Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Muszę się Wam przyznać,że bałam się na ten wątek zajrzeć, aby nie przeczytać jeszcze gorszych rzeczy.:shake:

Trzymajcie się kochane maluchy.!:lol:
Cioteczki za Was też trzymam kciuki.

Posted

To i za mnie wyprzytulaj!!! I przy okazji poklep Skubiego i Lisia;)

Mam kolejny przelew na rzecz psiaczków na koncie od Martini77, serdecznie dziękujemy w imieniu naszych biedaków.:Rose:
Będziemy rozmawiać niebawem z p. Justynką jak najlepiej spożytkowac przesłane przez kochane ciotki pieniążki!!

Posted

Jestem juz.One niedozywione więc pewnie dokąd ciałka nie nabiorą bedzie im zimno.Ale i tak dla nich to luksus,po tym co miały.Dokarmiane i głaskane ,zaufaja,bo to jeszcze młodziutkie psiaczki.

Posted

Bidulki najedzone że hej. Mireczka dzisiaj zwiedzała nieśmiało teren przytuliska i nawet się jej podobało. martin natomiast nie chce opuszczać boksu i wyłazi z budy kiedy nikogo w pobliżu nie ma. jak się zbliżam do boksu to się zakopuje w słomie. Najgorsze to, że i załatwia się w budzie, musiałam wymienić całą słomę bo była mokra i z kupskami.
Z drugiej strony go rozgrzeszam bo jest ogromnie przerażony tym, co się dzieje dookoła. Martin mnie zaskoczył bo przedwczoraj kiedy wpychałam rekę do budy chował się jak najdalej, a dziś sam wystawiał do mnie łapki. Strasznie to było miłe. Oby postepy w socjalizacj szły w takim tempie to niedługo jak sierśc zacznie odrastać - można będzie szukać domków.

Posted

Ja mysle,ze jak sie troche odpasą,a mrozy zelzeją ,wyjdzie słoneczko to one zaczna byc ciekawe swiata i ludzi.A problem robienia pod siebie,to dopiero pewnie regularne spacery by zmieniły.

Posted

Niuńki dziś znowu mocno pojadły, woda u nich cały czas stoi, więc nie cierpią z pragnienia. Mireczka coraz odważniejsza i cwaniara się z niej robi, kradła żarcie Liskowi, a potem sie jeszcze awanturowała i obszczekała go, że niby nic takiego nie robiła:) Nadal pełno łysych placków na skórze i widac , że skóra mocno zaczerwieniona jest. Martinek, równiez coraz odważniejszy, wyłaził z budy, zaczepiał łapkami, nadal chudzieńki, nóżki tylne bardzo pokrzywione , w kształcie litery X, jeszcze długa droga przed nimi...
Kilka fotek naszych słoneczek:

Martinek

słodki cukiereczek Mireczka

czy taka słodzinka nie znajdzie domku??

Posted

Znajdzie się domek, na pewno. Mały lifting, przedłużanie sierści, dyskretny makijaż i suńka będzie wyglądała jak laleczka.
Iksowate łapki Mirka są dokładnie takie jak u naszej Soni - efekt nieodpowiedniego żywienia w dzieciństwie, ale nie przeszkadza jej to szaleć i biegać.
Beciu - jeśli mogę coś zasugerować - bo jak rozumiem gotujesz dla psinek - dużo chrząstek! Najlepsze kurze łapy, ale jak się nie uda ich dostać to ostatecznie gicz cielęca może być ( hehe- tylko drogie, cholerstwo). I wszystkie chrząstki z końcówek z kości z kurczaka. Te łapki potrzebują budulca - nie wyprostują się, ale mogą się wzmocnić.

Posted

[quote name='Florentynka']
Beciu - jeśli mogę coś zasugerować - bo jak rozumiem gotujesz dla psinek - dużo chrząstek! Najlepsze kurze łapy, ale jak się nie uda ich dostać to ostatecznie gicz cielęca może być ( hehe- tylko drogie, cholerstwo). I wszystkie chrząstki z końcówek z kości z kurczaka. Te łapki potrzebują budulca - nie wyprostują się, ale mogą się wzmocnić.[/QUOTE]

to jutro ruszam na miasto w poszukiwaniu kurzych łapek. Gicz cielęca też pilnie bedzie poszukiwana, zobaczymy co uda sie upolować....