polciuaa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 jakie majowe pokazy? :D moze i ja bym wpadła. :D Quote
kalyna Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/292217_361878013858647_100001093550183_1019802_1381223902_n.jpg ale czyściutki :lol: i gratuluję pracy :) no to zakasać rękawy i śmigać nad morze :D ja do dzisiaj się martwię czy zdążę na zielonym itp, bo mamy niby kamery na skrzyżowaniach :roll: Quote
KT Arts Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 [quote name='junoo']http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/292217_361878013858647_100001093550183_1019802_1381223902_n.jpg jaki dostojny :) piękny niedźwiedź :D [quote name='magdabroy']Toro z mordą z piasku jest rozkoszny :loveu: [quote name='dOgLoV']słodziak :loveu::loveu::loveu::loveu: Dziękuję :loveu: [quote name='dogomanka_']jakie majowe pokazy? :D moze i ja bym wpadła. :D W maju na Pogori 3 na plaży w Dąbrowie Górniczej będą pokazy psów ratowniczych :) Quote
polciuaa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Niufciak napisał(a): W maju na Pogori 3 na plaży w Dąbrowie Górniczej będą pokazy psów ratowniczych :) a dokładniejsza data jest znana? bo bym się wybrała, tylko to matura wtedy to nie wiem czy dam rade. :P Quote
*Magda* Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 kalyna napisał(a):ja do dzisiaj się martwię czy zdążę na zielonym itp, bo mamy niby kamery na skrzyżowaniach :roll: Ale po zielonym masz jeszcze pomarańczowe, więc dasz radę przejechać ;) Quote
KT Arts Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 dogomanka_ napisał(a):a dokładniejsza data jest znana? bo bym się wybrała, tylko to matura wtedy to nie wiem czy dam rade. :P Pierwszego chyba :) Raczej na pewno pierwszego :) Wpadnij wpadnij :) oj tam matura :P magdabroy napisał(a):Ale po zielonym masz jeszcze pomarańczowe, więc dasz radę przejechać ;) A to tez prawda :) Instruktor mi zawsze depta na hamulec jak wbija się pomarańczowe a ja jestem tak blisko sygnalizacji juz ze mi się trauma włącza :P Quote
KT Arts Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Proszę, pomóżcie. Jak utuczyć psa?? Toro jest co prawda dość aktywny i sporo spala. Ale nawet jak siedzi w domu to jest chudy (przez zimę np). Biedakowi aż kostki znać.. zero tłuszczyku. Co jest najbardziej kaloryczne dla psa??? Dzisiaj stwierdziłam że muszę zacząć ograniczać te spacery.. może za dużo łazimy? Sama już nie wiem, ale niedługo zaczną się treningi to już w ogóle będzie chudy... Dzisiaj jak poszłam z nim popływać to aż się przeraziłam jaki chudy :(( Masakra jakaś. HELP Quote
polciuaa Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Niufciak napisał(a):Pierwszego chyba :) Raczej na pewno pierwszego :) Wpadnij wpadnij :) oj tam matura :P ojj 1 to nie wiem czy dam rade bo mi się szykuje impreza majówkowa dzień wcześniej. :diabloti: ale jak coś będe pamiętać i moze akurat uda mi się wpaść. :D Quote
łamAga Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-yOR3I0JeN-A/T5HZqGl18zI/AAAAAAAAD30/qgfJCpagWe0/s512/DSC_0306.JPG czesc :evil_lol: Quote
Ania&Kasia Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-yOR3I0JeN-A/T5HZqGl18zI/AAAAAAAAD30/qgfJCpagWe0/s512/DSC_0306.JPG jaki fajny misiek ;) Quote
Naklejka Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Niby dobrze, że pies chudy, ale bez przesady. Jetsana podtuczyłam karmą dla psów aktywnych ;) Teraz jest dobrze, nie sterczą już mu tak te żebra. Quote
