LAZY Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Medar...o głowę się nie martwię, bo to moja osobista rodzina:) Osobiście będę pilnowała, żeby sunia była wysterylizowana (zresztą takie są plany rodziny, bo poprzednia sunia miała ropomacicze i guzki na sutkach i chcieliby tego uniknąć). Jakby się miało cokolwiek złego dziać małej to w życiu bym na tą adopcję nie pozwoliła. Czekam na księdza...jakby zdążył przed 20 to bym po małą pojechała dziś.Jak nie to jutro po 18 powinnam się po nią pojawić:) Imię suni (o ile jeszcze sie nie zmieni:)) to Kora. Greven możesz mi wysłać umowę adopcyjną mailem, ja załatwie podpisanie wszystkiego przez rodzinę i odeślę Tobie poczta na wskazany adres. Quote
Greven Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Daj mi maila, zaraz wyślę umowę. Koleżanka z Chojny może iść po suńkę do tamtej dziewczyny i wydać Wam, jeśli będziecie jeszcze dziś, czyli późno. Ona pomoże, bo też wolałaby, żeby mała wyjechała, obie byśmy były spokojniejsze, bo tam, gdzie ona jest... no cóż. Tylko, że ona wstaje o 05:40 rano, więc nie możemy jej za długo trzymać na nogach, musi się wyspać do pracy. Jeśli okaże się, że możecie jechać dziś, to daj znać, podam Ci jej nr tel. Quote
jola_li Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 medar napisał(a):Jeśli ktoś wie o jakimś maluchu z długim włosem, to dajcie mi znać. Zajrzałam tu kliknąwszy na dramatyczny banerek - a tu TAKIE wieści :-)!!!!!!!!! Cudownie, że maleńka już bezpieczna!!!! Medar - mam zdjęcia szczeniaczków "zaopiekowanych" przez Asięf1.... Przesłać?...... Quote
Igiełka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bardzo się cieszę że wszystko idzie tak szybko w dobrym kierunku. Kochana malutka od razu będzie miała DS. Śliczna sunia mocne kciuki będe trzymać.:multi: Quote
tsu Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 dobrze, że dom znalazł się tak szybko. nawet nakręciłam dzisiaj tatę, co by popytał znajomych "od psów" na osiedlu, czy ktoś takowego przypadkiem nie chce. Quote
katlis Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Czy można już zdjąć zdjęcie psiny z NK ? Quote
fiorsteinbock Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ciesze sie ogromnie dziewczyny! Malenka, bedziesz szczesliwa w nowym domku! Quote
LAZY Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Mój mail: [email protected] Niestety tak jak pisałam Greven sms nie daliśmy rady podjechać po sunię dzisiaj. Jutro zaraz po pracy się wybieramy. Tylko gdzie dokładnie? Czy ona nadal będzie u tej dziewczyny czy już na tym gospodarstwie chłopaka? Czy jutro Twoja znajoma równiez malutką zabierze i przetrzyma u siebie? Na miejscu powinnam być ok. 18. Rodzina już czeka. Mam nadzieje, ze do jutra sunia będzie bezpieczna...Czytając jaka jest jej sytuacja mocno się o nią martwię. Quote
Greven Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Ja też się martwię, bo jeśli np. jutro rano przyjdzie KTOKOLWIEK i powie, że chce szczeniaka, to go dostanie. Będziemy na tel., poproszę koleżankę, żeby po pracy podjechała do dziewczyny i wzięła szczeniorka do siebie, chociaż na te kilka godzin. Ona ma kawalerkę i 3 swoje psy, więc nawet nie zaczynam tłumaczyć, czemu nie dała DT ;) Quote
mysza 1 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Mała będzie mieszkała w mieszkaniu czy domku? Będzie miała adresówkę? Takie maleństwo, że wszędzie może wejść... Quote
medar Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='jola_li']Zajrzałam tu kliknąwszy na dramatyczny banerek - a tu TAKIE wieści :-)!!!!!!!!! Cudownie, że maleńka już bezpieczna!!!! Medar - mam zdjęcia szczeniaczków "zaopiekowanych" przez Asięf1.... Przesłać?...... Jolu, koniecznie! Przedstawię jako propozycje : [email protected] Quote
