Greven Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Suczka pojechała do nowego domu we wtorek, tj. 19.01.2010 Pewna dziewczyna znalazła w stodole na posesji starszej kobiety zamarzającego szczeniaka. Szczeniak suczka wygląda, jak mieszaniec foksteriera. Ma 2.5-3 mies. tak na oko. Suńka była sama, nie wiadomo co się stało z jej matką i ewentualnym rodzeństwem. Starsza kobieta podobno nie miała pojęcia, że ten szczeniak tam jest, więc może małą ktoś podrzucił? Dziewczyna wzięła ją do domu, ale jej partner kazał się psa natychmiast pozbyć :roll: W związku z tym dziewczyna odda suńkę każdemu, kto będzie chciał wziąć, a to nie wróży dobrze dla jej przyszłości. Ja bym mogła, ale tylko do kojca. Już nie wiem, co gorsze? Może ktoś zechce szorściaka, prawdopodobnie jedno z rodziców było foksterierem. Pliss, to bardzo pilne :shake: Quote
Greven Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Oto ona, nawet nie wiem, jak się nazywa... Quote
mysza 1 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ale małe cudo, kojec odpada. Wklejałaś na szczecińskie wątki? Quote
Greven Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 No niby kojec odpada, ale prawdopodobnie mała jutro wyląduje w niezamieszkanym gospodarstwie po rodzinie partnera tej dziewczyny, bo niestety nie ma na razie nikogo, kto by chciał ją wziąć, a w mieszkaniu absolutnie nie może zostać... Gospodarstwi jest kilka km za miastem, drogi zasypane, a nawet gdyby tak nie było, to i tak znam sytuację na tyle, żeby wiedzieć, że nikt tam nie podjedzie częściej, niż raz na 2-3 dni... Jesteśmy na szczecińskim wątku. Quote
mysza 1 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 No nie :( to już lepiej u Ciebie może... Quote
tsu Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Greven napisał(a):wyląduje w niezamieszkanym gospodarstwie (...) nikt tam nie podjedzie częściej, niż raz na 2-3 dni... serce się kraja, gdy przed oczami staje mi obraz tego szczeniaka, pozostawionego samemu sobie. Quote
fiorsteinbock Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Boze - jakie cudo! nie wierze, jak mozna wyrzucic takiego mlodzika... Quote
fiorsteinbock Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 A gdzie ona przebywa, jaka miejscowosc? trzeba tymaczas na cito! Qrcze ten kojec zdecydowanie lepsza opcja niz gospodarstwo...ona tam samiutka bedzie, bez ludzia... Quote
Soema Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Pisałaś do LAZY? Może ona, albo ktoś od niej...? Napiszę do Ageralion, ona nie pomoże bo urodziła synka 2 tygodnie temu, ale może popyta... Nie wiem, kto jeszcze może :( Quote
A.R.S. Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Normalnie piękna jest! Nie wiem kto by mógł ją wziąć na tymczas :-( W razie co mogę zrobić allegro, tylko tekst... ew z pierwszego postu. A o Hienkę były zdaje się zainteresowane dwa domy? Czy się mylę? Może to maleństwo by ich zainteresowało. Właśnie, a w jakiej jest miejscowości? Quote
wszpasia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 A.R.S. napisał(a):Właśnie, a w jakiej jest miejscowości? pomyślałam, że ona taka śliczna iż raz-dwa znajdzie domek i właściwie to mogłabym ja ją wziąć, ale do gdańska pewnie z miejsca gdzie przebywa suńka daleko. Quote
Greven Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Ona znajduje się w miasteczku pomiędzy Szczecinem, a Gorzowem. Dziękuję, że zaglądacie na wątek. To takie słodkie maleństwo, cudem uniknęło śmierci, a teraz jej los jest znów niepewny :( Quote
wszpasia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 koszmarna odległość.. ja nie dysponuję transportem niestety. Quote
