Maddii Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 SZUKAMY OSOBY KTÓRA POTRAFI ZAJĄĆ SIE PSEM PO OPERACJI PROSIMY O POMOC.... SZUKAMY TYMCZASU..... SAME PROŚBY... ALE AKSIE SIE TO NALEŻY PODWÓJNIE!!! ONA JEST PRZECUDOWNA I PEŁNA CHECI DO ZYCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POMÓZMY JEJ:modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: WCIĄŻ SZUKAMY TRANSPORTU NA JUTRO RANO.... ORAZ WSPARCIA FINASOWEGO..... Quote
jnk Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Podnoszę apel, bo czasu jest mało, a potrzeb dużo. Quote
Maddii Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 Własnie Aksa Ma Operacje, Szukamy Transportu W Droge Powrotna Ok Godz13!!!!!!!!! jest To Bardzo Pilne!!!!! Jakiś Samochodzik???? przypominamy Ze Szukamy Domku Tymczasowego Po Operacji!!! i Wciaz Prosimy Jeszcze O Pieniażki :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
Maddii Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 WCIĄŻ SZUKAMY TRANSPORTU- PILNE!!! :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: Quote
asiaf1 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 właśnie wysłałam 100 PLN. Trzymam kciuki za sunię i powoszenie całej akcji Quote
Maddii Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 asiaf1 Dziękujemy:loveu: mamy nadzieję że sie przyda.... Quote
Maddii Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 Ok transport mamy:multi: Trzymajcie kciuki zaraz idziemy po Akse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby się powiodło..... :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
Aganiok Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Trzymamy! Uff...dobrze, ze z transportem wyszło...wstrzymałam oddech. Quote
MGOSIA Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 I jak poszła operacja??? Napiszcie coś. Jak sunia???? Maddi, jakieś wieści - prosimy :modla: :modla: :modla: Quote
ulvhedinn Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Właśnie wróciliśmy!!! Operacja się chyba udała, ale jakie będą efekty- czas pokaże... Niestety, uraz był bardzo poważny, nie wiadomo jak mocno jest uszkodzony rdzeń, a zmiżdżony krąg jest krótszy... :placz: Lekarze zrobili wszystko co można było zrobić... byli naprawdę ok. ale nie mogą nic obiecać... Pozostaje czekać...:-( Psina leży teraz u mnie- czekam na jej wybudzenie, zaraz lecę kupić pampers i riwanol na odleżyny. Trzymajcie mocno kciuki za Aksę!!!! Quote
MGOSIA Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Mocno trzymamy kciuki, żeby naprawdę było dobrze :thumbs: Przydałby się jej jakiś materacyk p/odleżynowy i jakaś specjalna maść :shake: Może ktoś ma taki materacyk??? Albo wie, jaka maść zapobiega odleżynom i je leczy??? Dziewczyny, sorry, że pytam, ale czy sunia była monitorowana podczas operacji i jaką miała narkozę?? Ja już mam jakąś obsesję na tym punkcie, ale przez to włąśnie straciłam swoją kochaną sunieczkę :-( W każdym razie napewno nadal są potrzebne pieniążki, nie tylko operacja kosztuje, ale opieka pooperacyjna również!!! Dziewczyny, podawajacie co jakiś czas nr konta. HELP - PROSIMY O WPŁATY NA SUNIĘ!!!!! Quote
ewkabz Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 na odleżyny u ludzi najlepsza jest kamfora i nic jej nie pobija ale lepiej zapytac weta jak pies znosi taki smród:crazyeye: powodzenia życzę!! Quote
Maddii Posted February 21, 2006 Author Posted February 21, 2006 Nie wiem czy była Aksa monitorowana ale wydaje sie że tak, był anestezjolog. Jak Ją wnosilismy do domu na klatce schodowej podniosła głowe rozejrzała sie i położyła. Choć są znikome szanse ze bedzie chodziła JA MAM NADZIEJĘ!!!! A najbardziej nam zależy aby funkcje fizjologiczne były w normie :modla: Więc kochani trzymajmy kciuki:kciuki: :kciuki: Oczywiscie dalej zbieramy pieniądze na dalsze leczenie!!! Magdalena Przybylska [SIZE=3]BZ WBK 25 1090 2398 0000 0001 0031 3428 Teraz potrzebny transport w czwartek:modla: Mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze!!! Dziękujemy za wpłaty na suńke!!!!! Quote
jnk Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Co będzie dalej z panienką? Bo zrozumiałam z wcześniejszych postów, że dotychczasowa opiekunka nie miała środków na operację. Czy teraz, kiedy operacja została wykonana bez jej udziału finansowego, jest szansa, że zabierze psiaka do domu, kiedy już wydobrzeje (pies, nie opiekunka :lol:)? Quote
