracować i nie moge sie skupić. Ale wydaje mni sie , ze na fakture z nieszczęsnych OBORNIK starczy, a na DONKĘ ( 300 ZŁ+KARMA/M-C) musimy teraz zbierać. Quote
Ania i Kajber Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 asiulek-85 napisał(a):Dziś ruszył bazarek z dziecięcymi ciuszkami dla Czarlika. Zapraszam Brawo Asia, udało Ci sie zrobić bazarek, tylko daj tu jeszcze link. Quote
asiulek-85 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Oto link do bazarku http://www.dogomania.pl/threads/189109-Ubierz-swojego-maluszka-)-Do-końca-lipca Ciężko było ale jakoś się zrobił. Niestety brak ofert kupna... :( :( :( Quote
Recommended Posts