Greven Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 wszpasia, proponujesz DT, czy DS? ;) Quote
wszpasia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 tylko DT. mam psa i kota oraz 22metry wynajętego mieszkania, więc na stałe żadnego zwierza nie mogę przyjąć. a dodatkowo teraz jeszcze 2 szczeniory ze starogardzkiego schronu na DT. rozumiem, ze pytasz, bo gdyby to była propozycja DS to gra byłaby warta świeczki, ale niestety.. Quote
Greven Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 mysza 1 napisał(a):No nie to już lepiej u Ciebie może... Dzięki, Ty umiesz mnie podbudować i dowartościować ;) fiorsteinbock napisał(a): Qrcze ten kojec zdecydowanie lepsza opcja niz gospodarstwo...ona tam samiutka bedzie, bez ludzia... Niestety, dokładnie tak. Sama całymi dniami i nocami. W pomieszczeniu na tyłach domu, w takiej graciarni. Nikt tam nie grzeje, więc jest lodowato, nikt nie sprząta, jak pies się załatwi, nikt nie karmi tak często, jak szczeniak tego potrzebuje... jak jakikolwiek pies tego potrzebuje, bo nawet dorosły musi dostać minimum jeden posiłek dziennie. Po prostu nikogo tam nie ma i nikomu nie będzie chciało się jechać specjalnie po to, żeby pobyć z malutką, nakarmić ją. Gospodarstwo stoi puste. Quote
Greven Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 wszpasia napisał(a):rozumiem, ze pytasz, bo gdyby to była propozycja DS to gra byłaby warta świeczki W krytycznej sytuacji każda propozycja jest warta świeczki. To wcale nie jest taki kawał drogi, tylko że trasa dość mało popularna. Quote
wszpasia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 qurcze.. miejscowość między 2 dużymi miastami - nie chce mi się wierzyć, że ktoś "lokalny" nie znajdzie ciepłego kąta dla takiego mikrusa. Tak jak pisałam wcześniej - suńka o takiej urodzie wywoła falę telefonów z zapytaniem o jej adopcje.. szkoda, że tam gdzie jest ma tak mało czasu.. Quote
Greven Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Jeśli nie będzie mogła dłużej zostać w mieszkaniu i będzie jej groziło wywiezienie do opuszczonego gospodarstwa, to wezmę, choćby do tego kojca. Mogłaby być z Weronem http://www.dogomania.pl/threads/174451-Odebrany-interwencyjnie-Przekochany-Weron-z-nowotworem-prosi-o-wsparcie-finansowe bo dziad nie ruszy szczeniaka, a wręcz będzie zadowolony, no i razem będzie im cieplej. Quote
wszpasia Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 mała ma szlachetną urodę, śliczna jest i długo nei zabawi - gdziekolwiek by trafiła na DT Quote
tsu Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Sandra, dostałaś mojego smsa/wiad. przez PW odnośnie bannerków/kodów? Quote
Maada Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Hej, wysłałam do tych osób z mapy dogomanii: [zachodniopomorskie] izabela29 [zachodniopomorskie] Cudak (2-3 dni) [zachodniopomorskie] LAZY [zachodniopomorskie] katarzyna kuczewska [lubuskie] czia [lubuskie] medar [lubuskie] czarok (na krótko ( dzień-dwa) - własne zapsienie duże) [lubuskie] kryminalny [lubuskie] ancyk (zgłoszone jako DT lub awaryjny) email o treści: [FONT=Arial]Witajcie, mam Wasze namiary z dogo mapy, prosze zerknijcie tutaj, moze moglibyście pomóc? [/FONT] [FONT=Arial]Potrzebny bardzo pilnie DT z tamtego rejonu (między Gorzowem a Szczecinem) a najlepiej DS dla tego prawie rasowego słodziaka. [/FONT][FONT=Arial]http://www.dogomania.pl/threads/177928-Suczka-3-mies-ZAMARZAA-A-W-STODOLE-Gdzie-matka-gdzie-rodzeA-stwo-SzorA-ciak-pilnie-DS/page1[/FONT] [FONT=Arial](Maada) [/FONT][FONT=Arial][/FONT] przed chwilą tu trafiłam, jesli coś zdublowałam to sorry ale widzę, ze wątek świeży, może coś to pomoże. Quote
Recommended Posts