Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

http://3.bp.blogspot.com/-wJyo4SyKfOg/T4W5DG2Hb7I/AAAAAAAAD2o/m97AbMbXyFE/s640/DSC_0039.JPG
Bardzo ładne zdjęcie, ślicznie wygląda :loveu:

Pysia napisał(a):
Przyniosłam do kompletu damski łaciaty jęzor :)
http://i180.photobucket.com/albums/x1/Zmoroszelmy/Jesien 2007/wiosna2008/Kojoty/2299cz1l265-1.jpg

Muszę przyznać, że w kategorii nakrapianych jęzorów ma zdecydowanie pierwsze miejsce :lol: A i pych śliczny i słodki :loveu:

Posted

[quote name='junoo']http://1.bp.blogspot.com/-e21tLTM0qbQ/T4W11N92KRI/AAAAAAAAD2Y/NzaJRXUWFlY/s640/DSC_0178.JPG
jaki łaciaty jęzor xD
pozdrawiamy
hehe :) my też pozdrawiamy ;)
[quote name='Pysia']Przyniosłam do kompletu damski łaciaty jęzor :)
http://i180.photobucket.com/albums/x1/Zmoroszelmy/Jesien%202007/wiosna2008/Kojoty/2299cz1l265-1.jpg
Sorki że z medalem itd ale przeszukałam fotki i okazało się że tylko ta jedna obrazuje łaciatosć ozora :evil_lol: Reszta jest typowa dla niej czyli w szaleńczym ruchu :mad:
Jaka piękna dziewczynka :loveu: To jest Bahija? Mam nadzieje że kiedyś nasze misiaczki się poznają ;)
[quote name='magdabroy']Jaki jęzorek :loveu:
:loveu::loveu:
[quote name='junoo']nie wiedziałam, ze one mają takie łaciate jęzory
super :D
takie małe urozmaicenie jamy ustnej :P :P
[quote name='Pysia']Jedne mają inne nie ;)
musi być jakaś różnorodność :)
[quote name='Ania!']http://3.bp.blogspot.com/-wJyo4SyKfOg/T4W5DG2Hb7I/AAAAAAAAD2o/m97AbMbXyFE/s640/DSC_0039.JPG
Bardzo ładne zdjęcie, ślicznie wygląda :loveu:

Muszę przyznać, że w kategorii nakrapianych jęzorów ma zdecydowanie pierwsze miejsce :lol: A i pych śliczny i słodki :loveu:
Dziękuję :)
Ja też przyznaję że jęzorek ma niesamowity :) Raz tylko widziałam tak nakrapiany jęzor :) Toro ma malutko i widać tylko jak ziewa :) A tak to tylko kilka kropek lub wcale :)

Posted

Jęzory świetne takie łaciate :D :loveu:
Co do prawka to mi tata mówi, że mam się iśc jak najszybciej zapisac, a ja nie wiem co gdzie i jak :lol:

Posted

Talucha napisał(a):
Jęzory świetne takie łaciate :D :loveu:
Co do prawka to mi tata mówi, że mam się iśc jak najszybciej zapisac, a ja nie wiem co gdzie i jak :lol:

też bym chciała, żeby tata mi tak mówił, bo póki co to z jego ust odnośnie prawka słysze tylko "nie mam pieniędzy, a potem i tak nie będziesz miałą czym jeździć bo ja ci samochodu nie dam mojego, a poza tym zanim zdasz to wydasz na same egzaminy tyle kasy co na cały kurs" nie ma to jak wsparcie w rodzinie. :diabloti:

A Ty kiedy masz Kaśka? :D

Posted

dogomanka_ napisał(a):
też bym chciała, żeby tata mi tak mówił, bo póki co to z jego ust odnośnie prawka słysze tylko "nie mam pieniędzy, a potem i tak nie będziesz miałą czym jeździć bo ja ci samochodu nie dam mojego, a poza tym zanim zdasz to wydasz na same egzaminy tyle kasy co na cały kurs" nie ma to jak wsparcie w rodzinie. :diabloti:

Haha, nie no tatę mam fajnego. On sam jeździ już od baaaardzo dawna i natrzaskał już tyle kilometrów, że głowa mała :crazyeye: (taka praca ;) ). Ostatnio byliśmy u dziadka na urodzinach, zjechała się częśc rodziny i tak właśnie rozmawialiśmy na temat prawka, ja wspomniałam, że w sumie dobrze by było sobie zrobic. Tata wtedy zaczął o tym gadac z moją kuzynką, która ostatnio sobie zrobiła prawko a teraz tata pojechał do pracy (pracuje za granicą) i zadzwonił nagle, że mam sobie załatwiac :lol:
Szkoda tylko, że nie jest tak fajny w kwestii drugiego psa :diabloti::diabloti:
Jak mu powiedziałam, że chcę drugiego psa to tata mi powiedział: a ja chcę drugi samochód a też nie mogę miec. :lol:

Posted

Eee, ja egzamin za jakis tydzień lub dwa także juz nie zostało mi dużo :P
A co do rodziny to mi wszyscy mówią postaraj sie i zdaj za pierwszym razem bo bedziesz mnie na imprezy wozić i przywozić hehe, moja rodzinka bedzie mieć szofera, a ja się bardzo z tego cieszę bo bardzo lubię prowadzić:)
Myslałam że będę się bała, ale okazało się że bardzo muszę sie pilnować bo bardzo mnie noga na gazie swędzi :P hehe mało tego, ostatnio jakiś debil mi wyjechał i dosłownie na centymetry zmieściłam się między tym dupkiem a samochodem na postoju :P hehe Najbardziej mnie wkurza jak nagle muszę hamować bo żółte wskakuje :)

