Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

UFFF jak to dobrze, że to nie jest nowotwór.
Charlinko nie szalej, bo ciotki osiwieją.
Ale kochają Cię mocno bez wątpienia.
Buziaki dla każdej Cioci z osobna :buzi: :buzi: :buzi: :buzi: :buzi:

Posted

Napiszę króciutko bo Charlinkla daje mi wycisk.To był konglomerat zrostów
powstały po zabiegu strerylizacji spowodował stan zapalny jelit. Ta interwencja była konieczna. Mam nadzieję, że Charlinka nic sobie nie uszkodziła przełażąc przez oparcie kanapy. na której zawisła i wisiała dopóki nie zjechałam na chodnik.
Niestety robi wszystko to czego jej zabronił lekarz. Wcale nie śpi, wskoczyła na kanapę ale niedługo na niej poleżała. Łazi po mieszkaniu
i szuka wody/może wypić parę łyżeczek naraz/ i jedzenia - wyciąga torebki plastikowe po produktach i sprawdza miski. Jeść jej nie wolno dopiero jutro.
Jest niezwykle żywotna i myślę, że będzie dobrze.
Oby tylko spała w nocy. Jutro musimy jechać na zastrzyk.

Posted

To ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze (właśnie wróciłam do domu z niespodziewanej wycieczki na drugi koniec Warszawy ;) ).
Komplikacje pojawiły się, ponieważ Charlin była sterylizowana metodą z małym cięciem - nie usunięto wszystkiego do końca i pozostawiona macica zrosła się z siatką i jelitami. Zrobił się - jak pisała Gajowa - cały konglomerat zrostów. Powstał bardzo silny stan zapalny. Weterynarze wykonali koronkową pracę - sama operacja trwała 2 godziny. Choć jestem laikiem, z opisu zrozumiałam, że szyć trzeba bylo nie tylko płaty skóry po rozcięciu, ale też narządy wewnątrz (jelita).

Laro - chirurg, który ją operował (własciwie nie był sam, ale ten główny, ten, w którego wierzę :lol: ) od jutra zaczyna urlop. Nie będzie go tydzień. Jeśli sprawa może poczekać, ja bym poczekała.

Posted

Charlinka wcale nie chciała spać, długo chodziła po mieszkaniu w poszukiwaniu jedzenia. Musiałam zastawić jednak salon bo wskakiwała na
kanapę z podłogi, a zrobiłyśmy jej z Felą i Maćką schodek ale z niego nie korzystała. O godz. 2giej zamknęłam się w pokoju i zasnęłam.
O 7 rano był spacerek i siusiu. Pierwszy raz Charlinka weszła do domu na
własnych łapach.
Cały czas się kręci po mieszkaniu i szuka jedzenia - dzisiaj dostanie gotowane - kurczak z ryżem i marchewką.
Podczas spaceru Karmelka biegała od drzwi do drzwi balkonowych i
koniecznie chciała do niego lecieć.
Zachowuje się tak jakby była zdrowa, a nie jest.

Posted

Może jak już sie naje to wtedy się uspokoi.
A pewnie zalecenie lekarza było, że ma jak najmniej łazić. No pięknie.
Z drugiej jednak strony gdyby bardzo źle się czuła to byłaby markotna i też byśmy się martwiły.
Oby tylko nic sobie nie uszkodziła.

Posted

Jesteśmy już po wizycie u wetki i po zastrzyku. Charlinka coraz więcej chodzi na swoich łapkach już tylko czsami muszę ją nosić.
Wetka powiedziała, że środek przeciwbólowy, który dostała wczoraj działa od 24 do 48 godzin.Ona nie czuje bólu i dlatego jest taka żwawa.
Charlin dostała już pierwszy posiłek i zadła go błyskawiczne trzymając łapą
miseczkę. Może teraz się prześpi trochę.
O finansach napiszę póżniej.

