erka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 MImo ogłoszeń, Allegro żadnego zainteresowania Albinką :(. Co z nią będzie? Quote
Kar0la Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Ona się coraz bardziej przyzwyczaja. Będzie jej coraz trudniej sie rozstać. Taka kochana sunia. :-( Quote
erka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Juz jest bardzo trudno, bo mama Jaagi bardzo ja kocha, ale niestety ma za dużo swoich psów,żeby ja mogła zostawic. Quote
Topi Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='erka']MImo ogłoszeń, Allegro żadnego zainteresowania Albinką :(. Co z nią będzie?[/QUOTE] Trzymam kciuki za domek dla Albinki. Mam nadzieję, że brak odzewu na ogłoszenia jest skutkiem obecnej sytuacji zwiazanej z powodzią. Quote
erka Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Teraz brak odzewu można wytłumaczyć, ale przed powodzią tez nikt nie zapytał i Albinkę:(. Quote
Kar0la Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Taka kochana sunieczka, ładna, przytulaśna i nikt nawet o nią nie zapyta. Quote
dalmibea Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 zapytali sie , dostalam wczoraj maila od tej fundacji [URL="https://service.gmx.net/de/cgi/derefer?TYPE=3&DEST=http%3A%2F%2Fwww.tierhilfsnetzwerk-europa.de%2Findex.php%3Fid%3D249"]http://www.tierhilfsnetzwerk-europa.de/index.php?id=249[/URL] Wyslalam na poczatku maila z prosba o pomoc do roznych fundacji , dlatego jest Albinka u nich na ich stronie . Pytaja sie czy moga pomoc w szukaniu domu. I jaki ogolnie wyglada sytuacja na dzis . Wiem ze byla w Brnie i ze nie bedzie musiec byc operowana i potrzebna jest rehabilitacja. Nie znam szczegolow bo ostatnio nie sledzilam watka. widzialam vidoe o Albince jak chodzi , czy moge je wykorzystac i przeslac dalej ??? Quote
andzia69 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='dalmibea']zapytali sie , dostalam wczoraj maila od tej fundacji [URL="https://service.gmx.net/de/cgi/derefer?TYPE=3&DEST=http%3A%2F%2Fwww.tierhilfsnetzwerk-europa.de%2Findex.php%3Fid%3D249"]http://www.tierhilfsnetzwerk-europa.de/index.php?id=249[/URL] Wyslalam na poczatku maila z prosba o pomoc do roznych fundacji , dlatego jest Albinka u nich na ich stronie . Pytaja sie czy moga pomoc w szukaniu domu. I jaki ogolnie wyglada sytuacja na dzis . Wiem ze byla w Brnie i ze nie bedzie musiec byc operowana i potrzebna jest rehabilitacja. Nie znam szczegolow bo ostatnio nie sledzilam watka. widzialam vidoe o Albince jak chodzi , czy moge je wykorzystac i przeslac dalej ???[/QUOTE] pewnie, że wykorzystaj co się da, zeby tylko sunieczce pomóc:( sunia potrzebuje tylko rehabilitacji - żadnych lekow, operacji. widze, że na stronce jest wiele biednych psiaków - chorych, kalekich:(:( Quote
erka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Dalmibea, oczywiście, bardzo Cię prosimy:). Sytauacja wygląda tak,że rezonans magnetyczny nie wykazał zmian, które by wskazywały na konieczność operacji. POtrzebna tylko rehabilitacja i to nawet nie jakaś specjalistyczna, tylko mozna robic ćwiczenia w domu, masowac łapkę , musi też chodzić, aby odbudowac mięsnie. Dobre by było tez pływanie, ale z tym trudniej. Jedna łapka ma uszkodzony nerw piszczelowy i całkiem sprawna juz nie będzie, sunia ją podwija. Ale w zupełności daje sobie radę , chodzi i chyba teraz ją nie boli, tak jak wcześniej. Ta poprawa nastąpiła po badaniu rezonasu w Brnie, zupełnie nie wiemy, na skutek czego, ale najważniejsze ,że jest. Wynik rezonasu jest na watku, jak znajde później, to wstawię,żebys mogła przekopiować. Albinka jest cudowną , otwartą na ludzi sunią, z psami i kotami dogaduje się dobrze. Quote
