Jump to content
Dogomania

LEN - nasze zdesperowane Brzydkie Kaczatko W NOWYM DOMU :):):):):)

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No troszkę tak. I mam nadzieję, że też się zmieni w takiego przystojniaka. Widocznie mam słabość do takich sierściuchów po Dramku ;)

Madallena, gdzie mam jutro psa zawieźć; do Ciebie, czy zgodnie z wczesniejszą rozmową na Wolę lub Piaski??? Jutro będę bardzo zajęta. Wolałabym wiedzieć dzisiaj. Dzwoń w razie czego.

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Zulugula, Len przypomina trochę Dramka-Gromka, który też u Ciebie przebywał :) Ten dywanik zapamiętałam, gdy Dramek się na nim wykładał :)

Nie tylko trochę, ale bardzo-trochę!
Len to taki mały Dramek-Gromek! :loveu:
Zulugula zrobiła z Drama cudo i z Lena też zrobi!

Posted

No na razie Dramek/Gromek to cudo, a Len to cudak ;) Już myślałam DIF, że poznasz go osobiście (przez swój hotelik), ale Len jedzie na weekend do sąsiadki Madalleny.

A swoją drogą, to trzeba Dramka/Gromka umieścić na metamorfozach. I przy okazji Lena. Przecież malutką metamorfozę już przeszedł. Jedynie co ma jeszcze łyse (choć z pojedynczymi baaardzo cieniutkimi włoskami), to nos. Okolice oczu to już ok. 0,5 cm odrosty. Na grzbiecie ok 1,5 cm odrosty, choć sierść wciąż mocno przerzedzona (i na razie nic się nie zagęszcza).

Muszę zdementować kilka informacji, które podałam wcześniej na wątku: Len ma doskonały słuch (zwyczajnie musiał odespać pobyt w schronisku), bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie załatwia się na chodnikach, nie obsikuje klatki schodowej i mojego mieszkania (nie sprawdzałam na cudzych ;)). Len uczy się pilnie i reaguje na moje słowa -jest z nim kontakt. I jeszcze informacje płynące prosto ze schroniska, o jego rzekomej agresji. To bzdura! Len jest niesamowicie łagodnym psem. Nie potrafię uwierzyć, że mógłby zrobić komuś krzywdę. Lubi małe dzieci (te strasze pewnie też), toleruje wszystkie obce psy - nigdy nie dominuje. Mozna go brać na ręce i wyginać na wszystkie strony. Podczas karmienie grzebię ma GOŁĄ ręką w misce. Nigdy nie odczułam, że bardzo przy tym ryzykuję ;) Jesli miałabym okreslić "jakoś" jego charakter, to powiedziałabym, że to pierdoła i "ciapek". Pies do przytulania i dostarczania rozrywki swoją aktorsko wykonywaną radością.

Kilka wątków już zaśmieciła, ale muszę i ten:
CZY KTOŚ MA I MOŻE POŻYCZYĆ NA 4 TYGODNIE MAŁĄ KLATKĘ KENNELOWĄ (PSIAK WIELKOŚCI KOTA)??? PILNE!!!

Posted

Mały cudak przyjechał na weekend do Madalleny :)

Oczywiscie, ze dostal baty od mojej suni, gdy chcial ten teges :)

Druga sunia po sterylce (dzisiaj miala) tez nie miala latwo. Lobuz zaczal sie do niej dostawiac. a ona taka bidulka. W zwiazku z powyzszym towarzystwo zostalo rozstawione po pokojach!

I wiecie co? Lzy mam w oczach, te ze szczescia, jak widze Lena takiego jak jest teraz i przypomne go sobie w schronisku jak pierwszy raz og zobaczylam... zulugula, dzieki!

CZY KTOS MOZE NAM POMOC W OGLOSZENIACH??? prosze po raz n-ty...:(

leni, dziekuje, za ogloszenia :) ale MALO ich MAMY, MALO!

Posted

DIF napisał(a):
Zulugula!

Na Marysinie-Wawerskim przyjmuje dr. Niziołek. To wybitny specjalista od chorób serca i układu krążenia. Mają dobry sprzęt diagnostyczny i może warto tam zoperować Lena. Narkoza wziewna i specjalista podczas zabiegu zwiększa jego szanse, tak mi się wydaje.

Natychmiast poszlabym do Dr. Niziolka, to kardiolog.....i doskonaly...musi miec lekarstwa...nawet w takim stanie...

WetMarysin
Dr. Rafał Niziołek

Rzeczywiście wieści nie najlepsze... :-(

Natychmiast poszlabym do Dr. Niziolka, to kardiolog.....i doskonaly...musi miec lekarstwa...nawet w takim stanie...

Jaki on ma poziom szmerow w sercu??? Sa od 2-6, do 3 jest OK, potem gorzej, najgorszy 6 to CHF (Chronic Heart Failure), nie znam polskim nazw...

