Jump to content
Dogomania

Skrajnie wychudzona i chora onka z chlewu - MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted

Przeklejam z watku przytuliska..
Kosmiczna Bajka w nowym domku...Jak Ona musi sie dziwić...najpierw chlew,głód, łańcuch...potem przyjeżdżają paniusie z miasta ( ha- tak powiedział były właściciel Bajki) i ...zaczyna się...jazda, rzyganie na maksa (oooo,pamietam..),potem po raz pierwszy w zyciu najedzenie sie do syta.. Potem choroba- i mimo choroby-DOM.
I kto Jej powie,że zycie to nie bajka???

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bajka jeszcze się leczy, ale poszła już do nowego domku, ale na jej miejsce przyszła już następna sunia, Saba. Saba została odebrana ludziom, którzy nie byli nią zainteresowani i gdyby nie szybka interwencja, zmarła by na babeszię. Została zabrana w ostatniej chwili, miała już zaatakowane nerki i wątrobę, jednak to silna sunia i zdołała przeżyć. Następnie okazało się, że jakiś czas temu miała paskudnie złamaną nogę w stawie skokowym. Obecnie czeka na decyzję prof. Janickiego, czy i jaką operację będzie musiała przejść, aby móc chodzić normalnie. Saba chodzi jak pijana zatacza się ponieważ ta noga nie utrzymuje jej, jest niestabilna. Trzymajcie kciuki, żeby operację mogły wykonać inne lekarki, ponieważ jeśli będzie ona bardzo skomplikowana, będzie musiał wykonać ją Janicki, któremu trzeba płacić przed operacją, na którą niema funduszy. Trzymajcie więc kciuki za następną onkę, tym razem już nie Bajkę i może nie mieć tyle szczęścia co ona. Saba również niema połowy ucha, prawdopodobnie urwały jej inne pieski.

Tak wygląda noga Saby, widać jak wystaje jej ta złamana z przemieszczeniem kość i jaka ta noga jest wykrzywiona.

Posted

zoja. napisał(a):
Pipi.. Saba jest u Pani Joli... :) (nie u Aliny)

Przepraszam najmocniej.Pani Jolu,przepraszam.Jestem półprzytomna,po tragedi w Smoleńsku.Tak bardzo żal,tak bardzo smutno.Weszłam na Dogo,żeby trochę się oderwać,ale widzę,że mało nas tutaj.Trzymajmy się,jesteśmy Polakami.

Posted

Obecnie czeka na decyzję prof. Janickiego, czy i jaką operację będzie musiała przejść, aby móc chodzić normalnie. Saba chodzi jak pijana zatacza się ponieważ ta noga nie utrzymuje jej, jest niestabilna. Trzymajcie kciuki, żeby operację mogły wykonać inne lekarki, ponieważ jeśli będzie ona bardzo skomplikowana, będzie musiał wykonać ją Janicki, któremu trzeba płacić przed operacją, na którą niema funduszy.

Biedna Sabcia..Wydaje mi się,że warto załozyć Jej oddzielny watek i zbierac kasę..
Dr Janicki to rzeczywiście specjalista...Uratował łapkę Simonki z rowu..I to jest rzeczywiscie Jego zasługa (i oczywiscie nieocenionej Ronji i pielegniarki Bartka :). link : Simona
Z Simoną to było tak,że została podopieczną fundacji.Oczywiscie pieniadze musielismy zwrócić, fundacja udostepniła konto.Takie konto ma swoje zalety:
-Dr Janicki stosuje ulgi dla psiaków fundacyjnych, tak normalnie -to ceny rzeczywiście rzucaja na kolana.
-ludzie chetniej wpłacają na fundację,niż prywatne konto (np w przypadku allegro cegiełkowego-moze by się udało kogos poprosic o takie allegro)

Ale jeszcze raz podkreslę,dzieki Niemu Simona ma łapkę.. czasem warto zainwestowac wiecej w operację, jesli bedzie normalnie chodziła, bedzie miala wieksze szanse na dom..
Może da się podobne rowiązanie zastosować dla Saby?
A swoją drogą to szlag mnie trafia,jak mozna do takiego stanu psa doprowadzic.

• 2 weeks later...
Posted

Bajka była dziś z nową właścicielką na Dniu Ziemi; ma się REWELACYJNIE. Łapki prawie zdrowe, sunia zgrzeczniała i wypiękniała. Widać, ze jest cholernie szczęśliwym psiakiem :)

Posted

Zoju,dziękuję.Wspaniała wiadomość.Z chlewa,do Solicy i w dodatku grzeczna jest i zachować się potrafi,no,no,no? kochana dziewczynka.Ależ jej się udało.

Posted

Żałujcie, że nie widzieliście, jak Bajka zareagowała na widok Bajk21 :)
Ludzie robili zdjęcia!

Mało nie zalizała Joli na śmierć!
Słowo daję! Zawisła jej na szyi i mlaskała jęzorem na prawo i lewo! Przednimi łapami objęła Bajk21 za szyję, a tylnymi w talii :crazyeye:

A poza tym - trafiła do SUPER DOMKU. I ma jak w bajce...

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Żałujcie, że nie widzieliście, jak Bajka zareagowała na widok Bajk21 :)
Ludzie robili zdjęcia!

Mało nie zalizała Joli na śmierć!
Słowo daję! Zawisła jej na szyi i mlaskała jęzorem na prawo i lewo! Przednimi łapami objęła Bajk21 za szyję, a tylnymi w talii :crazyeye:

A poza tym - trafiła do SUPER DOMKU. I ma jak w bajce...

a możemy zobaczyć choć ze dwie foty???

Posted

Zoju,na zdjęciu wydaje się być duża. . . . .tak,czy siak,jest śliczna i widać,że szczęśliwa.Dziękujemy za zdjęcia :kiss_2:
[SIZE="1"]/ciekawe,czy ona pamięta swojego "pana i "dom"?/

Posted

piękna!!!!!:multi::multi::multi:
Pipi a po co ma pamietać??? wydrukuj foty i pokaż jej byłemu panu to się zdziwi dziad jeden.......

Posted

[quote name='enia']piękna!!!!!:multi::multi::multi:
Pipi a po co ma pamietać??? wydrukuj foty i pokaż jej byłemu panu to się zdziwi dziad jeden.......

Nie mam drukarki,ale przyłożyłam aparat do monitora i cyknęłam zdjęcia i zaraz idę po chleb,to mu pokażę /nawet dobrze wyszły te zdjęcia/

CarolineS witam Cię u nas,witamy na dogomanii,bardzo mi miło.