Posted

Cieszę się, że Księżniczce apetyt dopisuje i dobrze się czuje. Jak przestanie działać środek przeciwbólowy to pewnie zrobi się spokojniejsza.
Charlinka, bądż grzeczna i nie szalej za bardzo bo nam kochaną *Gajową* do rozstroju nerwowego jeszcze doprowadzisz ;) ,a kto inny by się Tobą tak opiekował?!
*Gajowa*, dziękuję serdecznie za pomoc i za to że psiaki tak cudownie u Ciebie mają !!!:loveu::Rose: :Rose: :Rose: :calus:

Posted

Mogę jedynie przyłączyć się do opini Asi : Charlin i Karmelek mają wielkie szczęście, że trafili do "Gajowej". Pewnie oba psiaki wyszły z zalożenia, że po co mają szybko szukać domku, skoro już mają jak w raju.
Opieka na najwyższym poziomie więc żal odchodzić z takiego domku tymczasowego.

Nieźle to sobie uknuli.

Posted

Charlin czuje się całkiem dobrze - myślę , że ciągle działa środek przeciwbólowy. Śpi bardzo mało, ma duży apetyt - zjadła cztery posiłki.
Wet zalecił małe porcje kilka razy dziennie. Bardzo ładnie prosi w spacerek,
nie zdarzyło jej się załatwić w domu /ani w kojcu/.
Jeszcze przez cztery dni musimy robić zastrzyki.
moje wydatki na leczenie :
30 zł wizyta 19.03.
52 zł wizyta nocna na SGGW
156 zł badania na SGGW
350 zł operacja
30 zł kubraczek pooperacyjny
20 zł dziś zastrzyk z antybiotyku
638 zł razem
Wczoraj otrzymałam od AśkiK 600 zł.

Posted

Kochani, zwracam się do Was z ogromną prośbą. Jak widzicie z rozliczenia "Gajowej" sterylka Charlin kosztowała ogromne pieniądze teraz 638zł wcześniej za pierwszym razem 150zł, a pewnie żeby sunia wyzdrowiała całkowicie trzeba będzie ponieść jeszcze dodatkowe koszta.
To tak naprawdę bezdomna psinka, która ma wiele szczęścia w tym całym nieszczęściu, bo jest w wymarzonym domku tymczasowym, ale niestety nie ma swojego człowieka, więc jest zdana na naszą łaskę
Ze swojej strony wysłałam pieniądze w piątek 24.03 i na pewno jeszcze wpłacę na Charlinkę, jednak nie jestem w stanie w całości sfinansować tej operacji. Jeśli ktoś może to bardzo proszę o wpłaty nawet te najmniejsze-one też są bardzo ważne

Posted

U Charlinki wszystko w porządku - w nocy spała spokojnie. Rano sniadanko i siusiu, dziś powinna być juz kupka.
Jak tylko robię coś w kuchni zaraz się zjawia i czeka na jedzonko.
Niedługo pojedziemy na zastrzyk i oględziny brzuszka.
Resztę zastrzyków - 3 będę chciała zrobić sama, będzie taniej.

Posted

Już po wizycie. Zastrzyk zrobiony, brzuszek ładnie wygląda, wenflon zdjęty. Na wynos dostałam 3 gotowe zastrzyki.
Zapłaciłam 30 zł.
Charlin staje się coraz bardziej normalna - dziś wszystko na własnych łapkach - zero noszenia. Pomogłam jej tyko wsiąśc do samochdu bo wysiąść nie zdążyłam.
Po raz pierwszy też zdenerwowana po wizycie u weta, na podwórku z samochodu skierowła się prosto do domu, a nie do kojca.

Posted

Ludzie, ta sunieczka wyglada prawie identycznie jak moja stara suczka, ktora odeszla w zeszlym roku :placz: moja miala tylko bardziej czarna glowke. Czekam tylko do wyplaty i dorzuce sie do jej konta, no i trzymam mocno kciuki za jej przyszlosc! Dziewczyny :lilangel::lilangel::lilangel::buzi: jestescie super!