Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

Spokojnie, już jestem, dopytajcie dra Szczypka, jak on chce zaplanowac zabieg, już sam pomysł z opatrunkiem z żywicy mi się podoba. Czuję, że on wie co zrobić a przynajmniej myśli. Co do usuwania kręgu, to jeśłi maja usuwać kręg ten pokruszony, który daje tzw martwaki kostne i odczyn to owszem , nawet trzeba, ale powinien robic to ktoś, kto wierzy w sens tej operacji tj uważa, że trzeba zrobic wszystko, żeby spróbować a nie spróbować , choć i tak to bez sensu, to BARDZO WAŻNE, to możecie ustalić podczas rozmowy z operatorem , zadając odpowiednio pytania. Ten tylko bedzie widział sens w próbowaniu, który albo wie jak się to powinno zrobić albo ma warsztat i chce się dowiedzieć, czy tak jak myśli, to się uda, a potem można bedzie wykorzystać te metodę dla innych takich przypadków. Poza tym trzeba wiedzieć czy infekcja, a własciwie gorączka spowodowana jest li tylko pokruszonymui kręgami czy kręgiem czy też zakażeniem przyrannym w wyniku braku aseptyki i antyseptyki przy pierwszym zabiegu. Jeśli jest to zakażenie przyranne, to leki przeciwgorączkowe np pyralgin a 750 mg w czopkach, Biotrakson lub gentamycyna dożylnie przez venflon i jeśli nie czopki, to pyralgin lub biovetalgin też dożylnie. Jesli jest to zakażenie, to broń boże usuwać kręg a szczególnie piłować wokół rdzenia, tam jest obrzęk, przekrwienie i kaplica słowem, można tylko wybrać okruszki. PODSTAWA, TO OPERATOR WIERZĄCY W ZABIEG!!!!

Posted

A skąd wiedzieć, czy to zakażenie?? Mnie się wydaje, że tak, bo to nie tylko gorączka, ale z psa leje sie takie różowawo-żółtawe świństwo i śmierdzi...:placz:
A z dr. Szczypka będę rozmawiać po 17, wydaje mi się sensowny i zorientowany... zobaczymy co powie.

Posted

Ufff.... Rybonku - dobrze, że już jesteś bo ja tu mam już migotanie przedsionków... Mam alergię na niekompetentnych wetów (3 moje psiaki wykończyli) i mimo, iż kompletnie nie mam o tym pojęcia - jakoś tak bez przekonania chyba do tego podeszli...tak przynajmniej wywnioskowałam z wypowiedzi dziewczyn. A napisały, że to już jutro więc... :shake:

Posted

w takim razie antybiotyk do żyły tak czy siak a pogadaj, z nim, jeśli się podejmie, to oczyści wnetrze rany z okruszków i z tych idiotycznych implanów, trzymam kciuki, daj znać

Posted

najlepiej ja wam swoja głowę wyślę, kurierem, bo ja pracuje w Mińsku maz, mamy tu mały gabinet, nie dorobiłyśmy się jeszcze sprzętu, a i do ortopedii póki co narzędzi nie mamy nie mówiącc juz o kręgosłupie, ja mam tylko wiedzę niezbędną, ale zaplecza jeszcze nie:shake:

Posted

SGGW Odpada, sami rzeźnicy, nigdy w życiu, jeśłi to tylko dr Janicki ale z nim rozmawiałam i tez nie ma blach do stabilizacji, tylko duże ośrodki uniwersyteckie ale technika to tylko On albo ten gość na S, co to opatrunek z zywicy chce dać

Posted

tylko, gdyby helikopter po mnie przyleciał i za 3 godziny odwiózł, mam męża z zapaleniem płuc, wspólniczkę na nartach do poniedziałku i kibluję za dwie w pracy:-(

Posted

mojemu psu pomagałas więcej pisząc na pw niż trzech wetów/ponoć świetnych/ we Wrocławiu, a Maja odeszła..nie zdążyłam zapytać Ciebie..ale byłam pewna, że tacy wspaniali fachowcy na AR wiedzą co robią....brak słów....:-( , przepraszam, że zaśmiecam wątek ale to tak boli:(

Posted

Bea1 napisał(a):
mojemu psu pomagałas więcej pisząc na pw niż trzech wetów/ponoć świetnych/ we Wrocławiu, a Maja odeszła..nie zdążyłam zapytać Ciebie..ale byłam pewna, że tacy wspaniali fachowcy na AR wiedzą co robią....brak słów....:-( , przepraszam, że zaśmiecam wątek ale to tak boli:(

• dla Majeczki :calus:

• Posted

Rybonku, proszę przekazać, że biję pokłony przed sponsorem:modla: :modla: :modla:
    poza tym przyszła paczuszka do Aksy- no pół apteki normalnie!!! to od cioci Monia70- DZIĘKUJEMY!!!!