doddy Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Nero został znaleziony na jednej z ulic Białegostoku. Przygarnęli go młodzi ludzie, ale ich pies niestety nie przyjął nowego domownika, więc Nero trafił do schroniska. Tak wyglądał dnia 1.12.2009. (Zdjęcie zapożyczone ze strony schroniska) W schronisku Nero był lekko ponad miesiąc. Przez ten miesiąc mocno się zmienił. Co można o tym pięknym amstaffie powiedzieć? Tylko tyle, że jest jedynie cieniem psa. Wychudzony, z odmrożeniami, z krwawiącą raną po kastracji - tak wyglądał wczoraj. Dzisiaj ten pies nie jest już w tak "dobrej" formie jak wczoraj... bo nie ma siły chodzić. Dzisiaj Nero opuścił schronisko i trafił do Kamili. Jutro zapewne przyjedzie do Warszawy i tu będziemy starali się, aby powrócił do normalnej formy. Zwracamy się do Was z apelem o pomoc dla Nero. O pomoc finansową na leczenie psiaka, o pomoc w postaci domu, w którym psiak mógłby w pełni dojść do siebie. Na szybko psiaka umieścimy u Uran (Marty), ale to chwilowe rozwiązanie. Na hotelowanie psiak jest za słaby. Jeśli ktoś chciałby nam pomóc, prosimy o kontakt: 0 501 797 018 [email protected] www.fundacja-ast.pl Ewentualne darowizny, prosimy wpłacać na konto Fundacji: [FONT=verdana]AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02-143 Warszawa [/FONT] [FONT=verdana]Nr konta:[/FONT] [FONT=verdana] 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 [/FONT] Będziemy także wdzięczni za ewentualną pomoc rzeczową. Potrzebna nam będzie dobrej jakości karma dla Nero, aby psiak jak najszybciej doszedł do siebie. Quote
kamilawa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 O matko kochana! Niestety, nie mogę pomóc jeśli chodzi o pieniążki, ale ogłaszanie jak najbardziej. Gdyby trzeba mu było ogłoszeń to zrobię mu ich pełno. Trzymaj się maluszku... Quote
fioneczka Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 qrwa to schronisko jest ??????????????/ .... mordownia !!!!!!!!!! kolejna bida :placz::placz: Quote
andzia69 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 jestem...sił już nie ma:( taki biedny Ogryzio2 :(:( Quote
doddy Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 andzia69 napisał(a):jestem...sił już nie ma:( taki biedny Ogryzio2 :(:( Mam nadzieję, że spotka go lepszy los. Jutro o 9:30 Nero będzie w Warszawie. Quote
doddy Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 U Marty będzie pewnie dotąd, aż uda nam się doprowadzić go do normalności. Chyba, że jakimś cudem uda się znaleźć dobry DT w Warszawie, gdzie chłopak będzie mógł dochodzić do siebie. Quote
agaga21 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 masakra! jeszcze trochę i umarłby pewnie w te mrozy :( Quote
ewatonieja Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 boks wygląda na czysty, w misce woda ale chyba oszczedzali na karmie i na lekach :/ Quote
Kana Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Bez cienia wątpliwości... Jak ma być ok. -17.... Quote
szajbus Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 O matuchno droga!!!!!!!!!! Co oni zrobili z tym psem? Quote
Ewelina.w38 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Horror! Super schrony w Polsce mamy, ze psy z ulic maja sie lepiej niż tam! Hop psiak na pierwsza, niech Cie ciotki widza! Quote
chita Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 brak slow:shake::shake::shake::-(banerek super,sie poczestuje;) Quote
pumcia02 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 rece mi sie zatrzesly... Boże gdzie ludzie mają oczy?... :( Quote
agnieszka24 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Jak można nie zajać się psem w tak opłakanym stanie i pozostawić go na pewną śmierć?!! :-( Gdyby nie Wasza interwencja, psiaka niebawem nie było by z nami... Mam w domu kubraczek dla psa, mogłabym przekazać go dla Nera. To taka biedna chudzinka, w te mrozy na pewno będzie bardzo marzł... Na szczęście, jest już bezpieczny. Quote
doddy Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 W schronisku są jeszcze inne bullowate, w lepszym stanie. Może ktoś ma możliwość wzięcia któregoś na DT? Quote
doddy Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 Na forum niebieskim są zdjęcia suni. Jest jeszcze jedna sunia i piesek z tego co mi dziewczyny mówiły. Quote
majqa Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Drugi wątek Nero? http://www.dogomania.pl/threads/177211-Amstaff-NERO-krwawiAE-cy-szkielet-psa-bA-aga-o-pomoc Quote
zuza911 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Biedny Neruś, na żywo ponoć wygląda dużo gorzej:-( Aż się boję jak jutro zniesie 2,5h drogi:shake: W "naszym" schronie są te dwie sunie: http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Rifka,31464 http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Volvo,31416 być może jeszcze jakieś, nie wiem Quote
Asior Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 matko kochana... kolejny szkielet?? Cóż te schroniska się tak usrały na doprowadzanie psów do takiego stanu..... Quote
kamilawa Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Podniosę chudzinkę, niech będzie na pierwszej. Quote
Recommended Posts