alispo1 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 wlasnie mam to samo pytanie,czytalam wczesniej,ze wlascicielka jednak ja chce?czy cos pokrecilam?chyba tak skoro jednak pies nie jest w domu tylko na tymczasie..pozno do tego watku dotarlam ale juz widze,ze wszytsko idzie do przodu,szkoda ze nie mam $ ,dorzucilabym..jak potrzebujecie jakiejs pomocy jeszcze to smialo. Quote
ulvhedinn Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Psina się obudziła ale ciągle jest "sksiężycowana" łapki nie reaguja na razie na dotyk itp.:-( :-( pampers założony, czekamy... co dalej? myślę, że to zależy od stanu Aksy: jeżeli nie będzie panowała nad wydalaniem, albo pojawią się poważne problemy zdrowotne, to obawiam się, że będziemy rozważać najgorszą decyzję...:-( ...wiem, że to okropne, ale życie nie może być dla niej udręką, prawda? Jeżeli będzie "tylko" niesprawna, to szukamy wózeczka, ale naprawdę nie mam pojęcia, czy jej pani podejmie się dalszej opieki- z tego co wiem, ma 3 dzieci, a psiak na wózku... hmm. Po prostu na razie trudno cokolwiek powiedzieć! Trzymamy kciuki i modlimy się do św.Franciszka!!! Quote
wanda szostek Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='MGOSIA']Mocno trzymamy kciuki, żeby naprawdę było dobrze :thumbs: Przydałby się jej jakiś materacyk p/odleżynowy i jakaś specjalna maść :shake: Może ktoś ma taki materacyk??? Albo wie, jaka maść zapobiega odleżynom i je leczy??? [/quote] Ze szpitala pamiętam, że chwalono jako bardzo dobry "Sudokrem" Kojarzylam to z Cudokremem. W aptece będą wiedzieli . Quote
Edi100 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Mam wieści:) Aksa Śpi, łapki ciepłe i czekamy. Mam nadzieję że będzie dobrze. Jutro się cos okaże. W Imieniu Maddi i ulvhedinn, przekazuje że operacja kosztowała 450zł, Ponieważ Nie było transportu, dziewczyny zamawiały taxi. Koszt + 50zł. Razem 500zł. WIELKIE, WIEEEEEEEEEELKIE DZIEKI DARCZYŃCOM!!! Bez WAS Kochani, nie byłoby szans!!!!!!!!!!!!!!!WIelkie całuski od Aksy!!! I od Nas, oczywiście:loveu: Quote
ulvhedinn Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Psiulka została dokumentnie unieruchomiona paskami :eviltong: poza tym przysypia, napiła się wody, czuje się ok. Dziękujemy wszystkim wspaniałym dogomaniaczkom za pomoc i nieśmiało prosimy: pieniążki są ciągle jeszcze potrzebne!!!! :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
Edi100 Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Oj są:( We czwartek wizyta, leki, masci na odlezyny ( bo Juz są:( ) Przydał by się Aksie materacyk DRYBAD, może Ktoś ma albo wie gdzie niedrogo kupić?:( Mam wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeelką nadzieję że będzie dobrze. Biedna Psinka:placz: Kochani, czy Ktoś dysponuje autkiem we czwartek? Prosimy, prosimy Quote
jnk Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Wracaj na górę, panienko, bo trzeba zebrać dla ciebie kolejną okrągłą sumkę :lol: . Quote
wanda szostek Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 [quote name='Edi100']Oj są:( We czwartek wizyta, leki, masci na odlezyny ( bo Juz są:( ) Przydał by się Aksie materacyk DRYBAD, może Ktoś ma albo wie gdzie niedrogo kupić?:(Mam wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeelką nadzieję że będzie dobrze. Biedna Psinka:placz: Kochani, czy Ktoś dysponuje autkiem we czwartek? Prosimy, prosimy Nie wiem czy to pomoże, ale coś zasugeruję. Chyba w styczniu był wątek o czarnym Amstafie po wypadku. Przyjęły go do siebie Doda i Lawinia. Ktoś przesłał im materac i nawet wózek był kupiony. Stan psa jednak tak się pogorszył, że miała zapaść decyzja o uśpieniu. Wątek zgubiłam i końca nie znam. Może więc są One w posiadaniu tych rzeczy, albo coś doradzą. Quote
Edi100 Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Mam nadzieje że ten piesio zyje i ma sie dobrze, ale zapytam lavinie, Choć wolałabym żeby amstafek go uzywał:shake: Quote
Aganiok Posted February 22, 2006 Posted February 22, 2006 Koksik ( ten staffik) niestety odszedł. Możesz pogadać z Lavinią albo Doddy. Quote
Recommended Posts