junoo Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 nie wiedziałam, ze one mają takie łaciate jęzory super :D Quote
Kosmaty Gałganek Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 http://3.bp.blogspot.com/-wJyo4SyKfOg/T4W5DG2Hb7I/AAAAAAAAD2o/m97AbMbXyFE/s640/DSC_0039.JPG Bardzo ładne zdjęcie, ślicznie wygląda :loveu: Pysia napisał(a):Przyniosłam do kompletu damski łaciaty jęzor :) http://i180.photobucket.com/albums/x1/Zmoroszelmy/Jesien 2007/wiosna2008/Kojoty/2299cz1l265-1.jpg Muszę przyznać, że w kategorii nakrapianych jęzorów ma zdecydowanie pierwsze miejsce :lol: A i pych śliczny i słodki :loveu: Quote
KT Arts Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='junoo']http://1.bp.blogspot.com/-e21tLTM0qbQ/T4W11N92KRI/AAAAAAAAD2Y/NzaJRXUWFlY/s640/DSC_0178.JPG jaki łaciaty jęzor xD pozdrawiamy hehe :) my też pozdrawiamy ;) [quote name='Pysia']Przyniosłam do kompletu damski łaciaty jęzor :) http://i180.photobucket.com/albums/x1/Zmoroszelmy/Jesien%202007/wiosna2008/Kojoty/2299cz1l265-1.jpg Sorki że z medalem itd ale przeszukałam fotki i okazało się że tylko ta jedna obrazuje łaciatosć ozora :evil_lol: Reszta jest typowa dla niej czyli w szaleńczym ruchu :mad: Jaka piękna dziewczynka :loveu: To jest Bahija? Mam nadzieje że kiedyś nasze misiaczki się poznają ;) [quote name='magdabroy']Jaki jęzorek :loveu: :loveu::loveu: [quote name='junoo']nie wiedziałam, ze one mają takie łaciate jęzory super :D takie małe urozmaicenie jamy ustnej :P :P [quote name='Pysia']Jedne mają inne nie ;) musi być jakaś różnorodność :) [quote name='Ania!']http://3.bp.blogspot.com/-wJyo4SyKfOg/T4W5DG2Hb7I/AAAAAAAAD2o/m97AbMbXyFE/s640/DSC_0039.JPG Bardzo ładne zdjęcie, ślicznie wygląda :loveu: Muszę przyznać, że w kategorii nakrapianych jęzorów ma zdecydowanie pierwsze miejsce :lol: A i pych śliczny i słodki :loveu: Dziękuję :) Ja też przyznaję że jęzorek ma niesamowity :) Raz tylko widziałam tak nakrapiany jęzor :) Toro ma malutko i widać tylko jak ziewa :) A tak to tylko kilka kropek lub wcale :) Quote
Talucha Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Jęzory świetne takie łaciate :D :loveu: Co do prawka to mi tata mówi, że mam się iśc jak najszybciej zapisac, a ja nie wiem co gdzie i jak :lol: Quote
polciuaa Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Talucha napisał(a):Jęzory świetne takie łaciate :D :loveu: Co do prawka to mi tata mówi, że mam się iśc jak najszybciej zapisac, a ja nie wiem co gdzie i jak :lol: też bym chciała, żeby tata mi tak mówił, bo póki co to z jego ust odnośnie prawka słysze tylko "nie mam pieniędzy, a potem i tak nie będziesz miałą czym jeździć bo ja ci samochodu nie dam mojego, a poza tym zanim zdasz to wydasz na same egzaminy tyle kasy co na cały kurs" nie ma to jak wsparcie w rodzinie. :diabloti: A Ty kiedy masz Kaśka? :D Quote
Talucha Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 dogomanka_ napisał(a):też bym chciała, żeby tata mi tak mówił, bo póki co to z jego ust odnośnie prawka słysze tylko "nie mam pieniędzy, a potem i tak nie będziesz miałą czym jeździć bo ja ci samochodu nie dam mojego, a poza tym zanim zdasz to wydasz na same egzaminy tyle kasy co na cały kurs" nie ma to jak wsparcie w rodzinie. :diabloti: Haha, nie no tatę mam fajnego. On sam jeździ już od baaaardzo dawna i natrzaskał już tyle kilometrów, że głowa mała :crazyeye: (taka praca ;) ). Ostatnio byliśmy u dziadka na urodzinach, zjechała się częśc rodziny i tak właśnie rozmawialiśmy na temat prawka, ja wspomniałam, że w sumie dobrze by było sobie zrobic. Tata wtedy zaczął o tym gadac z moją kuzynką, która ostatnio sobie zrobiła prawko a teraz tata pojechał do pracy (pracuje za granicą) i zadzwonił nagle, że mam sobie załatwiac :lol: Szkoda tylko, że nie jest tak fajny w kwestii drugiego psa :diabloti::diabloti: Jak mu powiedziałam, że chcę drugiego psa to tata mi powiedział: a ja chcę drugi samochód a też nie mogę miec. :lol: Quote