stokrotka.af Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 jak go uraczysz przysmakami typu wędzone ucho, żwacze oczywiście w wiekszej ilości, to jest z pewnością baaaaaaaaaaardzo kaloryczne ;) Quote
*Magda* Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 A czy jego waga mieści się w normie jaką niufki mają? Jeśli tak, to na chama bym go nie tuczyła :shake: A jeśli jednak jest ciut za niska, to może zwiększ dzienną dawkę pożywienia o 10% i obserwuj jego masę ciała ;) Quote
Pysia Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Niufciak napisał(a):Pierwszego chyba :) Raczej na pewno pierwszego :) Wpadnij wpadnij :) oj tam matura :P A to tez prawda :) Instruktor mi zawsze depta na hamulec jak wbija się pomarańczowe a ja jestem tak blisko sygnalizacji juz ze mi się trauma włącza :P Zbadaj mu trzustke bo znam kilka niufów z chorą. Wiele lat objawami była tylko chudość ;) I zmień karme. Nie wiem co podajesz ale na Royalu psy mają tendencje do tycia. I zwiększ dawki papu. Jest tez preparat w proszku dla aktywnych psów. Gdy Luśka ( puli) przyszła do mnie była chuda jak szkapa. Powinna ważyc 12 kg a ważyła 8. Dostawała witaminy i ProEnegy firmy Vetfood. Pięknie zaczęła nabierać masy. 3 m-ce później ważyła już 12 kg. Teraz waży 12,5 i trzyma wage. A wiem że przez całe swoje życie przytyć nie mogła ;) Ruchu mu nie zmniejszaj bo tylko krzywdę zrobisz. A tak naprawde dla mnie lepszy chudy pies niż tucznik ;) Pod warunkiem że chudość chorobliwa nie jest. Fotki przesłodkie :) Quote
kalyna Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 magdabroy napisał(a):Ale po zielonym masz jeszcze pomarańczowe, więc dasz radę przejechać ;) ale gorzej jest jak się jedzie po ulicach szybkiego ruchu :D właśnie wczoraj jechałyśmy i widziałam jak gościu szedł na hamulcach :roll: a z przytyciem to ja mam odwrotny problem bo staram się oba psy odchudzić.. ale jak daję im wystarczająco jeść to babcia panikuje, że psy głodzę :roll: i wyglądają jak wyglądają :D Quote
Pysia Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 [quote name='kalyna']ale gorzej jest jak się jedzie po ulicach szybkiego ruchu :D właśnie wczoraj jechałyśmy i widziałam jak gościu szedł na hamulcach :roll: a z przytyciem to ja mam odwrotny problem bo staram się oba psy odchudzić.. ale jak daję im wystarczająco jeść to babcia panikuje, że psy głodzę :roll: i wyglądają jak wyglądają :D Dla Ciebie też mam radę hahahaha. Jest karma holistyczna która jest tak bardzo przyswajalna że nie odkłada się. Psy na niej chudną mając nadal odpowiednio energii. Kilka razy ją przerabiałam na niufach i sprawdziła się na 100%. Jej atutem jest to że nie zmniejsza żywiołowości u psa jak karmy typu Light ;) Proszę: http://www.denys-petshop.pl/healthy_paws/produkty/Healthy_Paws_Adult_Complete_15_kg/ Quote
KT Arts Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 [quote name='dogomanka_']ojj 1 to nie wiem czy dam rade bo mi się szykuje impreza majówkowa dzień wcześniej. :diabloti: ale jak coś będe pamiętać i moze akurat uda mi się wpaść. :D Oj tam , dasz radę :) [quote name='dOgLoV']https://lh3.googleusercontent.com/-yOR3I0JeN-A/T5HZqGl18zI/AAAAAAAAD30/qgfJCpagWe0/s512/DSC_0306.JPG czesc :evil_lol: cześć :D [quote name='eria']dla jego stawów to tylko lepiej ,że chudy ! teoretycznie tak,a le troszkę tłuszczyku mu nie zaszkodzi :) [quote name='Naklejka']Niby dobrze, że pies chudy, ale bez przesady. Jetsana podtuczyłam karmą dla psów aktywnych ;) Teraz jest dobrze, nie sterczą już