divia_gg Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='erka']Dalmibea, oczywiście, bardzo Cię prosimy:). Sytauacja wygląda tak,że rezonans magnetyczny nie wykazał zmian, które by wskazywały na konieczność operacji. POtrzebna tylko rehabilitacja i to nawet nie jakaś specjalistyczna, tylko mozna robic ćwiczenia w domu, masowac łapkę , musi też chodzić, aby odbudowac mięsnie. Dobre by było tez pływanie, ale z tym trudniej. Jedna łapka ma uszkodzony nerw piszczelowy i całkiem sprawna juz nie będzie, sunia ją podwija. Ale w zupełności daje sobie radę , chodzi i chyba teraz ją nie boli, tak jak wcześniej. Ta poprawa nastąpiła po badaniu rezonasu w Brnie, zupełnie nie wiemy, na skutek czego, ale najważniejsze ,że jest. Wynik rezonasu jest na watku, jak znajde później, to wstawię,żebys mogła przekopiować. Albinka jest cudowną , otwartą na ludzi sunią, z psami i kotami dogaduje się dobrze.[/QUOTE] I kocha dzieci :loveu: Ona w ogolnie nie ma wad. i te oczyska. Mozna by ocha i achac na nia bez konca. No ideal prawie ze;) Quote
Linssi Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [FONT=Arial]To ja wkleje wynik rezonansu... Moze warto wstawic go na pierwsza strone zamiast szukac za kazdym razem?[/FONT][B][FONT=Arial] MVDr. Aleš Tomek, DECVN[/FONT][/B] [B][FONT=Arial]Klinika JAGGY, s.r.o., Komárovská 5, 617 00 Brno[/FONT][/B] [B][FONT=Arial]Tel: 545 234 035, Fax: 545 234 406[/FONT][/B] [B][FONT=Arial][URL="http://www.jaggy.cz/"][COLOR=#0000ff]http://www.jaggy.cz[/COLOR][/URL], e-mail: [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL][/FONT][/B] [FONT=Times New Roman]__________________________________________________ ____________________________[/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2] Brno, 26.4. 2010[/SIZE][/FONT] [CENTER][CENTER][B][FONT=Arial]Medical report[/FONT][/B][/CENTER] [/CENTER] [SIZE=2][B][FONT=Arial]Owner[/FONT][/B][FONT=Arial]: Katowice[/FONT][FONT=Arial], Polska[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][B][FONT=Arial]Patient[/FONT][/B][FONT=Arial]: mix breed “Albina“; female; 10.8. 2006; 17kg[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][B][FONT=Arial]History: [/FONT][/B][FONT=Arial]January castration, after the anesthesia weaknes on the pelvic limbs, worse on the left. Therapy – see medical report. Improvement, but still plantigrade posture, spontaneous overknuckling.[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][B][FONT=Arial]Neurological examination: [/FONT][/B][U][FONT=Arial]Consciousness[/FONT][/U][FONT=Arial]; [U]Behavior[/U]: normal; [U]Posture,[/U] [U]Gait[/U]: severe plantigrade posture, moderate paraparesis; [U]Postural reactions[/U]: decreased on both pelvic limbs, left worse; thoracic limbs normal; [U]Spinal reflexes[/U]: front legs – normal, hind legs – patellar reflex increased, flexor reflex both side severe decreased, perianal reflex normal. [U]Cranial nerves[/U]: normal; [U]Muscles[/U]: severe muscles atrophy on the distal pelvic limbs and caudo-lateral thigh bilaterally. Without pain.[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][U][FONT=Arial]Localisation[/FONT][/U][FONT=Arial]: L7-S1 intramedulary or n. tibialis bilateraly[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][B][FONT=Arial]MRI[/FONT][/B][FONT=Arial]: L3/4, 4/5, L7S1 – slight disc protrusion[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][B][FONT=Arial]Diagnosis: - [/FONT][/B][FONT=Arial]suspect of injury of the n. tibialis bilaterally (overextension during the fixation for the [/FONT][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=2] castration?) or spinal cord infarct L7/S1 spinal cord segment[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2] - secondary - L3/4, 4/5, L7S1 – slight disc protrusion[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]Slight discs protrusions, even in combination, very hardly explain the clinical symptoms.[/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial]Recommendations[/FONT][/B][FONT=Arial][B]: [/B][/FONT] [FONT=Symbol][B]· [/B][/FONT][FONT=Arial][B]intensive physiotherapy - massage, passive movements, stretching, training of the normal posture, gait with supporting of the body, swimming[/B][/FONT] [FONT=Symbol][B]· [/B][/FONT][FONT=Arial][B]Control movement – gait on the leach and harness for 10-15 minutes 5x per day[/B][/FONT] [FONT=Symbol][B]· [/B][/FONT][FONT=Arial][B]Increasing the exercise depending on the improvement[/B][/FONT] [FONT=Symbol][B]· [/B][/FONT][FONT=Arial][B]Without any medication. [/B][/FONT] [FONT=Symbol][B]· [/B][/FONT][FONT=Arial][B]Reduction of the body weight minimally about 5 kg![/B][/FONT] Quote
