Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj w desperacji postanowiłam użyć kagańca... i udało się! Co prawdę piesa jest mocno wkurzona, ale wszystko zostało w całości!!! Ale odetchnę jak ona będzie miała wózek i będzie mogła się wyganiać...

Posted

wiesz ulv, mam nadzieję że nie pomyślisz że jestem nieczułą psychopatką ale może na nią nawrzeszcz porządnie jak znowu coś rozwali? jak przełamiesz jej dąsy i dojdziesz do poczucia wstydu to może pomoże w uspokojeniu jej?

Posted

Kurcze, znów jest troszkę gorzej z odleżyną...:-( chyba przez gorset- bo trudniej sucz ułożyć wygodnie na brzuszku i ciągle się kładzie na lewym "gorszym" boku. Za to będzie miała prywatnego masażystę:evil_lol: po prostu TZ-ka (można tak mówić??) mojego współmieszkańca jest edukowaną masażystką- obiecała poczytać o psach i będzie się zajmować Akselką!!!:cool3:
PS. Jak trzeba to wrzeszczę na paskudę, ale ona ma to w nosie,a raz nawet dostała kapciem (miękkim!) jak szarpała ostentacyjnie pieluchę- po prostu jest nauczona dostawać co chce i być najważniejsza- nie znosi być olewana, zostawiana itp...
Ale ja ją jeszcze nauczę!!!!:mad:

Posted

Byłam wczoraj u Aksy widać jak energia Ją rozpiera, nie może usiedzieć w miejscu (sumie nic dziwnego...)
Potrafi kruszyna narozrabiać ale i tak jest kochana:loveu: zaczepka;)

Posted

Ulv - ale Ty Aksę rozpaskudziłaś :evil_lol: ;) Z tym kagańcem to jest dobry pomysł, mimo, że suka wnerwiona:mad:

Zrobiłam dzisiaj wpłatę dla wózek dla Aksy.
Proszę, jeżeli ktoś może, niech wesprze Aksunię!

Posted

Kaganiec zdaje egzamin:multi: poza tym jest coraz lepiej- sucz niegłupia uczy się szybko. Już tak nie wyje jak wychodzę, za to jak wracam- obowiązkowo smakołyk i mizianko!!!:evil_lol:
Jest w gorsecie, więc może się bardziej ruszyć i robi rzeczy podobno niemożliwe: siada (tylne łapy proste pod sobą), troszkę chodzi, a koo robi tak półsiedząc- zawsze poza posłaniem...:crazyeye: A "powinna" nie wiedzieć nawet, że jej się chce!!! Tylko jak próbuje sobie myć pupę w kagańcu i gorsecie,:eviltong: to jej nie idzie...
:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Tak na 100% to jeszcze nie wiem:shake: dużo zależy od tego, jak się będą dogadywać dziewczynki, tzn. Aksa i Mila.... Tylko, że realnie patrząc- jaka jest szansa znalezienia domu psu na wózku?? Popatrzcie- na dogo jest Oskar, prześliczny Fuksik, malutki Bambuś, Loniek...:-( A przecież jej nie wywalę!!!!
PS.Wiecie- ona posiwiała na pysiu przez to wszystko...:-(

Posted

dzizus,ale owsik z tego psa :)
ale wlasnie dzieki temu zyje, starczylo jej energii na to wszystko.

ulv, twarda babka jestes :klacz:

jeszcze z aksa bedziesz :painting: , z calego serca zycze!

Posted

Wiecie... moze ja jestem nienormalnie naiwna, niedoinformowana i ogolnie glupia... ale ja WIERZE w Akse. I mysle, ze nadejda dla niej czasy, kiedy wozeczek nie bedzie konieczny. Trzymam za nia mooooocno kciuki. I nieustajaco dziekuje, ze ta sunia nie zostala bez pomocy.
Wiem, ze pomoc, jaka osoby z dogo daja zwierzakom to jest kropla w morzu potrzeb. Ale kropla drazy skale - pamietajmy :)

Posted

Aksa właśnie leży koło mnie (zamiast na swoim posłaniu), szczęśliwa niemożliwie, że ciotka wróciła do domu- auuu, niedobra ciotka, psa zooostawiła!!!:mad:
Kaganiec daje radę, nic nie jest pogryzione. Za to Aksica nauczyła się: otrząsać (cała), przesuwać klatkę i włazić do łóżka:evil_lol: (mimo kategorycznego zakazu-ciągle się boję o jej kręgosłup). Poza tym próbuje ganiac kota i wczoraj musiałam ją ściągać prawie Z DACHU KLATKI!!! Ale ogólnie jest coraz grzeczniejsza...:p

Posted

Tak jak myślałam nic z operacji. To co zrobił ten dr Szczapka z żywica to każdy weci chirurg mógł by zrobić Takjak pisałam nic nie poradzono tylko wózeczek. Można był od razu skrócić cierpienie i przeprowadzić taki zabieg i ile kasy poszło. Ech ..... szkoda słów i zrdowia niuni