Jump to content
Dogomania

Buba - Mielecka Gwiazda - nareszcie we wspanialym DS ze SWOIM ludziem :)

Recommended Posts

Posted

Zamiast hopać robię wpis, prosząc o konkrety o Bubie, oczywiście w miarę znajomości odpowiedzi. Ściągnęła mnie tu Emigrantka, wiedziała, co robi. ;-) Cóż, Buba to mój typ psa. Cudo, po prostu cudo. Jak odpiszecie mi odpowiedzi po swojemu zrobię tekst ogłoszeniowy (wrzucę do wglądu na wątek) i puszczę kolejną turę ogłoszeń.
Przejdę do rzeczy:
imię - Buba
wiek - 9 lat

Czy jest wysterylizowana, odrobaczona, szczepiona?

Jaki jest jego stan zdrowia?

Czy coś wiadomo o jego przeszłości? Jak trafiła do schronu. Ile jest już w schronie (nazywacie ją weteranką)?

Lubi koty.

Jaki ma stosunek do innych psiaków, suczek?

Dodacie coś więcej o jej charakterze?

Jak chodzi na smyczy?

Jak znosi jazdę autem (jeśli miała okazję być transportowana)?

Czy coś potrafi (komendy, stopień pojętności)? Sprawdzałyście? Na ile jest pojętna?

Czy sądzicie, czy coś wskazuje na to, że była psem domowym?

Coś innego, co jeszcze przyjdzie Wam do głowy. Jest coś takiego?

Do jakiego domu może trafić?/ Do jakiego nie powinien absolutnie?

Dane kontaktowe do tekstu - mam z 1 postu.

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majqa - ja Ciemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kofaaaaaaaaaaaaaaaaaam

:loveu::multi::loveu::multi:

Buba, widzisz? Ciotka Majqa Ci znajdzie taki super domekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ze bedziesz myziana 24 na dobe.......

Posted

Obawiam sie,ze na wiele pytan nie mamy szans odpowiedziec.Na pewno jest szczepiona przeciw wsciekliznie i sprawdzona do kotów.Mozemy sie dowiedziecjak długo jest w schronisku /ale pracownicy przewaznie nie pamietaja,albo pracuja krócej/ i czy była sterylizowana.Z wpisów sprzed wielu lat,nie da sie dojść,czy to o tą sunie chodzi....była jak wiele innych bezimienna:shake:

Posted

[quote name='halcia']Obawiam sie,ze na wiele pytan nie mamy szans odpowiedziec.Na pewno jest szczepiona przeciw wsciekliznie i sprawdzona do kotów.Mozemy sie dowiedziecjak długo jest w schronisku (...) i czy była sterylizowana. (...) [/QUOTE]
Sprawdźcie proszę to, co zdołacie, z góry dziękuję. :-) Szczepiona p/wściekliźnie OK. A p/wirusówkom? Pewno nie na wszystkie pytania da się odpowiedzieć ale są wśród nich w moim odczuciu oczywistości:
np. Czy jest wysterylizowana, odrobaczona? Jaki jest jego stan zdrowia? Jakiś wet na pewno ją oglądał, osłuchał (płuca, oskrzela, serducho), a i wzrokowo widać, w jakim stanie są stawy.Jaki ma stosunek do innych psiaków, suczek? Obserwacje, jakie poczyniliście odnośnie jej charakteru.Jak chodzi na smyczy? Na ile jest pojętna? Czy sądzicie, czy coś wskazuje na to, że była psem domowym?Do jakiego domu może trafić?/ Do jakiego nie powinien absolutnie? Tutaj chodzi mi wyłącznie o Wasze odczucia, czy jakiś domek byłby dla niej p/wskazaniem.

Posted

Hakcia - dowiedz sie ile mozesz jak najszybciej bo ... my nie mamy jak.

A BUba mnie strasznie po glowie chodzi, Majqa moze pomoc ale jak bedzie miala potrzebne informacje bo z pustego to i Salomon nie naleje :(

Jeszcze bardziej mi tej psicy teraz zal.... nawet imienia nie miala, nie ma zadnej histori w tym schronisku, ani medycznej ani innej?

Bidula :(

dzieki dziewczyny...