mu tak te żebra. Dokładnie. Toro nie chce jeść karmy dla aktywnych :( [quote name='stokrotka.af']jak go uraczysz przysmakami typu wędzone ucho, żwacze oczywiście w wiekszej ilości, to jest z pewnością baaaaaaaaaaardzo kaloryczne ;) O, dobry pomysł :) [quote name='magdabroy']A czy jego waga mieści się w normie jaką niufki mają? Jeśli tak, to na chama bym go nie tuczyła :shake: A jeśli jednak jest ciut za niska, to może zwiększ dzienną dawkę pożywienia o 10% i obserwuj jego masę ciała ;) Oj nie wiem.. chyba z 1,5 roku go nie ważyłam :P ostatnio ważył 63 kg chyba. Dzisiaj dostał juz więcej żarełka :) [quote name='Pysia']Zbadaj mu trzustke bo znam kilka niufów z chorą. Wiele lat objawami była tylko chudość ;) I zmień karme. Nie wiem co podajesz ale na Royalu psy mają tendencje do tycia. I zwiększ dawki papu. Jest tez preparat w proszku dla aktywnych psów. Gdy Luśka ( puli) przyszła do mnie była chuda jak szkapa. Powinna ważyc 12 kg a ważyła 8. Dostawała witaminy i ProEnegy firmy Vetfood. Pięknie zaczęła nabierać masy. 3 m-ce później ważyła już 12 kg. Teraz waży 12,5 i trzyma wage. A wiem że przez całe swoje życie przytyć nie mogła ;) Ruchu mu nie zmniejszaj bo tylko krzywdę zrobisz. A tak naprawde dla mnie lepszy chudy pies niż tucznik ;) Pod warunkiem że chudość chorobliwa nie jest. Fotki przesłodkie :) Toro je Brita, bo go bardzo lubi. Jest to chyba jedyna karma którą je z apetytem. Pogadam z wetem jeszcze :) [quote name='kalyna']ale gorzej jest jak się jedzie po ulicach szybkiego ruchu :D właśnie wczoraj jechałyśmy i widziałam jak gościu szedł na hamulcach :roll: a z przytyciem to ja mam odwrotny problem bo staram się oba psy odchudzić.. ale jak daję im wystarczająco jeść to babcia panikuje, że psy głodzę :roll: i wyglądają jak wyglądają :D Oj tak, bo w mieście to jeszcze ujdzie bo prędkość nie jest aż tak duża :) Jak ja bym chciała mieć co odchudzać :D byłabym w niebo wzieta :P Zwłaszcza że Toro ma aż za duzo ruchu bo chodzi ze mną wszędzie i to nie małe trasy :) [quote name='Pysia']Dla Ciebie też mam radę hahahaha. Jest karma holistyczna która jest tak bardzo przyswajalna że nie odkłada się. Psy na niej chudną mając nadal odpowiednio energii. Kilka razy ją przerabiałam na niufach i sprawdziła się na 100%. Jej atutem jest to że nie zmniejsza żywiołowości u psa jak karmy typu Light ;) Proszę: http://www.denys-petshop.pl/healthy_paws/produkty/Healthy_Paws_Adult_Complete_15_kg/ Jak dobrze że mamy taka Pysię na forum :) Z innej beczki... ;/ z lekkiego dołka.. http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201204/1333870149_by_Czasamisama_500.jpg http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201204/1334582012_by_rickovsky.jpg Quote
polciuaa Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 nie zamulaj z tymi demotami. :D A tak przy okazji, jeśli nie masz nic przeciwko oczywiście, chciałabym zrobić tutaj reklamę zlotu dgm. :D http://www.dogomania.pl/forum/threads/225298-III-%C5%9Al%C4%85ski-Zlot-Dogomaniak%C3%B3w-Zapraszamy%21 Super wakacje z psem wśród super ludzi tylko na naszym super zlocie. :diabloti: Quote
