zulugula Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 No skąd! W kołnierzu, to raczej ciężko. Jajka (hehe raczej puste worki) goją się prawidłowo, a więc swędzą. Len wczesniej miał kołnierz zakładany tylko na noc. A teraz zakładam mu na łepetynkę, gdy tylko tracę go z oczu. W poniedziałek wyjęcie szwów i lepiej, zeby sam wcześniej nie kombinował ;) Quote
Jasza Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Ależ dzieje się na wątku Lena! I pięknie! Nie wiem gdzie jest Ruciane Nida, ale dom brzmi świetnie. Mam nadzieję, że po sprawdzeniu rownież się takim okaże. Uściski dla przystojniaka! Quote
Akrum Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Trzymam kciuki,żeby jednak jakiś domek dla Lenka był :) Quote
Madallena Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Czesc kochany ;) Dzisiaj zdjecie szwow! pewnie bedziesz mega dzielny :) Quote
Jasza Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 I jak tam domki? I jak Len? Dzielny był? Quote
zulugula Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 [FONT=Tahoma]Całkiem dzielny - jak na Lena [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Chłopak za tydzień będzie mógł być szczepiony, a potem do domku [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Nikt inny do mnie nie zadzwonił w sprawie adopcji. Pozostaje więc tylko ewentualny domek w Rucianem. Piszę ewentualny, ale jestem baaardzo dobrej myśli. Lena zawieziemy tam osobiscie. Nikt nie zgłosił sie do wizyty przedadopcyjnej, a ja nie oddam psa, bez sprawdzenia domku. [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Troszkę informacji na temat tego domku:[/FONT] [FONT=Tahoma]Państwo prowadzą pensjonat. Mają w domu 2 wysterylizowane kocice + 2 młode nowofunlandy; wysterylizowana suka i niewidomy od urodzenia. Zwierzaki mają do swojej dyspozycji dom. Jednak psy wolą mieszkać na dworze (za gorąco). Brakuje wiec psa, który mógłby zajmować łóżko [/FONT] [FONT=Tahoma]To należałoby do obowiązków Lena Ma być przytulakiem i maskotką. Tylko tyle. Zawsze mieli wiele zwierząt, a teraz brakuje im w domu małego psiaka. Pani powiedziała mi, że "aż wstyd się przyznać, ale wcześniej mieli 2 psy i ani jednego posłania." Spali razem [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Pani chciałaby przed przyjazdem Lena wykastrować też swojego psa. Poczekamy więc, aby wszystko dograć w czasie. Przewidywany termin, to przyszły czwartek. Pies będzie też zapisany na wizytę do dr Garncarza w Warszawie. Może on cos poradzi na to oko. Wcześniej był operowany, ale nie przyniosło to spodziewanych rezultatów. [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Takie podejście do zdrowia zwierząt jest dla mnie bardzo istotne i obiecujące. Len ma problem z serduchem, a w tym domu nie będzie to traktowane jako wada. Pełne zrozumienie dla jego stanu zdrowia (w tym wyłysienia) oraz jego zachowania (ew. podsikiwanie mieszkania na samym początku, upór teriera). Czego więcej chcieć? [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Kontakt stały też będzie. Lubię mazury i mogę odwiedzać Lena. A czasami Len będzie bywał też w Warszawie (gdzie mieszka bliska rodzina). Proponowali nawet, że sami go odbiorą. [/FONT] Quote
Akrum Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Brzmi bajkowo opis tego domku dla Lena :) [FONT=Tahoma]Pani powiedziała mi, że "aż wstyd się przyznać, ale wcześniej mieli 2 psy i ani jednego posłania." Spali razem [/FONT]ja mam posłanka i co? są przeważnie puste, bo i tak zwierzaki wolą fotele, moje łóżko... :) Quote
zulugula Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dodam jeszcze, że po Lenie już zupełnie nie widać, że miał takie ubytki sierści. Odrosty zaczynają się mieszać z dłuższą sierścią. Cały pyszczek już zarośnięty, nic nie widać gołej skóry. Nosek też zaczyna porastać coraz intensywniej. Zmiana karmy była strzałem w 10! A może też zmiana miejsca zamieszkania... ;) Quote
malagos Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Proponuje, byśmy w lecie (no lipiec - sierpień) pojechali całą gromadą na kontrolę poadocyjną i zabawili kilka dni w tym pensjonacie w Rucianem - toz to serce Mazur :diabloti::p Quote
Jasza Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Dom brzmi świetnie! Wieści o zdowiu Lena także. Oby wszystko się poukładało. Quote
magdola Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 zulugula napisał(a):Dodam jeszcze, że po Lenie już zupełnie nie widać, że miał takie ubytki sierści. Odrosty zaczynają się mieszać z dłuższą sierścią. Cały pyszczek już zarośnięty, nic nie widać gołej skóry. Nosek też zaczyna porastać coraz intensywniej. Zmiana karmy była strzałem w 10! A może też zmiana miejsca zamieszkania... ;) to moze jakas fotka>???:cool3::cool3::cool3: Quote
zulugula Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Fotek mam całkiem sporo, w przeciwieństwie do wolnego czasu ;) Ale coś wstawię jeszcze przed wyprawą na mazury. Jak widzę lokalizacja dobra, to i Len będzie miał więcej wizyt poadopcyjnych :) :) Quote
Madallena Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 No dobra ale co z tym domem? byla wizyta? len jedzie? :) Piszcie mi tu szybciutko bo ja jakos niedoinformowana jestem :) Quote
Akrum Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 właśnie, właśnie - była wizyta? wszystko ok? Len jedzie do raju ?? Quote
coronaaj Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 malagos napisał(a):Proponuje, byśmy w lecie (no lipiec - sierpień) pojechali całą gromadą na kontrolę poadocyjną i zabawili kilka dni w tym pensjonacie w Rucianem - toz to serce Mazur :diabloti::p To ja sie tez pisze na ta poadopcyjna.... Quote
Madallena Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 No ale co z przedadopcyjna:) ? Ktos sie pisze? :P Quote
magdola Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 czasem ta przed jest zbedna...ale niewiem czy warto ryzykowac...ja bym sie bala, chociaz..... Quote
Tymonka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Przepraszam za offa ale sprawa strasznie pilna : http://www.dogomania.pl/threads/180943-Dwie-maA-e-porzucone-istotki-mamy-tydzieA-pA-A-niej-czeka-je-schron Quote
yoko100 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Cioteczki mam dla Lena z bazarku 30 zl ale widze ze jakis domekn sie szykuje.To zadecydujcie co z pieniazkami i gdzie je wplacic Quote
yoko100 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 Cioteczki mam dla Lena z bazarku 30 zl ale widze ze jakis domekn sie szykuje.To zadecydujcie co z pieniazkami i gdzie je wplacic Quote
Madallena Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 no wlasnie, co z domkiem? Czy byla wizyta? Czy Len znalazl swoich czlowiekow, jak to mowi Krol Julian! Quote
yoko100 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 wlasnie gdzie przelac 30 zl ??czy Len jeszcze potrzebuje pieniazkow?? Jesli nie to na jaki cel przeznaczyc? Quote
MyrkurDagur Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 yoko100 napisał(a):wlasnie gdzie przelac 30 zl ??czy Len jeszcze potrzebuje pieniazkow?? Jesli nie to na jaki cel przeznaczyc? Początkowo pieniądze miały być przesyłane do mnie, a ja je później wysyłam do zuluguli, ale teraz już nie wiem... Niech zulugula najlepiej da znać. Quote
Recommended Posts