Posted

Ja się nie odważę wpisać tu ilości swoich (te ze znanego Ci wątku to mały wstęp). Ostatni "stałowicz" - nabytek Remiś jednak skutecznie mnie zablokował, chce wszamać każdego żywego stwora (suka, pies, szczenię), który mu się nawinie, stąd i Jadzia z mojego podpisu musi być u mamy, poza Łodzią (czego nie mogę przeboleć).

Posted

A mnie jak przykrooooo :(

Mam nadzieje ze ktos kto ma kontakt z Buba odpowie na Twoje pytania i dziewczyne troche pooglaszasz....

Fajnei jakby miala domek i wlasnego ludzia do myziania.....

:D

Posted

Postaram się jej przychylić ogłoszeniowego nieba. Czekam na konkrety. Póki co Buba w pigułce wygląda tak:

Buba, 9 lat, większość życia spędziła w schronie. Ma nadwagę (co widać), jest pogodna (na wskazuje info, że nie straciła pogody ducha), cieszy się z kontaktu z człowiekiem, lubi koty, ma szczepienie p/wściekliźnie.

Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam ale to i tak troszkuuu mało. Uważam, że im więcej oschłych info do ubrania w słowa tym większa szansa trafienia ogłoszeniem do właściwego adresata. Jestem przekonana, że na tyle czasu siedzenia w schronie da się o Bubie powiedzieć nieco więcej niż to, co przeczytałam.

Posted

Dzięki majqa za zainteresowanie Bubcią :). Może na dniach uda się którejś z dziewczyn podjechac do schronu i dowiedziec co nieco o Bubie. Kłopot na bank będzie ze sprawdzeniem chodzenia na smyczy. W Mielcu nie ma warunków na chodzenie na specery. Do tego Buba nie siedzi sama w boksie, więc nie bardzo jest jak zabrac ją samą na takowy. Spróbujemy się wywiedziec z jakimi psami sunia siedzi oraz co z jej sterylką. Jesli chodzi o stawy, to raczej pewne, że ma je osłabione. Przy takiej nadwadze, chyba byłoby cudem, aby było inaczej.
Proszę o danie nam chwilki. Na miejcu właściwie nie ma wolontariuszek. W większości jestesmy zamiejscowe (jak widac po mnie ;))
Może Sylwia lub Kasia dadza radę jakoś podjechac w tygodniu, jednak one też pracują i z czasem bywa różnie.

Posted

Ja tez z Rz-wa i troche mnie przeraza jazda w tych warunkach.W zasadzie ,tym bardziej,ze jakąś wiedze mozna zdobyc od Kiero i jednego pracownika.Reszta nie kumata,nie obserwuje,nic nie wie.A nie wiadomo na kogo trafie.Ale jak nie pojade,spróbuje telefonicznie ,albo Kasia.

Posted

O, to już trochę mi się rozjaśniło w kwestii Waszej sytuacji Dziewczyny. :-) Pewno, że warunki podłe do jazdy, coś trzeba wybrać, czyli odrzucić zbędne ryzykowanie. Czekam więc cierpliwie na kolejny napływ informacji. Co dojdzie, odhaczę sobie. Wstępne info już sobie ściągnęłam, podobnie zdjęcia. A tymczasem... Bubeńko, w górę! :-)

Posted

Dzwoniłam do Kiero,jazde mi odradził,mówił ,ze w powiecie mieleckim nie odsniezone drogii trudne warunki od wczoraj..Prosiłam telefonicznie o informacje o Bubie,mysle ,ze do 2-3 dni da znac.No niestety to duze utrudnienie,ze nie mieszkamy w Mielcu.A hotelik to w Brzysciu u P.Asi?Znamy go,to ok.10 km od Mielca.Jesli Kiero by nie dał znac,to musi podejsc Kasia/ale ciagle w rozjazdach/,i w tym tyg. nie ma Zbyszka na zmianie,który pracuje dopiero 2 lata ale najwięcej sie mozna dowiedziec.

Posted

Emi na bank miała na myśli hotelik w Brzyściu.
Dzięki Halciu za info, czekamy więc na wieści od pana kierownika lub na to, co uda się dowiedzieć Kasi.