Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Słuchaj, w kwestii tej zamarzającej wody... ja tu widziałam do kupienia miski a nawet wiadra na wodę z podgrzewaczem... tylko to ma amerykańskie wtyczki itd... ale pewnie się da dostosowac do polskich warunków...

tylko gdzie to podłączyć ?

• Replies 378
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

becia66 napisał(a):
tylko gdzie to podłączyć ?

Nie wiem właśnie...
Zresztą kosztuje takie wiadro też nieźle....
Ale robią takie cos, czyli da się... Może by tak próbować przekonać jakiegoś polskiego producenta do tego pomysłu...?

Posted

martini77 napisał(a):
Jak bedzie ustalone konto, to poprosze o przeslanie danych. Trzymam za nie kciuki.

Dziękuję bardzo w imieniu psiaków, wstawiłam konto w pierwszym poście.

Posted

Facet , który się psami opiekuje, podobno przychodzi 3 razy dziennie z ciepłą wodą, żeby dolać. Jutro Mirka i Martin maja zostać odrobaczone jak tylko dziewczynom nic nieprzewidzianego nie wypadnie.

Romka wielkie dzięki za pomoc!!

Posted

Wpisałam w pierwszym poście nr konta dla psiaków.
Bardzo dziękujemy za każda pomoc.
Zaraz sie do psiaków wybieramy z ciepłym żarełkiem, ciocia Becia nagotowała

Posted

Mam foty, ale potem wstawię, bo zaraz zmykam na wywiadówkę;)
Psiaki dziś zostały odrobaczone, zapewne dużo im to pomoże i szybciej będą przybierać na wadze teraz, apetyt mają, kilka razy dziennie teraz zdostaja żarełko, wody wypiły trochę, zwłaszcza Mireczka mocno chłeptała, przywiozłyśmy cieplą wodę z dodatkiem oleju, wszystkie psiaki piły. Martine bardziej wystraszony, praktycznie podczas całej naszej wizyty siedział w budzie , a Mirka już znacznie odważniejsza, daje się głaskać, nawet wybiegła na chwilkę z boksu zwiedzić szybciutko wybieg, ogonkiem tez macha jak się do niej łagodnie przemawia, myślę, że będzie dobrze, niebawem zostaną zaszczepione. Ja wyjeżdżałyśmy to Mireczka nawet poszczekał trochę z boksu:)

Posted

Romka mam od Ciebie przelew na psiaczki Bardzo Ci dziękujemy!!!! ( wklejam do pierwszego postu)
Będziemy rozmawiać z p. Justynką jak mozna psiakom pomóc najefektywniej, póki co staramy sie małymi kroczkami , bez terapii szokowej, pomagać udręczonym maleństwom. Wciąz przed nimi długa droga, nadal zima nie odpuszcza a one bez futra w wielu miejscach okrutnie cierpią, Martinek wogóle jest mocno przestraszony i siedzi wciąż w budzie, na fotach widac też , że końcówki jego uszu są poranione, musi go to wszystko bolec bardzo, staramy sie jak możemy, żeby codziennie ktos do nich zajrzał z ciepłym jedzeniem , ale i tak opieka jaką powinny mieć tak naprawde to ciepły dom ....

Posted

Dziękujemy ci Romka bardzo, one będą potrzebowały wsparcia z naszej strony - na środki do leczenia skóry, preparaty witaminowe i Bóg jeden wie jeszcze na co bo wyglądają strasznie, są w kiepskiej kondycji psychofizycznej. Martwi nas bardzo Martin bo nie wychodzi z budy i nawet załatwia swoje potrzeby pod siebie. Cały czas się trzęsie i mimo swej przerazliwej chudości ma wzdęty, ogromniasty brzuch. Wczoraj były odrobaczane, może to coś pomoże.

Posted

Romka napisał(a):
To był chyba najwyzszy czas ,żeby zabrac je z tamtego miejsca!Czy lekarz juz zdiagnozował psiaki?

powiedział że skrajne wycieńczenie i zabiedzenie, na razie są odpchlone bo pchły zjadały ich żywcem. No gołe oko zdiagnozował łojotokowe zapalenie skóry i odczyny alergiczne po pchłach. Są całe w strupach czego nie widać na zdjęciach. Teraz ich trzeba troszke odżywić, dać preparaty witaminowe i zobaczymy co dalej. Na pewno trzeba Martina dokładnie poobserwować bo z nim jest coś nie tak.

Posted

Byłam dzisiaj u maluszków, zawiozłam ciepłe jedzonko i nawet Martin wylazł z budy i wcinał, niesmiało na mnie spogladając czy może. Pierwszy raz widziałam go jak je i wielka to dla mnie radośc że sie przemógł.
Martinku, tak trzymaj, musisz jeść psinko żeby wrocić do zdrowia.
A Mireczka pobiegała niesmialo po wybiegu, z podkulonym ogonkiem.......ja mysle że ona pierwszy raz bez łańcucha oddaliła sie od czegoś więcej niz na 2 kroki....
Straszne to, trzeba maluchom pokazać że metr wokół nich to nie cały świat....