dalmibea Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 serdeczne dzieki , juz jestem znowusz na bierzaco. Dzisiaj wieczorem w spokoju napisze nowe ogloszenie o Albince i przesle na rozdzielnik. Tak , ta organizacja jest taka siecia dla europy dla psow potrzebujacych pilnej pomocy, ta organizacja nie odpowiada za tresc ogloszen, dlatego podpisalam sie tam moim nazwiskiem i podalam moj e mail jako kontaktowy, wszelkie wiadomosci ktore dostane na temat Albinki przesle wam dalej. Quote
Linssi Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='dalmibea']serdeczne dzieki , juz jestem znowusz na bierzaco. Dzisiaj wieczorem w spokoju napisze nowe ogloszenie o Albince i przesle na rozdzielnik. Tak , ta organizacja jest taka siecia dla europy dla psow potrzebujacych pilnej pomocy, ta organizacja nie odpowiada za tresc ogloszen, dlatego podpisalam sie tam moim nazwiskiem i podalam moj e mail jako kontaktowy, wszelkie wiadomosci ktore dostane na temat Albinki przesle wam dalej.[/QUOTE] Dziekujemy pieknie! :) Quote
Jaaga Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Oby cos to dało i ktos wypatrzył Albinkę. Albinka chodzi bez zmian, oprócz kilku dni po tym, jak sie posliznęła. Jest rzeczywiscie idealnym psem. jedyna wadą jest wypadanie wlosa. Albinka prawie bez przerwy linieje i to tak, ze przy głaskaniu tworza się wałeczki włosów. Jest bardzo otwarta w stosunku do ludzi, wiec charakter ma doskonały. Jak wiekszość psów u nas załapała kaszel i jest teraz na antybiotykach. Paskudna pogota tego nie ułatwia. Wszędzie mokro. Albince skończyły sie nawet spacery po ogrodzie, bo slizga sie po trawie. Erko, wstawię jutro rachunek za antybiotyk, o którym Ci mówiłam. Wyszło w sumie 30 zł. Barego leczylismy w innej lecznicy i było taniej, ale Albinke wolelismy leczyc w sprawdzonej przychodni. Quote
Basia1968 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Jaga nie mogę doi Ciebie wysłać PW - jaki czort z tym dogo. Quote
Jaaga Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='Basia1968']Jaga nie mogę doi Ciebie wysłać PW - jaki czort z tym dogo.[/QUOTE] Próbowałam wysłac swój adres mailowy, masz przepełniona skrzynke. Quote
Rudzia-Bianca Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [B][COLOR=Green]Zapraszam na kolejny bazarek dla Kielc ;) Tym razem misz masz :)[/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/threads/186375-Misz-masz-dla-Kielc-co%C5%9B-do-kuchni-co%C5%9B-dla-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-jamnik%C3%B3w-co%C5%9B-z-bi%C5%BCu-do-1-.06?p=14750739#post1475073[/url][/B] Quote
Igiełka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Witajcie Mam do Was ogromną prośbę Nie poddawajacie się- będzie dobrze. ;) Quote
kika22 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Albinka zasługuje na najlepszy domek pod słoncem Quote
erka Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 W dalszym ciągu żadnego zainteresowania Albinką:-(. Rozmawiałysmy z Jaagą, ze jeżeli ludzie mogli by ja zobaczyc na żywo, to pewnie juz dawno by miała dom. Bo Albinka posiada niesamowity urok osobisty i kazdy, kto ja pozna od razu sie zakochuje, Ale niestety ogłoszenia tego nie oddadzą:shake:. Quote
ewab Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 [quote name='erka']W dalszym ciągu żadnego zainteresowania Albinką:-(. Rozmawiałysmy z Jaagą, ze jeżeli ludzie mogli by ja zobaczyc na żywo, to pewnie juz dawno by miała dom. Bo Albinka posiada niesamowity urok osobisty i kazdy, kto ja pozna od razu sie zakochuje, Ale niestety ogłoszenia tego nie oddadzą:shake:.[/QUOTE] Może urok Albinki choć częściowo przekażą ruchome zdjęcia czyli filmiki? Quote
Recommended Posts