Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neruś swego czasu miał całą gamę ogłoszeń, tak jak zresztą wszystkie schronowe bulle. Ale w warunkach schroniskowych ciężko sprawdzić wiele rzeczy, więc tak naprawdę nawet jak byli chętni to średnio to wychodziło:roll:

Posted

Właśnie-ogłoszeń Neruś miał dużo.Jako,że ogłoszenia są z moim numerem telefonu miałam kontakt z p.Marta o której pisze doddy. Kontaktowała się ona ze mną w sprawie Nero już od jakiegoś czasu.Po wysłaniu zdjęć z aktualnym wyglądem Nerusia straciłam nadzieję,że zechcą go adoptować.Jednak w sobotę,kiedy Neruś pojechał do Warszawy p.Marta do mnie zadzwoniła,że jednak chcieliby go adoptować.W tej sytuacji skierowałam ich do doddy,bo psiak był już w Warszawie a p.Marta jest również stamtąd.Oby wszystko dobrze się skończyło....

Posted

doddy napisał(a):
Nero przytył ponad 7kg w ciągu tych 5 dni. Przeżyliśmy szok jak spojrzeliśmy na wagę.
Zdjęcia i dalsza relacja później.

chyba raczej niemożliwe :hmmmm: ... chyba któraś była zepsuta jak moja :evil_lol: ... moja ostatnio pokazała mi 6 kg więcej :roll: ... wywalę bo zepsuta :diabloti:
albo na bazarek wystawię :diabloti:

Posted

Na tej samej wadze ważony :)
A najbardziej to przytył w udach!

Co do wieści weterynaryjnych.
Krew wyszła prawie dobrze, poza lekko podwyższonymi próbami wątrobowymi. Jednak w jego stanie to nic nietypowego.
Łapy i rana pooperacyjna wyglądają całkiem dobrze, poduszki są już zaróżowione. Dalej mamy smarować ozonellą.
Z tylnej łapy dzisiaj pobraliśmy zeskrobiny w kierunku grzybów, bo go swędzi.
Oddaliśmy także mocz do badania.
Pani doktor bardzo zadowolona z postępów.
Zmieniliśmy antybiotyk na silniejszy, co by w razie co już i na grzyba działał.

Z zachowania Nero nadal grzeczny, zarówno do suk jak i samców.
Dzisiaj miał także tekst na królika. Olał go, więc test zdany.

W sobotę jedziemy do p. Marty w odwiedziny zobaczyć jak zareaguje na jej mini zoo.

Posted

fioneczka napisał(a):
chyba raczej niemożliwe :hmmmm: ... chyba któraś była zepsuta jak moja :evil_lol: ... moja ostatnio pokazała mi 6 kg więcej :roll: ... wywalę bo zepsuta :diabloti:
albo na bazarek wystawię :diabloti:

no to wystawimy 2 - moja tyż sie zepsuła (a mam 3 - każda inaczej pokazuje:evil_lol: zostawie tą, która pokazuje najmniej a reszta - na bazarek dla chudzielców:lol::evil_lol:)

Posted

Czyli można powiedzieć, że wszystko zmierza ku dobremu:lol: Jejku, jeszcze żeby domek wypalił:cool3: A to przecież pies ideał, więc nie powinno być problemu:loveu:

Posted

Widać, że przybrał już chłopaczek na wadze:cool3: Ach i te oczy... jak tu się nie rozpłynąć...?
Dlaczego ja nie mogę mieć drugiego psa, dlaczego?!:placz: Ale na szczęście już za kilka miesięcy będę mogła sobie pozwolić na bulla:loveu:

Posted

Doddy - zmieniłabyś sobie podpisik, bo ciutkę nieaktualny:eviltong:

I znowu zgromadzenie psów morderców na uczcie chinskiej w kuchni:evil_lol: ale to fotomontaż! - on za szybko utył! ta waga rzeczywiscie jest do d..y:p

Posted

No jakoś nie chce mi się ciągle zebrać do zmiany tego podpisu. :)
Dzisiaj był barszcz, nie chińskie. Oczywiście nie ja gotowała. Martusia Uranowa przywiozła. ALE BYŁ SMACZNY!!!

Posted

doddy napisał(a):
Oczywiście nie ja gotowała.

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

jakby moja znajoma zobaczyła jak ty się odżywiasz to by pewnie padła trupem:p ostatnio jej mówię: ty to chyba kochasz gotować - a ona na to - nienawidzę:diabloti: ale u niej nie jada się chipsow, czekoladek, ona nawet makaron robi swój osobisty - normalnie szok:p a jak byłyśmy w McDonaldzie to chyba z pół godz. zastanawiała się nad menu - czyli co jest najmniej szkodliwe:roll::evil_lol: ja w tym czasie zaspakajałam głód:p

Posted

doddy napisał(a):
A ja mam nawet garnki do gotowania na parze :)
Był raz używany na kalafiora :)

jaaa cieee:crazyeye: jaka ty nowoczesna:diabloti:

a ja ni mam - za to mam mamę do gotowania:eviltong:

Posted

Ja też mamę do gotowania :)
I nawet rozdaje na wynos!
A teraz mam i Martusię Uranową, która o nas dba. Wczoraj ugotowała nam kolację na powrót w nocy z trasy z psami, a dzisiaj przywiozła barszczyk ukraiński.