Gwarek Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Dajecie mi nr konta i czekajcie do pierwszego ;) Quote
AśkaK Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Kochani, dziękuję Wam bardzo za pomoc!:modla: Beatko, Tobie w szczególności za ten apel, niestety konieczny w tej sytuacji - na operację i leczenie Charlinki założyłam z pieniążków przeznaczonych na karmę dla psiaków w schronisku. Narazie piechy w schronie nie głodują,ale fundusze na czarną godzinę powinnyśmy mieć...:oops: Dziękuję też Beata J. za wpłatę 100zł na leczenie sunieczki.:buzi: :Rose: Nr konta podaję zainteresowanym na pw.:p Quote
Fela Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Myślę, żarto też wetom podziękować. Po pierwsze za operację, która łatwa nie była. A po drugie, że nie kosztowało to 700 zł (jak miało kosztować na SGGW - i to nie zakładając komplikacji), tylko 350 zł. :multi: Quote
AśkaK Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Wszystkim wetom z Książecej za całokształt ich działalności (= pomoc "naszym" psiakom po ulgowych cenach) warto podziękować jakoś tak bardziej oficjalnie. Może jakaś fotka psiaka/ów w antyramie fajnie obrobiona i z podziękowaniem, coś podobnego jak dla lecznicy na Gagarina zrobiła Lara.:cool3: Quote
Beata J. Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 Charlin na 9 stronie !!!! Nie może być wracaj szybko na 1 Quote
*Gajowa* Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Charlinka zdrowieje chce więcej przebywać w ogródku i niestety znów kieruje się w stronę kojca. Wczoraj nie musiałam wogóle dopinać smyczy bo wychodziła za potrzebą i zaraz sama wracała do domu. Dzisiaj rano tez było podobnie ale po południu nie bardzo się dała złapać i znów chciała wejść do kojca. Musiałam ją na rękach zanieść do domku. Dzisiaj też miała spotkanie z Karmelem. Ale się jej pysio śmiał, ogonek do góry i nawet troszkę pobiegała za nim. Teraz śpi na "swojej" kanapie. Quote
AśkaK Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Fajnie Laro!:multi: Jak wydelegujemy delegację ;) , na pewno wetom miło będzie. Odebrałam dziś rachunek z lecznicy, zdjęcia niestety nie dostałam bo Pani w okienku nic o nim nie wiedziała i musiałabym czekać na rozmowę z wetem, a kolejka była upiornie długa.:oops: Spróbuję sił jutro rano. Widać Charlince bardzo dokuczały te powikłania po sterylce. Już zaraz po zabiegu musiała cały czas czuć się źle i potem to się pogarszało. A wnioskuję to po tym, że teraz tak szybko dochodzi do siebie i chumorek dopisuje - a przecież operacja była znacznie poważniejsza niż sterylizacja. Zdrowiej Charlinko!!! Quote
Beata J. Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 Charlinka kłania się nisko wszystkim wetom, którzy ją uratowali. :modla: :modla: :iloveyou: :Rose: :calus: :Dog_run: Quote
Beata J. Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 Ponawiam prośbę o wpłaty na leczenie Charlin . Liczy się każda złotówka. BARDZO PROSIMY. :help1: :help1: :help1: Aśka K wysyła nr konta na priv. Wszystkim, którzy wspomagają Charlinkę BARDZO DZIĘKUJEMY :Rose: :buzi: Quote
rybon36 Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 a ja też się cieszę, choć w operacji nie brałam udziału Quote
Beata J. Posted March 29, 2006 Author Posted March 29, 2006 rybon36 napisał(a):a ja też się cieszę, choć w operacji nie brałam udziału A kogo myśmy nagabywali o dobre rady !!! No przecież,że Ciocię RYBON36! I co z tego, że nie brała, ALE URATOWAŁA-TO TAK JAKBY BRAŁA. Quote