Pysia Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 (edited) Niufciak napisał(a): Toro je Brita, bo go bardzo lubi. Jest to chyba jedyna karma którą je z apetytem. Pogadam z wetem jeszcze :) Brit jest na serio bardzo kiepską karmą. Zwłaszcza dla molosa bo na temat niewielkich psów to ja będę się wypowiadać za 10 lat a nie teraz jak Luśkę mam od 8 m-cy dopiero ;) Co polecam do karmy która pies jeść nie chce? To też przerabiałam. Nie wiem czy znasz historie Szelmy. Trafiła do mnie w kiepskim zdrowiu. Karmiona.... Chappi ...całe swoje wczesniejsze życie. Dzieweczka ze znanej nam wszystkim słowackiej hodowli w rękach polskich zaniedbana psychicznie i fizycznie. Jako ze tanie karmy mają uzależniacze to żadna nie była dobra. Ba! Gotowane też było be!! Ale galaretke z rapek zakrapianą kabanosami jadła. Kabanosami, bo ich zapach żadnego psa nie ominie :) Czyli do roboty i rapki z nóżką świńską do gara i gotować ;) I do karmy. Przy okazji stawy będą zdeowe, a naprawde u niufa ruchliwego one bardzo szybko się ścierają. Ta galaretka zapewni Twojemu psu dłuższą życiową aktywność a lepsza karma poprawi ogólny wygląd. Czyli tą w/g Ciebie chudość. Bo czy on rzeczywiscie chudy to musiałabym na własne oczy zobaczyć ;) A Torusiowi bym zrobiła biochemie i badania trzustkowe bez względu na to co wet powie, bo wet zna zasady działania psiego organizmu ale nie zna charakterystycznych cech rasowych. A taką charakterystyczna cech ą znaną na świecie behawiurzystom u nowofundlanda jest nadmierne łakomstwo. I to, ze zjedzą wszystko i zawsze i w nieogarniętych ilosciach. Czyli ze jak niuf jeść nie chce to duze prawdopodobieństwo że coś nie halo. Ja dla własnego sumienia bym wolała to prawdopodobieństwo wykluczyć choćbym miała niepotrzebnie wydać szmal. Tym bardziej że akurat wszystkie niufy niejadki właśnie potem okazywały sie niezdrowe. To takie rady babci Pysi hahaha. Edited April 22, 2012 by Pysia Quote
Kosmaty Gałganek Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='Niufciak'] DOSTALIŚMY TĄ PRACĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje :multi: [quote name='Niufciak']pokażę wam slicznotkę ;)) http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545951_361721673873657_100001074830396_1028226_795456064_n.jpg Faktycznie ślicznotka :) http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/292217_361878013858647_100001093550183_1019802_1381223902_n.jpg Do podziwiania ja służę ;):loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-yOR3I0JeN-A/T5HZqGl18zI/AAAAAAAAD30/qgfJCpagWe0/s512/DSC_0306.JPG Łapka jest najlepsza :loveu: Założymy klub :evil_lol: Quote
kalyna Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 [quote name='Pysia']Dla Ciebie też mam radę hahahaha. Jest karma holistyczna która jest tak bardzo przyswajalna że nie odkłada się. Psy na niej chudną mając nadal odpowiednio energii. Kilka razy ją przerabiałam na niufach i sprawdziła się na 100%. Jej atutem jest to że nie zmniejsza żywiołowości u psa jak karmy typu Light ;) Proszę: http://www.denys-petshop.pl/healthy_paws/produkty/Healthy_Paws_Adult_Complete_15_kg/ fajnie,że o mnie pomyślałaś, ale ja nie karmię psów suchymi karmami. Tylko moje sa na barf'ie. więc odważone mają wszystko, ładnie i pięknie, aż babcia stwierdzi, że za mało i druga paczkę wyciąga :roll: bo ile pies nie zjadłby to i tak mają za mało :roll: na szczęście mama im zanosi, więc jakaś regulacja jest :) teraz ciepło się zrobiło to zrzucamy zbędny tłuszczyk :) Quote
KT Arts Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Rany, ale misie nic nie chce.. jak ja bym chciała miec z czego odchudzać moje psy :P hehehe kilka fotek z wodowania [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia] [/FONT] Quote
KT Arts Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] [FONT=Georgia][/FONT] Quote
Recommended Posts