majuska Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Ciotki zajrzyjcie może jak macie chwilkę do sąsiada naszych maluchów Skubiego, na wątku cichutko..... http://www.dogomania.pl/threads/178507-Skubi-mix-boksera-i-astka-na-mrozie-w-boguchwalskim-przytulisku-bA-agamy-o-dom Quote
Becia66 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Mireczka http://img3.imageshack.us/img3/23 Martin http://img693.imageshack.us/img6 Obie bidy http://img693.imageshack.us/img693/8033/dscn5281.jpg Quote
weronika1 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Muszę się Wam przyznać,że bałam się na ten wątek zajrzeć, aby nie przeczytać jeszcze gorszych rzeczy.:shake: Trzymajcie się kochane maluchy.!:lol: Cioteczki za Was też trzymam kciuki. Quote
Becia66 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 cyrki się dzieją, żadnego zdjęcia nie mogę wkleić !!! Quote
Romka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 U nas dzis troche cieplej,pewnie u Was tez to i maluchom w doopkę cieplej! Quote
majuska Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Może i cieplej, ale tak strasznie wieje, że nie wiem czy im będzie cieplutko Quote
Becia66 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 mysle o was psiaczki od rana....widzę te wasze biedne, smutne mordki...... Quote
Becia66 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 śpijcie maluszki moje kochane.....mam nadzieję że wam nie zawiewa do budy za bardzo... Quote
Becia66 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 zaraz maleństwa jade do was i ciepłe jedzonko wam wiozę....no i wyprzytulam ile się da. Quote
majuska Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 To i za mnie wyprzytulaj!!! I przy okazji poklep Skubiego i Lisia;) Mam kolejny przelew na rzecz psiaczków na koncie od Martini77, serdecznie dziękujemy w imieniu naszych biedaków.:Rose: Będziemy rozmawiać niebawem z p. Justynką jak najlepiej spożytkowac przesłane przez kochane ciotki pieniążki!! Quote
Saphira Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 U nas temperatura na plusie. Pewnie i w waszym rejonie już lepiej. Całe szczęście, że biedulki nie marzną. Quote
halcia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Jestem juz.One niedozywione więc pewnie dokąd ciałka nie nabiorą bedzie im zimno.Ale i tak dla nich to luksus,po tym co miały.Dokarmiane i głaskane ,zaufaja,bo to jeszcze młodziutkie psiaczki. Quote
majuska Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Ciocia Becia,melduj nam tu szybko jak bidulki?? Quote
Becia66 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Bidulki najedzone że hej. Mireczka dzisiaj zwiedzała nieśmiało teren przytuliska i nawet się jej podobało. martin natomiast nie chce opuszczać boksu i wyłazi z budy kiedy nikogo w pobliżu nie ma. jak się zbliżam do boksu to się zakopuje w słomie. Najgorsze to, że i załatwia się w budzie, musiałam wymienić całą słomę bo była mokra i z kupskami. Z drugiej strony go rozgrzeszam bo jest ogromnie przerażony tym, co się dzieje dookoła. Martin mnie zaskoczył bo przedwczoraj kiedy wpychałam rekę do budy chował się jak najdalej, a dziś sam wystawiał do mnie łapki. Strasznie to było miłe. Oby postepy w socjalizacj szły w takim tempie to niedługo jak sierśc zacznie odrastać - można będzie szukać domków. Quote
Dzika_Figa Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Oj oby się psiak uczył życia tak szybko jak siostra... Quote
halcia Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Ja mysle,ze jak sie troche odpasą,a mrozy zelzeją ,wyjdzie słoneczko to one zaczna byc ciekawe swiata i ludzi.A problem robienia pod siebie,to dopiero pewnie regularne spacery by zmieniły. Quote
majuska Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Niuńki dziś znowu mocno pojadły, woda u nich cały czas stoi, więc nie cierpią z pragnienia. Mireczka coraz odważniejsza i cwaniara się z niej robi, kradła żarcie Liskowi, a potem sie jeszcze awanturowała i obszczekała go, że niby nic takiego nie robiła:) Nadal pełno łysych placków na skórze i widac , że skóra mocno zaczerwieniona jest. Martinek, równiez coraz odważniejszy, wyłaził z budy, zaczepiał łapkami, nadal chudzieńki, nóżki tylne bardzo pokrzywione , w kształcie litery X, jeszcze długa droga przed nimi... Kilka fotek naszych słoneczek: Martinek słodki cukiereczek Mireczka czy taka słodzinka nie znajdzie domku?? Quote
Florentynka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Znajdzie się domek, na pewno. Mały lifting, przedłużanie sierści, dyskretny makijaż i suńka będzie wyglądała jak laleczka. Iksowate łapki Mirka są dokładnie takie jak u naszej Soni - efekt nieodpowiedniego żywienia w dzieciństwie, ale nie przeszkadza jej to szaleć i biegać. Beciu - jeśli mogę coś zasugerować - bo jak rozumiem gotujesz dla psinek - dużo chrząstek! Najlepsze kurze łapy, ale jak się nie uda ich dostać to ostatecznie gicz cielęca może być ( hehe- tylko drogie, cholerstwo). I wszystkie chrząstki z końcówek z kości z kurczaka. Te łapki potrzebują budulca - nie wyprostują się, ale mogą się wzmocnić. Quote
weronika1 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Widzę ,że Mireczka już się trochę poprawia i te figlarne oczy weselsze. Martin już wie , że Becia ma dobre serce, niedługo wyjdzie na powitanie. Hopajcie maluszki na 1 Quote
Becia66 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Florentynka'] Beciu - jeśli mogę coś zasugerować - bo jak rozumiem gotujesz dla psinek - dużo chrząstek! Najlepsze kurze łapy, ale jak się nie uda ich dostać to ostatecznie gicz cielęca może być ( hehe- tylko drogie, cholerstwo). I wszystkie chrząstki z końcówek z kości z kurczaka. Te łapki potrzebują budulca - nie wyprostują się, ale mogą się wzmocnić.[/QUOTE] to jutro ruszam na miasto w poszukiwaniu kurzych łapek. Gicz cielęca też pilnie bedzie poszukiwana, zobaczymy co uda sie upolować.... Quote
Romka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Mireczka śliczna tak rozkosznie przekrzywia łepek! Quote
halcia Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 W ogóle juz niesamowita odmiana jak na tak krótki pobyt w nowym miejscu.Są zaciekawione,pozuja.Sliczne maleństwa. Quote
Romka Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Jak zawsze dziewczyny sa bardziej przystosowane i odwazne więc i nasza Mirusia nie odbiega od normy. Quote
Recommended Posts