Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cholera, tak patrzę i patrzę na Albinkę i... no, sama nie wiem... na inne "Albinki" też patrzę, ale to nie to samo.
Tylko piąty pies w domu (przy dwóch emerytach i dwóch adhdowcach), to póki co nie na moje siły :(

Posted

Karinsien, Albinka w domu to tak, jakby było pół psa. Nie widac, nie słychac, zero problemów.
Zastanów się :cool3:. Można Albinkę jeszcze porehabilitować na miejscu i potem, sprawnej szukać transportu :razz:. Już przez okno widzę, że śmiga po śniegu na czterech łapkach.

Spojrzenie naprawdę ma zabójcze. Mieszka z taka ilością psów, że cztery dla niej to pestka :evil_lol:.

Posted

Tak Karinsien, doskonale Cię rozumiem, bo Albinka jest sunią wyjątkową:lol:. Mnie urzekła, jak ją tylko zobaczyłam, taka delikatna, subtelna, cudna sunia po prostu.:loveu:

Posted

Tak Karinsien, doskonale Cię rozumiem, bo Albinka jest sunią wyjątkową:lol:. Mnie urzekła, jak ją tylko zobaczyłam, taka delikatna, subtelna, cudna sunia po prostu.:loveu:

Posted

Posted

Albinkę osobiście widziałam i głaskałam - potwierdzam, że z niej cudo, a nie pies ;). Miała jedną dokładnie taką samą [nawet z wyglądu] sunię w domu - anioł w psiej skórze, aż momentami zastanawiałam się czy jej sobie nie zostawić... Przy Albince też żałuję, że nie mam jak wziąć 2 psa do domu

Posted

czyli Albinka i do dzieci by się nadawala - kurcze nie chce się zarzekać - ale postaram się od nowego tygodnia zrobić ogłoszenia - a pies jak ma super charakterek to pewnie domek znajdzie szybko :)

Posted

[quote name='Jaaga']Karinsien, Albinka w domu to tak, jakby było pół psa. Nie widac, nie słychac, zero problemów.
Zastanów się :cool3:. Można Albinkę jeszcze porehabilitować na miejscu i potem, sprawnej szukać transportu :razz:. Już przez okno widzę, że śmiga po śniegu na czterech łapkach.

Spojrzenie naprawdę ma zabójcze. Mieszka z taka ilością psów, że cztery dla niej to pestka :evil_lol:.[/QUOTE]

Ech, Albinka, Albinka... Tak na nią zerkam od stycznia. Pisałam też przed pierwszymi zabiegami, że moja mama, która mieszka w Katowicach, mogłaby zawieźć Albinkę raz albo dwa w drugim tygodniu zabiegów, bo w pierwszym akurat wybierała się do mnie. Przyjechała, porobiłyśmy porządki, nazbierałyśmy trochę rzeczy, kupiłyśmy karmę i pojechałyśmy z tym wszystkich do schroniska. TYLKO to zawieźć. No, ewentualnie przejść się... W październiku straciłyśmy naszą ukochaną 14,5-letnią Stasię. Od lutego do października byłam prawie codziennie w lecznicy. W czerwcu, po drugim zabiegu, była taka sama sytuacja jak z Albinką - Stasia przestała chodzić. Nosiłam (do tej pory pamiętam dotyk po ułożeniu jej ciałka na mnie, kiedy brałam ją na ręce), woziłam, sprzątałam... W lipcu sunia stanęła na nóżki. A zabiło co innego - niedopatrzenie i rutyna lekarzy. Ciężko do tej pory się pozbierać... ale wracając do schroniska, to podjechałyśmy, rozpłakałyśmy się, przeszłyśmy się po boksach. Przy okazji poznałyśmy wolontariuszki z fundacji, która działa przy schronisku w Gdańsku. Panie pokazały nam taką chudą bidę z chorą nóżką. Zimno było. Wzięłam ją na smycz, żeby się "tylko" przejść... No i oczywiście pojechała już nami do domu. Żartowałam, że jest półpsem, ale już zdążyła pogryźć koleżance komórkę za 700 zł, zrobić porządki z butami i kocami, dzisiaj zadbała o to, żeby w domu było więcej ruchu, więc postanowiła zlikwidować pilota do telewizora. Poza tym "małżonka" Stasi (przeżyli razem 12 lat), który po jej śmierci popadł w depresję, zamiast podnosić na duchu zwyczajnie terroryzuje. A dodam, że wszystkie moje psy to amstaffy (oprócz jednego, to wszystkie przygarnięte po jakichś przejściach), a Amelka (ten diabeł mały) to, to... to nie wiem co ;-)(tu jest to coś: [url]http://img718.imageshack.us/img718/9790/surykatka.jpg[/url]). Ale w tym wszystkim chyba jednak jest nam trochę lżej, no i za nic tej małej terrorystki nie oddamy. Muszę ją jeszcze TYLKO wychować ;-)... Ale naprawdę mało brakowało, a chyba Albinka byłaby z nami, zwłaszcza wtedy, jeśli moja mama zawiozłaby ją na rehabilitację raz czy dwa. No ale widocznie tak miało, a raczej nie miało być, chociaż naprawdę Albinka skradła mi serce. Dlatego mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje i znajdzie dla siebie najwspanialszy domek na świecie.