Mialam psa Baxiego z identycznymi problemami, szmer pomiedzy 5-6 poziomem , przedluyzylismy mu zycie o dobre 5 lat...nawet dokladnie nie bylo wiadomo ile Baxi mial lat...dostawal Enapril i Furose???? Baxi po 4 misiecznym pobycie w Polsce zmarl ...w Phoenix, siadla watroba, slabe krazenie, zastawka sie zamknela i wiecej sie nie otworzyla...smierc naturalna...Baxi mial EKG, USG i ECHO serca robione w Phoenix, Warszawie....Niziolek super tylko do niego bo inni weci spisuja psa na straty , a mozna psu przedluzyc zycie (chodzi o Lena), wiec nie zastanawialabym sie dluzej..jednak musi byc na lekarstwach......

Jestem w Toruniu z kurduplami...

Posted

Len juz pojechal do siebie. Kurde, strasznie szybko minely te dwa dni!

en na maxa sadzil sie na moja Gabisie, sunie po sterylce. Raz przyatakowal ja dosc porzadnie. ona w histerie a on szczesliwy. Niestety od tego momentu nastapila separacja Lena.

To pies wspanialy! bezproblemowy kanapowiec. Jestem w nim zakochana!

I wciaz prosze o ogloszenia.

ps. z takim zainteresowaniem Len do konca swojego zycia bedzie siedzial na DT ;/;/ zulugula? :)

Posted

No i po wszystkim. Len jest bez jajek. Niestety na miejscu okazało się, że narkoza wziewna kosztuje 350 zł i gmina jej nie pokrywa. Len nie mógł być operowany przy zastosowaniu normalnej narkozy. Jutro będę się starała otrzymać dofinansowanie z gminy na tą narkozę. Nie wiem niestety z jakim skutkiem :\

Poniżej wklejam elektrodiagram Lena. Kto może się z nim udać do dr. Niziołek???

Madallena, co się dziwisz. Przecież pojechał do Ciebie na walentynki ;) Zresztą, to była dla niego ostatnia szansa ;)

Jak myslicie, co Len zrobił zaraz po wybudzeniu się? :)

Posted

leni356 napisał(a):
Napiszę do kilku osób żeby pomogły

A jak się Len czuje bez jajek?

leni356 ;) ja jestem cały czas na tym wątku ;) niestety nie mogę obiecać, że zrobię ogłoszenia, bo zalegam z kilkoma allegro + ogłoszenia dla szczeniąt i innych psów, więc Len jest w kolejce :(

Posted

zulugula napisał(a):

Jak myslicie, co Len zrobił zaraz po wybudzeniu się? :)

Nikt nie odgadł? Len obudził się, zobaczył mnie i radosnie merdał kitą, a potem na chwiejących się nóżkach podleciał do miski mojej suni i zaczął łapczywie połykać chrupki. Niestety musiał być cały dzień na diecie... Jedzienie, to dla niego sposób na odreagowanie, odstresowanie się. Po kazdej kąpieli też łapczywie wciągał całą michę.

Wczoraj bylismy jeszcze na dwóch spacerkach. Pierwszy raz spotkałam się z czymś podobnym. Pies po narkozie i zabiegu, a zupełnie nic po nim tego nie widać. Zadowolony, szczęśliwy, radosny... Większego psiego optymisty nigdy nie widziałam :) Len na pewno nie cierpi. Nie widać po nim, żeby go cokolwiek bolało. Jest taki sam jak przed kastracją. Ta narkoza wziewna, to na prawdę idealna sprawa. Jedynie co mu wczoraj dokuczało, to delikatny kaszel.

Bardzo dziękuję za ogłoszenia!!! Teraz najważniejszy jest dla niego dobry domek. Magdola coś skrobnę na PW. Dzięki!!!

Posted

Moje kochane brzydkie kaczatko :):)

Ciesze sie, ze wszystko poszlo ok. Ciesze sie ze Len nie ma juz jajek :P
Ciesze sie, ze sa ogloszenia, moze ktos go wypatrzy...

PPoniewaz Len nie wyglada jeszcze tak jak wygladac powienien, mam goraco prosbe. Jezeli uslyszycie o ludziach, ktorzy chca pomoc jakiejs bidzie, proponjcie Lena. To dla niego szansa, bo nie wiem czy ktos sie odezwie z ogloszen.
Co innego jak Len bedzie juz piekny, obrosniety swoim blĄdem! Wtedy telefony będą się rywać. Ale to jeszcze troszkę potrwa a czasu tyle nie mamy. CHcę obserować jego metamorfozę już z jego nowego domku! :)

Posted

Jestem na wezwanie.
Pomogę ogłaszać. Przydałoby się w jednym miejscu (np na pierwszej stronie) wkleić aktualny tekst do ogłoszeń i najładniejsze zdjęcia około 10.
W czasie, jaki zajmie mi przejrzenie 33 stron wątku - mogłabym już zrobić pokaźną ilość ogłoszeń.

Posted

Dzięki dziewczyny :loveu: Zulugula, najlepiej jak wybierzesz zdjecia do ogłoszeń i razem z tekstem wkleisz na pierwszą, to będzie dla wszystkich duże ułatwienie.
Ja podsyłam do każdego domku Lenka