urwisek Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 O rany - jak to się uda to będzie chyba najszybsza "akcja" w historii. Trzymam mooocno kciuki. Quote
LAZY Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Mysza sunia idzie do mieszkania. Rodzina mieszka w naprawde fajnej okolicy. Poza tym mamy wspólne działki poza miastem, gdzie spedzamy wszystkie ciepłe dni. Warunki na prawdę super. O adresówkę zadbam osobiście! Zresztą o sterylizacje tez. Szczepienia i wizyta u weta będą na pewno jutro. Dzisiaj rodzina szykuje wyprawkę, bo akcja jest błyskawiczna. Mam nadzieje, ze sunia jeszcze dzisiaj będzie...Mam nadzieje, ze koleżanka uprzedzi tego kogokolwiek. Będę tu zaglądać dzisiaj w trakcie dnia...Greven czy dzwoniłaś do tej dziewczyny z informacją, ze po psa dzisiaj przyjedziemy? Moze warto ją o tym poinformować, zeby jej nie wydała albo nie wywiozła na to opuszczone gospodarstwo... Quote
Igiełka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Super. Wszystko idzie w tak szybkim tempie.:lol: Quote
Greven Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Szczeniak na razie jest. A niech by ją nawet wywieźli do gospodarstwa, przez kilka godzin nic się nie stanie. Ja się najbardziej boję, że ona wyda małą komuś przypadkowemu, bo tu ludzie biorą głównie na wieś do budy, a nawet jeśli do mieszkania, to większość psów jest puszczanych luzem, a o sterylizacji mało kto słyszał (oprócz mnie i weterynarza, który nieszczególnie ją propaguje). Byle do wieczora... Quote
Greven Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Szczeniak na razie jest. A niech by ją nawet wywieźli do gospodarstwa, przez kilka godzin nic się nie stanie. Ja się najbardziej boję, że ona wyda małą komuś przypadkowemu, bo tu ludzie biorą głównie na wieś do budy, a nawet jeśli do mieszkania, to większość psów jest puszczanych luzem, a o sterylizacji mało kto słyszał (oprócz mnie i weterynarza, który nieszczególnie ją propaguje). Byle do wieczora... Quote
Igiełka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Super. Wszystko idzie w tak szybkim tempie.:lol: Quote
tsu Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 ale skoro jest zaklepany dla małej dom, to nie da się dogadać z tą dziewczyną, co by psa nikomu innemu nie wydawała? Quote
carolinascotties Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 ale napięcie... ja juz z mała pędziłam na terierkowo - czekamy na wieści i trzymamy kciuki, zeby sunia byla... Quote
LAZY Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Wychodzę z powoli z pracy...zaraz dzwonie do Sandry i sprawdzam jak się sprawy mają. Jak mała jest nadal do odebrania to już niedługo po nią pojadę. Oczywiscie obiecuję zdjecia z podróży i nowego domku:) Quote
carolinascotties Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Powodzenia :) trzymam kciuki!!! Quote
Greven Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 tsu napisał(a):ale skoro jest zaklepany dla małej dom, to nie da się dogadać z tą dziewczyną, co by psa nikomu innemu nie wydawała? Niestety nie jest to osoba do końca obliczalna. Quote
tsu Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 rozumiem. tzn. nie rozumiem, ale rozumiem... wiadomo, o co mi chodzi. ;) jako, że LAZY ponad 30min temu pisała, że wychodzi już z pracy, mam nadzieję, że udało się jej pojechać po psa, że nikt go wcześniej nie odebrał. Sandra, jakie wieści? Quote
Recommended Posts