Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomysł allegro jest doskonały, ale nigdy nie wystawialam żadnej psinki, więc nie bardzo wiem jak to się robi :oops:
Może znajdzie się ktoś kto pomoże Charlin wystawić na allegro???
Bardzo proszę

Posted

Czy można uznać, że Charlin to sunia w typie border collie?
Dzisiaj rozmawiałam z panią, która chce przygarnąć jakąś niedużą sunię.
Jej jest obojętne jaką, ale marzeniem męża jest BC. Są dzieci oraz koty w mieszkaniu.

Posted

Założyłam wątek tej suni choć nigdy nie widziałam jej na żywo. Znalazłam ją na stronie www.ostrow.schronisko.net. Zakochalam się od pierwszego wejrzenia.
Jestem również maniaczką Border Collie - tych prawdziwych i tych w typie BC. Jednak to dziewczyny, które pomagaja w schronisku muszą sie wypowiedzieć czy Charlin ma coś w sobie z BC.
Oto telefony do nich: Justyna tel. kom. 600 964 797
Aneta tel. kom. 507 219 275
Elżbieta tel. kom. 889 174 935
te nr telef. znajduja sie na stronie www schroniska pod haslem KONTAKT

Ta psinka potrzebuje pilnie domku, siedzi w tym schronisku już jakiś czas jest bardzo płochliwa, ostatnio miała małe, które jej odebrano i sunia powoli dziczeje.

NIE POZWÓLMY ŻEBY ZDZICZAŁA, POMÓŻMY ZMIENIC JEJ SMUTNE ŻYCIE

Posted

Byłam w Ostrowi parę razy ale nie widziałam nigdy Charlin - podobno się chowa. Czekamy więc na wiadomość od wolontariuszek również jakiej wielkości jest suczka.

Posted

Charlin to sunia bardzo płochliwa. Ucieka przed czlowiekiem, a ze strachu kuli się do ziemi. Pamietam, że gdy ją szczotkowałam i wycinałam kołtuny razem z Owieczką, jakiś czas temu, całym ciałkiem przywarła do podłogi i nie było szans na wyczesanie jej brzucha ( wtedy myślałyśmy że Charlin to samiec :oops:)
Suna potrzebuje dużo zrozumienia i czasu. Będąc w miejscu tak stresującym, jakim jest schronisko, nie ma szans na pracę z człowiekim i socjalizację. ocharakterze niewiele więcej mozna powiedzieć, bo przy wyjazdach raz na 2 tygodnie lub nawet raz na tydzień na kilka godzin, nie mamy mozliwości zając się ta sunią, tak jak ona tego wymaga.

Posted

Beatko>> wejdz do pierwszego postu >> kliknijEdit>> potem jeszcze raz Edit i mozesz zmienic temat. Może to uczynic tylko osoba która zakładała temat :cool3:

No i futrzaczku siupaj na ...szczyty :razz:

Posted

esperanza napisał(a):
Charlin to sunia bardzo płochliwa. Ucieka przed czlowiekiem, a ze strachu kuli się do ziemi. Pamietam, że gdy ją szczotkowałam i wycinałam kołtuny razem z Owieczką, jakiś czas temu, całym ciałkiem przywarła do podłogi i nie było szans na wyczesanie jej brzucha ( wtedy myślałyśmy że Charlin to samiec :oops:)
Suna potrzebuje dużo zrozumienia i czasu. Będąc w miejscu tak stresującym, jakim jest schronisko, nie ma szans na pracę z człowiekim i socjalizację. ocharakterze niewiele więcej mozna powiedzieć, bo przy wyjazdach raz na 2 tygodnie lub nawet raz na tydzień na kilka godzin, nie mamy mozliwości zając się ta sunią, tak jak ona tego wymaga.

Moim zdaniem za wcześnie na Allegro. Ona powinna pójść do domku tymczasowego, gdzie nauczy się ufać człowiekowi a potem do adopcji . Obawiałabym się, żeby nie powtórzyła się sytuacja jak
z Dabsterami. Czy sunia jest wysterylizowana?