Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nero został znaleziony na jednej z ulic Białegostoku. Przygarnęli go młodzi ludzie, ale ich pies niestety nie przyjął nowego domownika, więc Nero trafił do schroniska.

Tak wyglądał dnia 1.12.2009.
(Zdjęcie zapożyczone ze strony schroniska)

W schronisku Nero był lekko ponad miesiąc.
Przez ten miesiąc mocno się zmienił.
Co można o tym pięknym amstaffie powiedzieć? Tylko tyle, że jest jedynie cieniem psa. Wychudzony, z odmrożeniami, z krwawiącą raną po kastracji - tak wyglądał wczoraj.

Dzisiaj ten pies nie jest już w tak "dobrej" formie jak wczoraj... bo nie ma siły chodzić.

Dzisiaj Nero opuścił schronisko i trafił do Kamili. Jutro zapewne przyjedzie do Warszawy i tu będziemy starali się, aby powrócił do normalnej formy.

Zwracamy się do Was z apelem o pomoc dla Nero. O pomoc finansową na leczenie psiaka, o pomoc w postaci domu, w którym psiak mógłby w pełni dojść do siebie.

Na szybko psiaka umieścimy u Uran (Marty), ale to chwilowe rozwiązanie. Na hotelowanie psiak jest za słaby.

Jeśli ktoś chciałby nam pomóc, prosimy o kontakt:
0 501 797 018
[email protected]
www.fundacja-ast.pl

Ewentualne darowizny, prosimy wpłacać na konto Fundacji:

[FONT=verdana]AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 1b/37
02-143 Warszawa [/FONT]

[FONT=verdana]Nr konta:[/FONT]
[FONT=verdana] 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463 [/FONT]

Będziemy także wdzięczni za ewentualną pomoc rzeczową. Potrzebna nam będzie dobrej jakości karma dla Nero, aby psiak jak najszybciej doszedł do siebie.

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O matko kochana!
Niestety, nie mogę pomóc jeśli chodzi o pieniążki, ale ogłaszanie jak najbardziej. Gdyby trzeba mu było ogłoszeń to zrobię mu ich pełno.

Trzymaj się maluszku...

Posted

andzia69 napisał(a):
jestem...sił już nie ma:( taki biedny Ogryzio2 :(:(

Mam nadzieję, że spotka go lepszy los.
Jutro o 9:30 Nero będzie w Warszawie.

Posted

U Marty będzie pewnie dotąd, aż uda nam się doprowadzić go do normalności. Chyba, że jakimś cudem uda się znaleźć dobry DT w Warszawie, gdzie chłopak będzie mógł dochodzić do siebie.

Posted

Jak można nie zajać się psem w tak opłakanym stanie i pozostawić go na pewną śmierć?!! :-(
Gdyby nie Wasza interwencja, psiaka niebawem nie było by z nami...
Mam w domu kubraczek dla psa, mogłabym przekazać go dla Nera. To taka biedna chudzinka, w te mrozy na pewno będzie bardzo marzł... Na szczęście, jest już bezpieczny.