Emigrantka Posted June 17, 2010 Author Posted June 17, 2010 Super zdjecie - ale ube i tak bym poznala... po KLACIE :) Klate ma bardzo szeroka i mimo schudniecie, klata sie nie zmeinila hehehehe Dzieki za zdjecia, co za piekna psica... Anna- kawal dobrej roboty odwalilas :) Quote
marta0731 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ooooooo...........:crazyeye: Ten pies ze zdjęć pożarł Bubę!;) Quote
kaskadaffik Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ale pieknota i na zadowoloną z tego powodu nawet wygląda, suuuper :) Quote
Monika z Katowic Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 Wow! To jest BUBA? Podmieniłyście psa! :):):) Quote
AnnaA Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Nikt Buby już tak długo nie odwiedził. Trzeba psinkę podnieśc. Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Pamiętam o Bubie, tylko niestety mam inne psiaki pod opieką, obecnie dośc absorbujące (zmiana hotelu) - bardzo mi przykro, że tak to jest. Quote
Emigrantka Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 Dalej myslimy.... Bubson, nie gniewaj sie psica kochana - caly czas mysle o tobie i glowkuje jak kon pod gore tylko ostatnio mam szpital w domu, ja zdycham na plecy i chodze do tylu na prochach (jeszcze troche i mnie z pracy wywala) a corka 2 raz w ciagu tygodnia w szpitalu wyladowala i nikt nie wie co jej jest.... szlag by to.... Anna- czy Ty masz paszport Buby i czy tam jest wpis o tym badaniu krwi? dzieki Quote
AnnaA Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Tak, mam paszport Buby. Szczepienie jest p.wściekliżnie /Rabisin/ ważne do 02.02.2011.Leczenie i profilaktyka echinokozy /Cesta plus/ data VII 2010 i jeszcze dwa jakieś szczepienia na rok. Te dwa szczepienia to ew do rozszyfrowania bo jakimś drobnym druczkiem napisane. Przyznaję, że nie wiem które to szczepienie jest takie super ważne ale jak trzeba to się skontaktuję z Małgosią i się dowiem. Przed chwilą bubę zważyłam - 16,5 kg. Ciągle chudnie! BRAWO Quote
Emigrantka Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 Ok dzieki - to szczepienia sa ale wynikow krwi nie ma w paszporcie? Bo to wlasie te wyniki badania krwi na przeciwciala wscieklizny sa wazne.... jakby cos - pewnie Malgosia ma albo Omar, nie pamietam ktora z nich to robila..... Leb mam bardzo skolowany, wracam do szpitala, jak sie tu uspokoi u mnie to zaputam alibo o te badania. dzieki i wymyziaj Bube.....po kosteczkach ;) Quote
AnnaA Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Trzymam kciuki za to, żeby z tym szpitalem się uspokoiło. Zdrodiej córko emigrantki! Quote
kaskadaffik Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Bubsonek odwiedzam i cieszę sie, że chudniesz, brawo !!! Quote
AnnaA Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Przypominam się w imieniu Buby o plakacik. A czy Bubę ktoś jeszcze ogłasza? Jeżeli ktokolwiek ja ogłasza to proszę o konakt na PW. Quote
Emigrantka Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Jezeli ktos gdzie wejdzie na bazarek ogloszeniowy to rzuccie linkiem i wykupie Bubie ogloszenia. Nie mam czasu terz szukac bo Mloda nadal w szpitalu i nadal nie wiedza co jej jest to latam miedzy domem/praca a szpitalem jak osiolek i za malo godzin w dniu jest... dzieki Quote
halcia Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Bubson niesamowita,pewnie juz nawet przyzwyczaiła sie do małej ilosci jedzenia.Tylko szeroki rozstaw łapek został,tegi kadłubek zniknął. Quote
AnnaA Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Nie denerwuj się Emigrantko. Poszukamy bazarku dla Buby z ogłoszeniami a Ty zajmij się Młodą. Coś wygląda na to, że tam służba zdrowia też nienajlepsza. Quote
