AnnaA Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Do weta pojadę dopiero w przyszłym tygodniu. Dzwoniłam do Omar wczoraj, dzisiaj też, ale Omar nie odbiera telefonu. Quote
kaskadaffik Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Bubsonek sorki, ale u Ciebie też pokazuję maliznę :( http://www.dogomania.pl/threads/189744-Taka-malizna-bez-domku-%28Prosz%C4%99-o-pomoc-Mielec Quote
Ra_dunia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Ja wiem, że Bubie te badania pewnie nie będą potrzebne, ale strasznie nie lubię takich sytuacji. Uważam, takie zachowanie po prostu za chamskie, zwłaszcza, że badania nie były zapłacone z kieszeni Omar... Mam nadzieję, że odchudzona Buba zrobi furorę na stronie fundacji ;) Quote
halcia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Łoł....to spore tempo chudniecia,mam nadzieje,ze głównie ruch,a nie drastyczna głodówka:cool3: 5.5 kg zrzuciła... Quote
Ulka18 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Cholera, a ja napisalam do Fundacji, ze Buba wazy 16.5 kg, nic to, poprawie sie :cool3: AnnaA, przyjmij serdeczne życzenia imieninowe ode mnie :Rose: Quote
AnnaA Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Dziękuję bardzo za życzenia. Co do chudnięcia to moja waga jest taka nie za bardzo. Teraz przy okazji wizyty u weta to ją zważymy dokładnie. Ja ją ważę poprzez róznicę: ja bez Buby na rękach i ja z Bubą. Nie jest to zbyt dokładne ważenie tymbardziej, że jak trzymam Bubę na rękach to nie bardzo mogę zobaczyc co wskazuje waga. Ruch też swoje robi tymbardziej, że szczeniaczek Tusia, bardzo żywiołowa i wesoła młoda suczynka, ciągle molestuje Bubę i tarmosi namiętnie. Buba przez to ma motywacje do uciekania przed tym małym nicponiem. Jeżeli trzeba to Buba z prawdziwą przyjemnością ten kilogramek sobie dorzuci. Ona biedna chodzi ciągle głodna, tak samo jak moja własna suczyna Kora/owczarek podhalański mix/ która dostaje niewiele więcej karmy niż Buba. Ale Kora musi trzymac wagę bo jej nogi nie chcą więcej ciałka nosic. Quote
AnnaA Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Byłam dzisiaj u weta i bardzo bardzo przepraszam, ale moja metoda ważenia nie jest najlepsza. Okazało się, że Buba to 16,5 kg. Coś przy ostatnim ważeniu nie wyszło najlepiej . Pewnie żle odczytałam wynik albo żle odjęłam. Buba została odrobaczona bo tak wynikało z paszportu. Kosztowało to tak jak przewidziałam. Quote
Emigrantka Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Ulka- no widzisz, to dobrze podalas ze 16.5kg heeheh :) Anna, co wet powiedzial? To co na PM uzgodnilysmy to ok czy inaczej wyszlo? Daj znac prosze na maila - dzieki :) Quote
AnnaA Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Emi, to co uzgodnione jest jaknajbardziej OK. Rozmawiałam z moją wetką o tym guzku. Przedtem to chyba Buba troszeczkę rozdrapała i byłam zaniepokojona. Teraz wszystko ładnie przyschło i nie powiększa się. Doszłyśmy z wetką do wniosku, że nie będziemy tego ruszac. Wetka także powiedziała, że dobrze, że utrata wagi u buby jest powolna bo szybkie chudnięcie może powodowac efekt jojo. Quote
Ra_dunia Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 I tak już duuuużo zrzuciła :) Mam nadzieję, że niedługo się ktoś w niej zakocha :D Quote
malibo57 Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Anno, czy przyszło coś od Omar? Ja jeszcze nie odzyskałam nic, choć byłam umówiona kilka razy. Quote
AnnaA Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Niestety nic nie przyszło i telefonów ode mnie Omar też nie odbiera ani nie oddzwania. Quote
Ra_dunia Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Przykre to bardzo i nieprzyjemne. A jak się ma Bubson? Quote
AnnaA Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Buba OK. Tylko przestała chudnąc. Nie wiem czy jej za dużo jedzenia nie daję ale przecież dostawac jesc musi. Jej niestety apetyt dopisuje, nawet upał nie przeszkadza. Teraz nie ma Tusi i nie ma jej kto mobilizowac do zabawy. Tuśka jej zdrowo dawała popalic ale Buba to chyba lubiła, specjalnie się przed Tuską nie chowała. Quote
marta0731 Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 A ja myslę, że to Anna ma coś z wagą... Raz chudnie raz tyje, a potem Bube bierze na ręce na wagę i wszystko zrzuca na nią;););) Quote
Ra_dunia Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 taaa... :) Mój psiak też jakoś odchudzić się nie może. A masz rację, że przecież jeść coś muszą. Quote
Emigrantka Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Moja Zara wazyla 39 kg, wet kazal odchodzic do 35kg - podziwiam Anne bo ja sumienia nie mialam i wleklo sie dlugo.... Bubson, do gory panna... Anna, pieniazki beda zaraz po 10-tym, jak zwykle czyjegos konta musze uzyc to jestem zalezna czasowo od wlascicielki konta Quote
Ulka18 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Czekamy na wiadomosc z Niemiec, czy sa chetni na Bube. Mam nadzieje, ze beda :kciuki: Quote
Ra_dunia Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 też mam taką nadzieję :) Mocno zaciskam kciuki! Quote
AnnaA Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Spokojnie, czekałyśmy tyle czasu to jeszcze spokojnie poczekamy a może uda nam sie jeszcze schudnąc? Quote
Emigrantka Posted August 7, 2010 Author Posted August 7, 2010 Wydalo sie, Anna piszen "nam" schudnac..... czyli moze to ona chudnie a Buba nie? A moze Buba chudnie a Anna mysli ze to ona sama? Jak obie na wage wchodza ;) Spryciula Ana jestes..... z Zara sie tak nie dam rady zwazyc, 35 kg futra na rece nie wezme.... buuuuuu Wymyziaj Bubsona Quote
AnnaA Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Pocieszające jest to, że Buba pomimo głodówki nie traci dobrego humoru /chociaż w porze przygotowywania misek mało nie wyskoczy ze skóry/. Szczeniaki dostały od cioteczki anathy dużo zabawek. Jedna to taki spory różowy piszczący walec - ukochana zabawka Buby. Lata trzymając toto w pysku i popiskuje.Ona to uwielbia. Buba jest bardzo żywa i chętnie uczestniczy w życiu stada. Quote
Recommended Posts