Posted

Aha, byłabym zapomniała... Jeśli potrzebny byłby transport dla Albinki na trasie Katowice-Częstochowa-Łódź-Toruń-Gdańsk, to mogłabym pomóc zorganizować. Moja mama przyjeżdża do mnie średnio raz na miesiąc, więc mogłaby Albinkę przewieźć.

Posted

[quote name='erka']Tak Karinsien, doskonale Cię rozumiem, bo Albinka jest sunią wyjątkową:lol:. Mnie urzekła, jak ją tylko zobaczyłam, taka delikatna, subtelna, cudna sunia po prostu.:loveu:[/QUOTE]

[quote name='divia_gg']I dodam ze bardzo, ale to bardzo, wrecz niebywale mieciutka. Nie glaskalam jeszcze takiej aksamitki;)[/QUOTE]

[quote name='Jaaga']Tak, ma futerko, jak kot brytyjski. Mięciutkie i gęste.
Same zalety, a wada się leczy :eviltong:.[/QUOTE]

Jaka reklama :lol:
:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='erka']Dzisiaj przyszła wpłata na Albinkę - 50 zł z Goldenline od Moniki Majer, bardzo dziekujemy:)[/QUOTE]

No, to się cieszę. Mam nadzieję, że jutro dojdzie też druga wpłata. Poza tym ja dzisiaj też wpłaciłam Albince jej tygodniowe kieszonkowe :razz:

Posted

[quote name='Karinsien']No, to się cieszę. Mam nadzieję, że jutro dojdzie też druga wpłata. Poza tym ja dzisiaj też wpłaciłam Albince jej tygodniowe kieszonkowe :razz:[/QUOTE]

no to znowu Albinka bogatsza - normalnie moze jej posag ufundujemy:)

tylko jakos domku nie widać...

Posted

No , chyba w końcu uda się wyjść z tego debetu, bo dzisiaj wpłyneły następne wpłaty na sunię.:lol:.

Od Pliszki z bazarku 80 zł, od Karinsien 20 zł i 50 zł z Goldenline od Agnieszki Zembrzuskiej:loveu::loveu:.
Bardzo dziekujemy!:loveu:

Jutro zrobię rozliczenie.

Posted

Dziś wróciliśmy z kolejnego zabiegu z Albinką, która zrobiła ogromny postęp i sama ładnie chodzi. Niestety ze względu na wyjazd pani rehabilitantki kolejne zabiegi zaczną się dopiero od 22.02.