KT Arts Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Eee, ja egzamin za jakis tydzień lub dwa także juz nie zostało mi dużo :P A co do rodziny to mi wszyscy mówią postaraj sie i zdaj za pierwszym razem bo bedziesz mnie na imprezy wozić i przywozić hehe, moja rodzinka bedzie mieć szofera, a ja się bardzo z tego cieszę bo bardzo lubię prowadzić:) Myslałam że będę się bała, ale okazało się że bardzo muszę sie pilnować bo bardzo mnie noga na gazie swędzi :P hehe mało tego, ostatnio jakiś debil mi wyjechał i dosłownie na centymetry zmieściłam się między tym dupkiem a samochodem na postoju :P hehe Najbardziej mnie wkurza jak nagle muszę hamować bo żółte wskakuje :) Ide na rollki wieczorem wrzuce Wam nowe foto ;D Quote
KT Arts Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 spoko, spoko, mam dla Was lepsze info :D DOSTALIŚMY TĄ PRACĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cały lipiec będziemy weekendować na plaży :D:D:D Ale mam radochę !!! i jeszcze to morze :D ahhh fotki sie dopiero obrabiają :) Quote
*Magda* Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 No to gratuluję pracy :) Oby Toro też coś miał z tych Waszych zarobionych pieniędzy ;) Quote
KT Arts Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Pewnie że będzie miał, a przede wszystkim, nowe szkiełko :D Quote
eria Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Niufciak napisał(a):Eee, ja egzamin za jakis tydzień lub dwa także juz nie zostało mi dużo :P A co do rodziny to mi wszyscy mówią postaraj sie i zdaj za pierwszym razem bo bedziesz mnie na imprezy wozić i przywozić hehe, moja rodzinka bedzie mieć szofera, a ja się bardzo z tego cieszę bo bardzo lubię prowadzić:) Myslałam że będę się bała, ale okazało się że bardzo muszę sie pilnować bo bardzo mnie noga na gazie swędzi :P hehe mało tego, ostatnio jakiś debil mi wyjechał i dosłownie na centymetry zmieściłam się między tym dupkiem a samochodem na postoju :P hehe Najbardziej mnie wkurza jak nagle muszę hamować bo żółte wskakuje :) Taaa na jazdach spoko, ale jak serce łupie na egzaminie jak jedziesz na zielonym i masz strach w oczach ,że w ostatniej chwili się zmieni...Bezcenne...A miałam i taką sytuację i jeszcze babę co mi na pasy wlazła, ale uszło jakimś cudem... Ehh jak to dobrze,że zdałam za pierwszym i mam z głowy... Teraz szukanie autka - też niełatwa sprawa. Gratuluję super pracy !!!!! Quote
KT Arts Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 eria napisał(a):Taaa na jazdach spoko, ale jak serce łupie na egzaminie jak jedziesz na zielonym i masz strach w oczach ,że w ostatniej chwili się zmieni...Bezcenne...A miałam i taką sytuację i jeszcze babę co mi na pasy wlazła, ale uszło jakimś cudem... Ehh jak to dobrze,że zdałam za pierwszym i mam z głowy... Teraz szukanie autka - też niełatwa sprawa. Gratuluję super pracy !!!!! ja nawet jak mam jazdy to mnie trafia jak mam na zielonym przejechac :P juz wole mieć czerwone i postac chwilę :P chciałabym za 1 zdać i tez miec z głowy :) A dzieki, dzieki :) Quote