*Gajowa* Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 Dzisiaj Charlin była bardzo spokojna i prawie cały dzień spędziła na kanapie. Ożywia się kiedy wchodzę do kuchni i coś przygotowuje - wtedy natychmiast pojawia się i czeka na obrywki. Jest straszną łakomczuchą ale ciągle nie daje jej suchego. Lekarz kazał przez pierwsze dni tylko gotowane papki - więc gotuję spacjalnie dla niej. Nawet Nortona musiałam ostatnio przestawić po 12 latach na Royal Canin Intestinal, bo nawet ryż z kurczakiem mu szkodził. Gaję też przestawiam na suchą karmę. Jutro Charlince robię ostatni zastrzyk z antybiotyku. Quote
AśkaK Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 *Gajowa*, dzielna jesteś kobitka że te zastrzyki sama robisz!:loveu: :klacz: :cool2: A ja nie mogę odżałować do dziś, że Charlince fotek nie cyknęłam.:oops: Kluseczka słodka, widać że jest łakomczuszka.:evil_lol: To dobry znak że ma apetyt, to znaczy pewnie że nic ją w brzuszku nie boli. Quote
Beata J. Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Do góry nasz kanapowy łakomczuchu :evil_lol: Quote
Beata J. Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Podnoszę, podnoszę a efektów w postaci domku nie widać Quote
Beata J. Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 No to jeszcze raz. Może jest ktoś kto jeszcze nie zna Charlin? Quote
Beata J. Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Ludzie, co jest. Ją tylko tyrzeba pokochać. No co jest? Quote
*Gajowa* Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Dzisiejszy dzień przespany na kanapie - schodzi się tylko do jedzonka. Na spacerku, mimo ładnej pogody, tylko siusiu i do domku. Zakończyliśmy kurację antybiotykową o ile wszystko będzie dobrze /a będzie/ pozostaje zdjęcie szwów. Quote
Beata J. Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Hmm, ta nasza księżniczka to coraz bardziej przypomina księżniczkę : jedzonko, siusiu, kanapa. To cała arystokracja!:evil_lol: Quote
AśkaK Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 No to pięknie! :p Charlinka zasmakowała chyba wreszcie co dobre, jeszcze trochę a nawet nie spojrzy na kojec Karmelka...Księżniczka!:lol: Quote
*Gajowa* Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Dziś też spędziła cały czas drzemiąc na kanapie - trochę mnie to niepokoi. Widocznie źle się czuje skoro nie przejawia żadnej aktywności fizycznej. Apetyt ma i załatwia się normalnie. Chyba powinnam jej zdjąć już kubraczek pooperacyjny - wyrażnie jej przeszkadza i jest jej w nim gorąco. Co o tym myślicie ? Nie dopytałam weta ile dni powinna go nosić. Quote
Beata J. Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Poroszę o radę Rybon36, może mnie nie udusi. Ostatnio często Ją nachodzę. Dzisiaj minie tydzień od operacji Charlin chyba powinna już z dnia na dzień czuć się lepiej, ale ja nie wet. Tylko, że bardzo się martwię Quote
Beata J. Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Właśnie przed chwilą zakończyła się aukcja Charlinki na allegro. Muszę to napisać choć powoli staję się nudna w swym ględzeniu. Przez 2 tygodnie Charlinka miała blisko 7000 wyświetleń. Tuż przed zakończeniem aukcji obserwowało ją 15 osób. Efekt natomiast jest taki, że Charlin nadal szuka domu. BEZ KOMENTARZA :-( Quote
*Gajowa* Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 A Charlin dzisiaj na spacerku sama rozwiązała sprawę kubraczka tzn. prawie sama. Chyba szepnęła Gajca do uszka "pomóż mi zdjąć to paskudztwo" no i znalazłam kubraczek na ziemi. Niektóre wstążki poobrywane ale zasadnicza część cała. Quote
Recommended Posts