Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagi był wczoraj badany neurologicznie. Miał tez badane oczy. Myślę, że nie chodzi tu o słuch, bo reaguje na głos, tylko brak potrzeby kontaktu z ludźmi, jeśli całe zycie był bezdomny. Nie mozna zapominać, że w Kielcach wiele psów od urodzenia nie ma domu. Podobnie do niego zachowywała się nasza Sara po 9 latach spędzonych w schroniskowej budzie. Do dziś nie ma zbytnie potrzeby bezpośredniego kontaktu.
Jagi np. nie macha z radości ogonem.

Jesli chodzi o sikanie, to miałam na mysli nie problemy z oddawaniem moczu, tylko to, że utrzymanie się w tej pozycji na niesprawnych nogach, które jeszcze bez przerwy podrygują, sprawia mu wiele trudności.

Całą noc nie ruszył się z legowiska. Nic nie jadł, nawet z ręki. Na spacery noszę go na rękach i nie zrobi kroku na smyczy, jesli nie chce iść w danym kierunku. Zaczyna się szarpać i gryźć smycz. Ożywia się tylko na widok wolnej przestrzeni i mojego Wolfa, który biega gdzie chce. Cały wtedy napina sie i aż drży.
Myślę więc, że najlepszy byłby dla niego dom z ogrodem, gdzie miałby zajęcie i swój teren. Nudzenie się w legowisku zupełnie mu nie odpowiada i pobyt w domu go stresuje.

Bardzo proszę o wsparcie dla niego. Jesli mamy szukac mu domu przez zagraniczne fundacje, to trzeba będzie go zaszczepić także przeciwko wściekliźnie, a póxniej wyrobić paszport.
Dziś go odrobaczę, a za dwa dni mozna na wszystko zaszczepić, tylko, nie ma za co.
Do tego ze względu na moje suki i obecność trzech innych dużych samców, konieczna u nas jest kastracja.
Nie wiem naprawdę, jak to ogarnąć.

Posted

Bardzo proszę dogomaniaczki i dogomaniaków o wsparcie. Jaaga bardzo pomaga nam w opiece nad naszymi świętokrzyskimi bezdomniakami. Ze względu na ich ilość każda złotówka jest bezcenna.

Posted

Witaj, bidulku! Pozdrowienia od Egidy/Betki

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/100642-Przywiazali-na-przystanku-ze-zA-amana-A-apAE-RzeszA-w-JUZ-W-SWOIM-DOMU[/URL]

Poproszę o nr konta.

Posted

[quote name='ewab']
Pies trzyma zwieracze, czasem zawodzi estetyka, ale w końcu na świecie nie sami piękni.[/QUOTE]
no nie, że niby Jagi jest niezbyt urodziwy? :mad::mad:

p.s agata51, Jolanta08.-wysłałam wam nr konta erki na pw. Dziękujemy za wsparcie :loveu:

Posted

U Jagiego wszystko w porządku. Wczoraj musiał być bardzo zestresowany. Dzis ładnie zjadł, najchętniej z ręki.
Cieszy się już trochę na mój widok. Najgorsze są spacery, bo trzeba iść, gdzie chce. Jesli próbuje się go wziąć na ręce, to próbuje sie odgryźć.
Dziś mój mąż poszedł z nim wieczoram na spacer. Długo nie wracali, więc wyszłam zobaczyć, jak sobie radzą. Okazało sie, że Jagi nie chciał iść w stronę domu, a nie dał sie wziąć na rece, bo kłapał zębami. Stali więc tak pośrodku drogi i czekali na zbawienie :evil_lol:. Dodam, że obaj wystraszeni i zdezorientowani.

Posted

[quote name='Jaaga']U Jagiego wszystko w porządku. Wczoraj musiał być bardzo zestresowany. Dzis ładnie zjadł, najchętniej z ręki.
Cieszy się już trochę na mój widok. Najgorsze są spacery, bo trzeba iść, gdzie chce. Jesli próbuje się go wziąć na ręce, to próbuje sie odgryźć.
Dziś mój mąż poszedł z nim wieczoram na spacer. Długo nie wracali, więc wyszłam zobaczyć, jak sobie radzą. Okazało sie, że Jagi nie chciał iść w stronę domu, a nie dał sie wziąć na rece, bo kłapał zębami. Stali więc tak pośrodku drogi i czekali na zbawienie :evil_lol:. Dodam, że obaj wystraszeni i zdezorientowani.[/QUOTE]

No to ładnie. Tak sobie pomyślałam,że on może się odgryzać dlatego ,że z powodu choroby "tyłu" podnoszenie i noszenie na rękach może być dla niego bolesne.