Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Ależ się cieszę! Bubson jedzie do domku szczekać po niemiecku :)

Patrzcie, a wszyscy dziewczynie kazali się uczyć angielskiego... i jak ona się w tych Niemczech teraz dogada?

Posted

Da rade, taka starunia ZOSIA pojechala do domu do NIemiec i sobie super radzi. Mam nadzieje, ze z domu Buby bedziemy otrzymywac takie same wzruszajace maile i zdjecia.

Posted

AnnaA, wszystko bedzie dobrze, nie martw sie. Panstwo juz sie nie moga Buby doczekac, przyjada po nia 400 km. Daj tylko Panom wszystkie dokumenty i moze jakis kocyk Buby.

Buba wird schon sehnsüchtig erwartet:-))))

PS> Buba jedzie do domu przez Fundacje Dobermana, z ktora wspolpracujemy juz 2 lata. Relacje z domow, wizyty przed i poadopcyjne to standard.

Tak mniej wiecej wyglada relacja z kontroli poadopcyjnej, zeby nie byc goloslownym :
Nachkontrolle bei VUlkan

Hallo,
ich habe heute vormittag die Familie Sch. und Vulkan besucht. Anliegend die Bilder.

Ich habe den Eindruck, dass Vulkan eine ganz tolle, liebevolle Familie gefunden hat und zu einem vollwertigen Familienmitglied geworden ist.

Frau Sch. geht mit ihm zur Hundeschule, demnächst soll auch eine Prüfung zur Befreiung von der Leinenpflicht anstehen. Frau Sch. erzählte ganz begeistert über das Training, das auschließlich mit Belohnung (Leckerlis) erfolgt.

Vulkan wurde als ängstlicher Rüde an die Familie gegeben. Ich habe ihn als zutraulichen, überhaupt nicht ängstlichen Hund erlebt. Er bewegt sich völlig selbstverständlich zwischen allen Familienmitgliedern. Der Umgang mit dem Kind ist völlig ruhig und entspannt. Er hat sein Körbchen im Kinderzimmer und dem Hochbett des Kindes und springt wohl auch schon mal in das Bett des Kindes.

Das Kind und Vulkan scheinen sich sehr gut zu verstehen. Nach Auskunft von Frau Sch. zeigt er dem Kind aber auch schon mal, wenn er zu sehr bedrängt wird, gemäß Frau Sch. klappt das sehr gut.

Also, insgesamt scheint die Vermittlung ein voller Erfolg für Hund und Mensch zu sein.

Ich habe Frau Sch. darauf hingewiesen, dass sie sich, falls es einmal Probleme geben sollte, keine Bedenken haben soll, sich an die Dobermann-Nothilfe zu wenden. Sie erzählte, dass sie künftig auch selbst neue Fotos und Mitteilungen über die weitere Entwicklung schicken wird.

Ende gut, alles gut. :-))
Liebe Grüße, Birgit S.

Posted

Ja tez jestem spokojna,Bubson chyba droge dobrze znosi.Chwile moze być skołowana zmianami,a moze nawet nie?Ta suńka taka dzielna przeciez cały czas!Tyle przetrwała by doczekać.Szerokiej drogi mała!

Posted

To fakt, że Buba jest wyjątkowo dzielnym psem. Pamiętam ją jak przyjechała w te śniegi do mnie i zaraz, za kilka dosłownie dni pojechała do W-wy na badania. Omar przyjechała po nią ciemnym wieczorem i musiałyśmy z Bubą przejśc dobrych kilkaset metrów do samochodu w którym czekała Omar /śniegi były takie, że możliwości dojazdu były ograniczone/. Buba, cięższa o dobre 5 kg dzielnie maszerowała przez ten śnieg bo o niesieniu nie było nawet co marzyc. Dała radę. Pózniej wróciła z wyleczonymi zębami i z wynikami badań, które wskazują, że czeka ją jeszcze wiele lat szczęśliwego życia.
Buba dzisiaj była ważona - 15,7 kg!

Posted

Bardzo, bardzo dziękuję Ulka18 i wszystkim mieleckim dziewczynom za pomoc w adopcji Bubsona. W Polsce niestety nie miała szans a w związku z jej dobrym stanem zdrowia nie mogła u mnie zostac. Pewnie Emi nigdy by jej nie zostawiła gdybym już nie mogła się nią opiekowac, ale teraz mamy pewnośc, że Buba ma swój dom. WIELKIE DZIĘKI!

Posted

Aż lezka sie w oku kręci.Bubsonku to podanie łapki w budzie,do konca życia zapamietam!Wiele psiaków mi ją podawało,ale ty,własnie byłas jedna,jedyna w tej budzie,a z taka gracją.Trzymam kciuki kochana,by droga Ci szybko zleciała i smakołyki czekały,bo zasłuzyłas na nie,bardzo,bardzo!!!Czasem moze byc rozpusta.

Posted

Bubson, szerokiej drogi pieknosci , ciotka Talcot bedzie Cie po drodze do nowego domku pilnowac...

Zdrowko Ci panienko dopisuje dzieki wielu osobom ktore w opieke nad Toba byly "wmieszane" na tyle roznych sposobow.

Dziekuje wszystkim za pomoc Bubie i czapka z glowy dla Anny za opieke.

Mam nadzieje ze bedzie chociaz jedno zdjecie Bubsona z jej nowego domku...

:D

Posted

Emigrantka napisał(a):

Mam nadzieje ze bedzie chociaz jedno zdjecie Bubsona z jej nowego domku...

:D

Ja tez mam nadzieje, ze bedzie znane jej miejsce pobytu i dostaniecie zdjecia i relacje z domku,
(jakos nie moge wyzbyc sie strachu przed zagranicznymi adopcjami);)