Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niufciak napisał(a):

Tak, tak, patrzyłam, ale dość drogo wychodzi, więc ostatecznie zdecydowałam sie na ten i teraz planuję jakiś fajny tele :) ale to za jakis czas
Hehe nie ma to jak dobra zmyłka :D

niop :( choć jak pisałam to zależy od sklepu i promocji w nim :)
ehh o tele też myślę, po czym mama stwierdziła, że to potrzebne mi nie jest :( :( :(
choć może ma racje....

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

kalyna napisał(a):
niop :( choć jak pisałam to zależy od sklepu i promocji w nim :)
ehh o tele też myślę, po czym mama stwierdziła, że to potrzebne mi nie jest :( :( :(
choć może ma racje....

Ja bardzo chcę tele, ale na razie musze troche poczekać i poskładac kase. Takie zwykłe zdjęcia są fajne, ale chciałabym coś więcej :)

Posted

dogomanka_ napisał(a):
zazdrosze Ci tego lusterka, ja na swoje ciągle odkładam. :D

Powiem Ci że ja sie juz nie mogłam doczekać, rodzice to mnie juz nie chcieli słuchać :)

Posted

Niufciak napisał(a):
Powiem Ci że ja sie juz nie mogłam doczekać, rodzice to mnie juz nie chcieli słuchać :)

mam to samo, ale póki co każą mi samej odkładać, zobaczymy kiedy zmiekną. :diabloti: myślę, że na pewno już w czerwcu, moze w lipcu będę mogła się chwalić własnym nikosiem. :D

Posted

Niufciak napisał(a):
Ja bardzo chcę tele, ale na razie musze troche poczekać i poskładac kase. Takie zwykłe zdjęcia są fajne, ale chciałabym coś więcej :)

ja na swój obiektyw złego słowa nie powiem, bo dla mnie jest super :)
ale tele już znalazłam jaki chcę, a jak chcę to będę dążyć do niego :)

Posted

Ja jade w sierpniu do roboty nad morze żeby zarobić sobie na obiektyw :D i może we wrześniu pochwale się nowym szkiełkiem :D
Kalyna jaki ty masz obiektyw?

Posted

Hehe, nie ma to jak sobie zarobić :D
I właśnie tu mam problem.. bo ten 18-55 jest ciężki jeśli chodzi o zdjęcia w ruchu. Myślałam o nikkor 70-300 albo sigmę, ale jest cholernie droga.. zwłaszcza ta f/2.8 bo prawie 3 kółka ;/ Ale zobaczymy jeszcze :)

Tylko biję sie że z tele tez nie będą mi wychodzic fotki..;/

Posted (edited)

[quote name='magdabroy']Poćwiczysz i będzie dobrze ;) Trening czyni mistrza :)
Ohh, mam nadzieję bo tak mi się marzą ostre zdjęcia w ruchu, a jak na razie chyba nic z tego.. Nie moge sobie tak fajnie go ustawić żeby nie rozmazywał fotek i ciągle kombinuję żeby nie prześwietlało nieba
[quote name='vege*']https://lh4.googleusercontent.com/-qi5bRFblnxo/T2jQtruJ3pI/AAAAAAAADp0/O5po58krn5c/s720/DSC_0403.JPG kocham tego miśka :loveu:
Ja też :loveu:

Edited by Niufciak
Posted

[quote name='Niufciak']Fotki :) Ta druga trochę za ciemna mi wyszła, ale trudno

https://lh5.googleusercontent.com/--g-Yl47ITfg/T2zY1vdit7I/AAAAAAAADsM/Cubr7R0r5v8/s512/DSC_0930.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-eUP4LmkyRzQ/T2zY6_6L4eI/AAAAAAAADsc/EVvzUgasMRY/s720/DSC_0948.JPG

Śliczny :loveu:

W lesie, w cieniu mogą wychodzić ciemniejsze ;) Musaiałabyś popróbować metodą prób i błędów na manualu jak je "rozjaśnić" w takich warunkach ;)

Posted

[quote name='Niufciak']
I właśnie tu mam problem.. bo ten 18-55 jest ciężki jeśli chodzi o zdjęcia w ruchu. Myślałam o nikkor 70-300 albo sigmę, ale jest cholernie droga.. zwłaszcza ta f/2.8 bo prawie 3 kółka ;/ Ale zobaczymy jeszcze :)

hmm coś mi się wydaje, że F/2.8 jest przy 70-200 bo to jasne tele i sporo kosztuje... mi się marzy sigma 70-300 i tam jest f/4-5.6 :)
ale ceny zabijają :(

hmm pamiętaj, że najlepsze zdjęcia w ruchu wychodzą jak słońce świeci. I najlepiej foci się na manualu (M), wtedy ustawiasz najkrótszy czas, czyli np. 1/2000 i jedziesz... u mnie i automat i tryb sport wysiadał...wszystko rozmazane tak koszmarnie :( a teraz to jedyny problem, aby ostrość dobrze złapac :)

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/522820_345159632197152_100001093550183_978154_1773087733_n.jpg gotowa na koncert rockowy :D