Ide na rollki wieczorem wrzuce Wam nowe foto ;D

Posted

spoko, spoko, mam dla Was lepsze info :D
DOSTALIŚMY TĄ PRACĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cały lipiec będziemy weekendować na plaży :D:D:D Ale mam radochę !!! i jeszcze to morze :D ahhh
fotki sie dopiero obrabiają :)

Posted

Niufciak napisał(a):
Eee, ja egzamin za jakis tydzień lub dwa także juz nie zostało mi dużo :P
A co do rodziny to mi wszyscy mówią postaraj sie i zdaj za pierwszym razem bo bedziesz mnie na imprezy wozić i przywozić hehe, moja rodzinka bedzie mieć szofera, a ja się bardzo z tego cieszę bo bardzo lubię prowadzić:)
Myslałam że będę się bała, ale okazało się że bardzo muszę sie pilnować bo bardzo mnie noga na gazie swędzi :P hehe mało tego, ostatnio jakiś debil mi wyjechał i dosłownie na centymetry zmieściłam się między tym dupkiem a samochodem na postoju :P hehe Najbardziej mnie wkurza jak nagle muszę hamować bo żółte wskakuje :)

Taaa na jazdach spoko, ale jak serce łupie na egzaminie jak jedziesz na zielonym i masz strach w oczach ,że w ostatniej chwili się zmieni...Bezcenne...A miałam i taką sytuację i jeszcze babę co mi na pasy wlazła, ale uszło jakimś cudem...
Ehh jak to dobrze,że zdałam za pierwszym i mam z głowy... Teraz szukanie autka - też niełatwa sprawa.

Gratuluję super pracy !!!!!

Posted

eria napisał(a):
Taaa na jazdach spoko, ale jak serce łupie na egzaminie jak jedziesz na zielonym i masz strach w oczach ,że w ostatniej chwili się zmieni...Bezcenne...A miałam i taką sytuację i jeszcze babę co mi na pasy wlazła, ale uszło jakimś cudem...
Ehh jak to dobrze,że zdałam za pierwszym i mam z głowy... Teraz szukanie autka - też niełatwa sprawa.

Gratuluję super pracy !!!!!

ja nawet jak mam jazdy to mnie trafia jak mam na zielonym przejechac :P
juz wole mieć czerwone i postac chwilę :P
chciałabym za 1 zdać i tez miec z głowy :)

A dzieki, dzieki :)

Posted (edited)

Śliczna niufka :) Nie w moim typie ale wystawowo bardzo elegancka. :) Ja wole takie zwarte w budowie masywne niufki ;)
Mnie się podoba coś w stylu suki Anna z tego linka http://www.neufiland.de/neufis/neufis.html . Jest bardzo bliska wzorca budową:
[FONT=verdana]WRAŻENIE OGÓLNE: Nowofundland jest masywnym psem. o mocnym tułowiu, dobrej muskulaturze i dobrej koordynacji ruchowej. [/FONT]
[FONT=verdana]PROPORCJE: Długość tułowia, mierzona od stawu barkowego do guza kulszowego, jest większa niż wysokość w kłębie. Tułów zwarty. U suk tułów może być nieco dłuższy i mniej masywny niż u psów. Głębokość klatki piersiowej jest nieco większa niż odległość od klatki piersiowej do podłoża. [/FONT]
[FONT=verdana]GŁOWA: Masywna. Głowa suki taka sama w ogólnym zarysie jak psa, ale nieco[/FONT][FONT=verdana]l żejsza. [/FONT]
Taką suką była Presja która już nie żyje. I o takiej właśnie marzę..... Może Bahiya da mi taką sukę bo też jest zwarta i masywna. Trzymaj kciuki za to bo w czerwcu jedziemy na krycie ;)

Co do Bahiyi to nie wiem czy by nie zamęczyła Twojego piesia ;) A poznać się mogą bo Justynka u której mieszka ma salonik fryzjerski i hotelik dla psów. A specjalizuje się właśnie w " obróbce" niufa i bouviera :) Bahiya mieszka w Preczowie. Salonik i hotelik nazywa sie " Psi Raj".

Jeżeli chodzi o ozory to wszystkie dzieci Zmorki mają łaciate ozory. Bahiya nie ma najbardziej laciatego. Jej brat ma praktycznie czarny calutki. U niego to jakieś różowe kropeczki malunie tylko są :) Miałam gdzieś fotke ale za licho nie mogę odszukać. Muszę poprosić aby mi zrobili i wysłali.

Edited by Pysia
Posted

Pysia napisał(a):
Śliczna niufka :) Nie w moim typie ale wystawowo bardzo elegancka. :) Ja wole takie zwarte w budowie masywne niufki ;)

Co do Bahiyi to nie wiem czy by nie zamęczyła Twojego piesia ;) A poznać się mogą bo Justynka u której mieszka ma salonik fryzjerski i hotelik dla psów. A specjalizuje się właśnie w " obróbce" niufa i bouviera :) Bahiya mieszka w Preczowie. Salonik i hotelik nazywa sie " Psi Raj".

Jeżeli chodzi o ozory to wszystkie dzieci Zmorki mają łaciate ozory. Bahiya nie ma najbardziej laciatego. Jej brat ma praktycznie czarny calutki. U niego to jakieś różowe kropeczki malunie tylko są :) Miałam gdzieś fotke ale za licho nie mogę odszukać. Muszę poprosić aby mi zrobili i wysłali.

Shira jest młodziutka :) W czerwcu będzie mieć dopiero 2 roczek :)
Ja pamiętam Bahiję z wystawy w Katowicach z 2008 roku :) nawet mam gdzieś z nią zdjęcie :P
Będziecie na Pogorii na majowych pokazach ?? :)