Emigrantka Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Bubson - mam tu kogos kto mnie ciagle o Ciebie wypytuje i chce Cie do siebie wziasc..... Sprawdzam teraz szczegoly - wiem ze tam sa koty (chyba 2) ale Ty psico nie gonisz kotow, pawda? Jak bede cos wiecej wiedziec to napisze..... Dalej nie wiem co z Buby paszportem? Anna, Ty masz jej paszport? Czy tam jest wbite badanie krwi ktore miala robione czy to jest osobny papier z datami itd? Bo juz glupieje pomalu..... dzieki Quote
Emigrantka Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Poprawka, maja 3 koty, nie ma tam dzieci i ta pani nie pracuje - wlasnie doczytalam hehehehhe Mieszkaja kawal drogi ode mnie ale sa tam "nasze" dziewczyny wiec mozna by bylo home check zorganizowac i przyjechaliby po Bube do londynu.... No nic, bede kombinowac tylko musze Furciaczka dorwac jak sie da czy nadal ten transport Buby tutaj bylby aktualny..... Quote
AnnaA Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Mam paszport Buby. Niestety nic nie wiem na temat badania krwi ale napiszę do p.Małgosi i może mi przybliży temat. Buba to naprawdę zupełnie inny niż był pies. A koty ona poprostu lubi, widac to na poczatkowym filmiku jeszcze ze schronu. Quote
Ulka18 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Bylby ew. dom dla Buby w DE, ale dopiero w pazdzierniku, takze jakby do tego czasu sie nikt inny nie znalazl, to pewnie Buba by pojechala. Jesli jest paszport z waznymi szczepieniami, to jest wszystko ok. A ten domek w UK to na ile % jest? Quote
Emigrantka Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Jezeli jest DT w Niemczech pewny to niech jedzie tam - nie ma sprawy....... Ten dom w UK nie jest pewny - jest to daleko od Londynu, nie znam tej osoby, dostalam od niej maila przez angielksie forum, wydaje sie bardzo zainteresowana ale wiecie jak to jest .. czesto ludzie sa bardzo zainteresowani i nic z tego nie wychodzi. Jezeli dom w Niemczech jest pewny i dobry to oczywiscie jest to lepsza opcja. Plus w wyjazdem do Niemiec nie ma takich klopotow jak z wyjazdem do UK chyba? jakies papiery sa potrzebne w ogole do wyjazdu psa do Niemiec? Jest pewny? Quote
Emigrantka Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Dostalam takiego maila wlasnie: Hi Anna, She looks brilliant, I could do with going there for weight loss. About us: We have no children, no dogs, just 3 cats. I do not work so Buba would not be left during the day. Hopefully if she liked being in the car she could come out with us as family/friends are dog friendly. My mum particularly. We live in a 4 bedroom detached house with a garden, but obviously she would be walked. We have a network of canal paths and parkland around Hanford (Stoke on Trent) where people take their dogs. We had mainly border collies when I lived at home so I appreciate the amount of work involved in having a dog. Anything else you need to know please p.m. me. Regards, Sue. Czyli - nie ma dzieci, 4 sypilniany dom z ogrodem, 3 koty, ona nie pracuje jest w domu, miala border collie (plus) Minus - Stoke on Trent jest za daleko zebym tam sama mogla wpasc i zorientowac sie w sytuacji a ktos o kim myslalam mieszka jernak tez daleko (taka moja geografia, szlag by to) wiec home check odpada a w ciemno psicy nikomu nie dam chociaz kobitka pisze ze by po nia do Londynu przyjechala to nie jest zadna opcja bo w nieznane Buba nigdzie nie pojedzie..... Quote
AnnaA Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 A ja nie wiem, czy bym do tego Stoke on Trent /mam nadzieję, że tak się nazywa miejscowośc/ nie pojechała. Może poprosimy Ulkę18 o przybliżenie nam tej niemieckiej adopcji; czy domek już jest określony, czy znana jest osoba adoptująca Bubę czy też Buba pojedzie do jakiegoś niemieckiego schronu i dopiero stamtąd bedą jej szukac domu. Poprosimy o przybliżenie nam tematu. Quote
Recommended Posts