Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Monika z Katowic'] Lutek będzie spędzał
święta w nowym, wspaniałtym domku!!!

Pewnie pierwsze w swoim życiu prawdziwe święta. Luciu - powodzenia!

Posted

Nie wątpię, że będą to bardzo obfite i przyjemne święta dla Lucia. I jeszcze słoneczko ma być, to po jedzonku wygrzewanie biednych kosteczek na ciepełku. Lubimy, jak pieski tak mają:)

Posted

Ps. Lutek mieszka w okolicach Wilanowa. Może tak być , ze raz na jakiś czas na zasadzie np. zastępstwa Pani Lidka będzie miała ponad 12-godzinne dyżury , pracuje w szpitalu. Szukamy na te dni opiekunki dla Lutka. Mogą to być sytuacje zupełnie awaryjne , ale musimy mieć wtedy pomoc, żeby Lucio nie był sam. Znacie kogoś kto miałby blisko i miałby czas i chciałby zarobić grosik ?.

Posted

[quote name='izabellah-aldonda']Ps. Lutek mieszka w okolicach Wilanowa. Może tak być , ze raz na jakiś czas na zasadzie np. zastępstwa Pani Lidka będzie miała ponad 12-godzinne dyżury , pracuje w szpitalu. Szukamy na te dni opiekunki dla Lutka. Mogą to być sytuacje zupełnie awaryjne , ale musimy mieć wtedy pomoc, żeby Lucio nie był sam. Znacie kogoś kto miałby blisko i miałby czas i chciałby zarobić grosik ?.[/QUOTE]
Olena84 na bezrobociu pracuje jako pet-sitter - może ona by się zgodziła. Mieszka na Mokotowie, do Wilanowa ma bezpośredni autobus.

Posted

[quote name='NusiaiJa']jakie foty? jakie foty
gdzie?????????????
nic mi się nie wyświetla?
a może przegapiłam, przecież niemożliwe!!!![/QUOTE]
Post #305...:)

Posted

[quote name='izabellah-aldonda']Kochani to jakiś dzień cudów, aaaaaaa to niedziela palmowa :lol: a tak poważnie to strach się cieszyć, bo niemożliwe stało się możliwe....................Lutosław nasz kochany śpi smacznie w swoim domku w swoim własnym , nowym łóżeczku. Zarówno ja , jak i jego nowa Pańcia jesteśmy pełne obaw , zarazem pełne optymizmu. I ja i Pani Lidka trzymamy kciuki by Lucio poczuł się bezpieczny w swoim , nowym domu, by pasmo jego nieszczęść i tułaczki wreszcie sie zakończyło. Pocieszające jest to, że w nowym domu od wejścia Lucio czuł się swobodnie, od razu znalazł swoje posłanko , ułożył się w nim jakby był u siebie i zasnął.
Płakał chwile gdy stracił mnie z pola widzenia, ale Pani Lidka pocieszyła mnie, że smucił się tylko przez moment gdy wyszłam. Nie było już tych nerwowych zachowań : płaczu, gryzienia kocyka itp. Jestem pełna nadziei ,że Lucio szybko się zaaklimatyzuje i uwierzy w swoje szczęście.
Kochani trzymajcie kciuki by wszystko potoczyło sie dla Lutka jak najlepiej, by Pani Lidka miała z niego pociechę i przyjaciela, by Lutek wreszcie poczuł sie kochany i potrzebny.
Pani Lidka będzie odwiedzała swych rodziców wraz z Lutkiem, a u rodziców jest kot, stąd ten nasz dzisiejszy test na kota :cool3:
Lutek mnie rozbawił, bo ciężko było go zainteresować kotem,jakby mówił " oj tam taki kot , no i co ....idę wąchać krzaczki ":lol:
Dziękuje za wszystko, za pomoc,za wsparcie finansowe i duchowe, za ogłoszenia- to dzięki Wam Pani Lidka znalazła ogłoszenie Lutka i postanowiła go poznać, a zaraz potem przygarnąć i pokochać :loveu:
Ps. Mówię Wam strach się cieszyć ;) Zdjęcia z domku wstawię wieczorem.
Wieczorem też zrobię rozliczenie Lucia i Jagi , bo dziś już zasypiam. Dobranoc.
Super wieści!

A to łóżeczko to wygląda jak jakies karakuły;)
http://img62.imageshack.us/img62/8991/lutek001.jpg

Pzdr.

Posted

Lutek na Święta pojechał do domu rodzinnego Pani Lidki, z kotem, zgoda, reszta rodziny dosłownie wkupłia się w łaski Lucia , nie odwrotnie, a to dlatego,że Lucio jest nieśmiały ...wspaniałe z ich strony .Po kilku godzinach pobytu w nowym otoczeniu z nowymi ludźmi , ale swoją Pńcią, Lucio poczuł siię swobodnie.
Nie ma słów by opisać jak bardzo się cieszę jego szczęściem :)