eria Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545951_361721673873657_100001074830396_1028226_795456064_n.jpg ale cudo :loveu: moje ulubione umaszczenie niufa :loveu: a krajobraz w tle wskazuje na Zabrze 2012 :diabloti: zgadza się ? Quote
polciuaa Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/545951_361721673873657_100001074830396_1028226_795456064_n.jpg a to siostra Zeuska? czy coś mi się pogmatwało? :D Quote
Pysia Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 (edited) Śliczna niufka :) Nie w moim typie ale wystawowo bardzo elegancka. :) Ja wole takie zwarte w budowie masywne niufki ;) Mnie się podoba coś w stylu suki Anna z tego linka http://www.neufiland.de/neufis/neufis.html . Jest bardzo bliska wzorca budową: [FONT=verdana]WRAŻENIE OGÓLNE: Nowofundland jest masywnym psem. o mocnym tułowiu, dobrej muskulaturze i dobrej koordynacji ruchowej. [/FONT] [FONT=verdana]PROPORCJE: Długość tułowia, mierzona od stawu barkowego do guza kulszowego, jest większa niż wysokość w kłębie. Tułów zwarty. U suk tułów może być nieco dłuższy i mniej masywny niż u psów. Głębokość klatki piersiowej jest nieco większa niż odległość od klatki piersiowej do podłoża. [/FONT] [FONT=verdana]GŁOWA: Masywna. Głowa suki taka sama w ogólnym zarysie jak psa, ale nieco[/FONT][FONT=verdana]l żejsza. [/FONT] Taką suką była Presja która już nie żyje. I o takiej właśnie marzę..... Może Bahiya da mi taką sukę bo też jest zwarta i masywna. Trzymaj kciuki za to bo w czerwcu jedziemy na krycie ;) Co do Bahiyi to nie wiem czy by nie zamęczyła Twojego piesia ;) A poznać się mogą bo Justynka u której mieszka ma salonik fryzjerski i hotelik dla psów. A specjalizuje się właśnie w " obróbce" niufa i bouviera :) Bahiya mieszka w Preczowie. Salonik i hotelik nazywa sie " Psi Raj". Jeżeli chodzi o ozory to wszystkie dzieci Zmorki mają łaciate ozory. Bahiya nie ma najbardziej laciatego. Jej brat ma praktycznie czarny calutki. U niego to jakieś różowe kropeczki malunie tylko są :) Miałam gdzieś fotke ale za licho nie mogę odszukać. Muszę poprosić aby mi zrobili i wysłali. Edited April 19, 2012 by Pysia Quote
KT Arts Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Moje też :loveu: Marzyłam o takim :P heheh tak to siostra Zeuska, Shira :) macie Toruśka :loveu: Quote
KT Arts Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Pysia napisał(a):Śliczna niufka :) Nie w moim typie ale wystawowo bardzo elegancka. :) Ja wole takie zwarte w budowie masywne niufki ;) Co do Bahiyi to nie wiem czy by nie zamęczyła Twojego piesia ;) A poznać się mogą bo Justynka u której mieszka ma salonik fryzjerski i hotelik dla psów. A specjalizuje się właśnie w " obróbce" niufa i bouviera :) Bahiya mieszka w Preczowie. Salonik i hotelik nazywa sie " Psi Raj". Jeżeli chodzi o ozory to wszystkie dzieci Zmorki mają łaciate ozory. Bahiya nie ma najbardziej laciatego. Jej brat ma praktycznie czarny calutki. U niego to jakieś różowe kropeczki malunie tylko są :) Miałam gdzieś fotke ale za licho nie mogę odszukać. Muszę poprosić aby mi zrobili i wysłali. Shira jest młodziutka :) W czerwcu będzie mieć dopiero 2 roczek :) Ja pamiętam Bahiję z wystawy w Katowicach z 2008 roku :) nawet mam gdzieś z nią zdjęcie :P Będziecie na Pogorii na majowych pokazach ?? :) Quote
junoo Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/292217_361878013858647_100001093550183_1019802_1381223902_n.jpg jaki dostojny :) piękny niedźwiedź :D Quote
*Magda* Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Toro z mordą z piasku jest rozkoszny :loveu: Quote
Recommended Posts