Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dada M napisał(a):
Wreszcie chwilka dla Megi ;) Lennon już w DT, oby wszystko było dobrze.

Teresa przekazała mi, że DT Megi ma kosztować 250 zł miesięcznie - więc naszej kochanej staruszce już niewiele brakuje :)

Napiszę do Ellig z prośbą, czy nie mogłaby czasem wesprzeć Megi karmą.

Chciałabym, aby Megi pojechała do DT w momencie, gdy będą już wszystkie deklaracje.
Mam już 2 psy pod opieką, które z deklaracjami są na bakier - Tytusowi brakuje 1/4, a Lennon w ogóle jest goły, jeśli chodzi o deklaracje ;) Mam nadzieję, że nie damy mu zginąć :cool3:

Jezeli to nie musi byc karma specjalistyczna, dieta weterynaryjna to na dzisiaj mam 20 kg dla Megi.
tylko, jeden problem , ktos musi te karme ode mnie odebrac:)
Poprosze tez na pw nr konta to dorzuce malutka cegielke ....
Teraz juz mam bardzo liczne zoobowiazania , zapewniam karme 5 psom, 6 kotom , nie liczac mojego, plus zobowiazania na dogo:)

Posted

Ellig - reagujesz błyskawicznie, jeszcze nawet do Ciebie nie napisałam :)

Dziękuję Ci bardzo - dopiero po badaniach krwi będzie wiadomo, czy Megi będzie musiała być na specjalnej diecie, ale myślę, że dobra karma dla seniorów na pewno jej nie zaszkodzi. Kwestię żywienia muszę jeszcze omówić z Cerber.

Cegiełka - bardzo miła rzecz, nr konta dla Megi to ten sam, co nr konta dla Lennona.

Posted

" ... z oczu mych wszystko możesz wyczytać
tak jak z otwartej księgi mej duszy,
spójrz w nie głęboko, bo tam się kryje
siła, co nawet skałę poruszy"

Cudowna staruszka Megi nie może już czekać i marnieć w schronie. Chce żyć. Czy zdążymy uzbierać deklaracje, żeby ją bezpiecznie stamtąd wyciągnąć??? Prosimy choć o kilka złotych miesięcznie. Dla Ciebie jedno kolorowe czasopismo, dla niej życie... Czy można odmówić tym proszącym oczom???

Posted

Dada M napisał(a):
Ellig - reagujesz błyskawicznie, jeszcze nawet do Ciebie nie napisałam :)

Dziękuję Ci bardzo - dopiero po badaniach krwi będzie wiadomo, czy Megi będzie musiała być na specjalnej diecie, ale myślę, że dobra karma dla seniorów na pewno jej nie zaszkodzi. Kwestię żywienia muszę jeszcze omówić z Cerber.

OK!:)
Czekam w takim razie na wiadomosc:)

Posted

dziewczyny jesteście przewspaniałe! coś niesamowitego jak ktoś pomaga mniejszym istotom, ja osobiście jestem bardzo wdzięczna i dziękuję w imieniu Megi za tyle hojności! ten [psiak będzie szczęśliwy :) a ja jak będę mogła to kiedyś też pomogę :)

Posted

Ellig - dziękuję za wpłatę :)

Megi była w niedzielę na spacerze ze swoją wolontariuszką. Jest w dobrej kondycji, była dość wesoła.
Pawilonem, w którym przebywa Megi, zajmuje się opiekunka, która bardzo lubi staruszki i stara się je dopieszczać.
Megi dzieli boks tylko ze spokojnym Dudusiem, chorym na nowotwór - zgadzają się i bardzo lubią, także Megi jest bezpieczna.
Nie ma na razie problemów zdrowotnych.

Wszystko wyglądałoby naprawdę miło jak na warunki schroniskowe, gdyby nie fakt, że po 8 latach w schronisku ta sunia zasługuje na znacznie więcej.

Bardzo chciałabym, aby Megi jak najszybciej opuściła schronisko, ale nie podejmę się zabrania jej, gdy nie ma kompletu deklaracji. Zbyt wiele wątków prowadzę i zbyt wiele psich funduszy nadzoruję, by móc pozwolić sobie na 3 z kolei psa bez pełnego zaplecza finansowego.

Posted

Niestety, spod deklaracji już nie wystaję, więc mogę wspomóc tylko uczestnictwem w wątku. Chyba, ze któraś z moich hotelikowych współbid trafi do DS.

Ile jeszcze brakuje Megi do pełnej hotelikowej kwoty i jaka to jest kwota???

Posted

Do opłacenia DT - brakuje 80 zł. Teresa umówiła się z Cerber, iż w cenę wliczone jest wyżywienie - gotowane posiłki.
Musimy jeszcze ustalić z Cerber, jak będzie wyglądała kwestia finansowa, gdyby weterynarz zalecił jednak głównie suchą karmę.

Posted

Dogo wisi totalnie. Moim zdaniem brakuje 80,-
Przeleciałam kilka wątków, żeby znaleźć psa, któremu obiecałam 300 na transport - a to Megi!
Nikt nie wpisał tej deklaracji to 1-go postu. Na szczęście znalazłam, bo znowu, Dada, miałabyś mnie na głowie;-)

Posted

Coś mi świta ... A, chyba wtedy odpowiedziałam, żeby poczekać, bo może transport uda się załatwić przy okazji służbowej podróży Norberta.

Malibo57 - jesteś niesamowita, ja wymiguję się od Twoich darów, a Ty i tak mnie znów znajdziesz ;)

A poważnie - jestem wdzięczna za Twoje wsparcie dla paluchowych weteranów :)
Zasłużyłaś na piękną filcową broszkę - jakie kwiaty lubisz najbardziej ?

Posted

Lwia paszcza ? Tylko taki kwiat mogę zaproponować ;)

Albo fotoalbum - galerię szlachetnych psich nosów Twoich dogo-podopiecznych. Najwspanialszy psi nos zabierasz do swojego domu wraz z jego właścicielem :)

Posted

wiecie jeśli suczka musiałaby jeść suchą karmę to mogę podawać jej karmę, którą podaję moim psom... moja suka jest wrażliwcem żołądkowym i dostaje karmę dla wrażliwców, zamawiam ją u hodowczyni swojej, ale mój kundliszon także z niej korzysta i dobrze oboje się trzymają, jeśli suczka nie miałaby nic przeciwko to mogę jej też użyczyć tej karmy...

Posted

Cerber - dziękuję Ci bardzo :)

Możemy odebrać od Ellig 20 kg karmy dla seniorów - Megi jest nieduża, myślę, że spokojnie wystarczy na 2 miesiące.

Posted

mi też się wydaje, że na troszkę więcej wystarczy :) ale jeśli mogę gotować to będę i gotowała i suchej dawała :) ja bardzo lubiłam zawsze różnicować dietę mojego kundliszona, ale ze względu na moją latorośl, która nie może nic gotowanego jeść i on także przeniósł się ana suchą karmę, i nie narzeka... w każdym bądź razie kiedyś robiłam tak, że raz dziennie dostawał miskę gotowanego i raz miskę suchego i to było super rozwiązanie jak dla mnie :)