Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Twoja Mama i Franio to jak by tu powiedzieć - to to samo pokolenie, oni się doskonale rozumieją, wiedzą co i jak i wcale tu nikt nikogo nie rozpuszcza. Ty ajli za młoda jesteś i trochę tego nie rozumiesz

Ja u koleżanki jadłam/ piłam takie coś - herbata i dołożona łyżeczka przetworu z pigwy (owoce pigwy pokrojone w plasterki i zasypane dużą ilością cukru, odstawione na jakiś czas aż zrobi się z tego bardzo gęsta konfitura). Pycha, taki lekko cytrynowy smak ale nie kwaśny.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ajlii']Kroję w plastry, suszę - a potem zimą do gorącej herbaty :) Pyszna i zdrowa alternatywa do herbat aromatyzowanych.

A Frania rozpuszcza obecnie dodatkowo moja mama... Nie wiem co z Frania wyrośnie jak tak dalej będzie ;)[/QUOTE]

I z pestkami ją suszysz, czy jak kroisz to środki wycinasz?

Posted

Mam wyniki Franusia.... i bardzo dobre wieści :)))

Skan wrzucę później. Ale mamy praktycznie wszystko w normie!
Alat - 74 (przy tolerancji u starszych psów do 100).

Ponieważ kończą nam się aminokwasy i l-glutamina, zapytałam pana doktora o kontynuację tych suplementów. Zalecił ich dalsze stosowanie. Trzeba na dniach dokupić.
HMB jeszcze mamy. Theovent dokupiłam wczoraj.

Posted

[B]DOSZŁA WPŁATA:

AVII - deklaracja stała dla Franusia za sierpień i wrzesień- 40 zł.[/B]

Rozliczenie:

wizyta w lecznicy, badania krwi - [B]85 zł [/B](paragon)
dojazd do lecznicy - [B]15 zł [/B](dzielony pół na pół z innym psem, po kosztach paliwa)
theovent -[B] 7,78 zł[/B] (paragon)

Czyli przelałam Ajlii: [B]107, 78 zł[/B]

Kończą się aminokwasy BCCA i L-glutamina. Trzeba by zamówić... - Ajli zamówisz? Wiesz gdzie itp? Napisz jaki będzie to koszt- pieniądze prześlę.

EDIT:

[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]STAN NA DN. 22.09.2011r. +1551 zł 03 gr

[/SIZE][/FONT][/B]

Posted

No to na prawdę dobre wieści :multi:, bilirubina i GGTP też w normie rozumiem. To by znaczyło, że ten twór w wątrobie nie utrudnia odpływu żółci i na razie nie powoduje zaburzeń w trawieniu.

O Encortonie cisza????

Posted

Mizianki wieczorne dla mojego ulubionego psiaczka.:loveu::loveu:

Na moje konto wpłynęło 20 zł od Iwki100 dla Frania. Przesłałam je na konto nowego skarbnika - magdyski25.
Zastanawiam się, jak inaczej niż w pw zawiadomić [U]Avii i Iwkę100[/U] o zmianie konta (ich maili nie mam)?

Posted

[quote name='KrystynaS']A czy one nie wchodzą na razie na Dogo ??? PW to najlepsza droga do takich powiadomień.[/QUOTE]

Właśnie na pw Magdyska25 wszystkim wysyłała nowy numer konta. Wczoraj wysłałam powtórne pw z nowym kontem.
Wiem! Wiem, co zrobię - napiszę do Dziewczyn krótkie liściki i jutro wyślę za pośrednictwem tradycyjnej poczty. :)
Buziaki dla Franusia!:loveu:

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Przypomnę, bo widzę, że wszystkim to umknęło - na dniach trzeba zamówić i kupić Franusiowi nową karmę.
O ile mnie pamięć nie myli - obecna karma miała starczyć do początku października (była zakupiona początkiem sierpnia).[/QUOTE]

Co do karmy- Franek ją jeszcze ma bo umówiłyśmy się z Ajlii, że jeżeli będzie się coś kończyć, da mi znać a skoro nie daje- karma jeszcze jest, poza tym teraz będzie to konsultowane z lekarzem, która byłaby najlepsza dla Frania (oczywiście bez sugerowania marki a tylko składu karmy).

Posted

[SIZE=4][B]WPŁATY STAŁE, które do mnie DOTARŁY:
* Transylwania- 15 zł.
* IWKA100- 20 zł.

EDIT:

[/B][/SIZE][B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]STAN NA DN. 28.09.2011r. +1586 zł 03 gr[/SIZE][/FONT][/B]

Posted

przyszłam w odwiedziny do Franusia :)

a przy okazji chciałam zaprosić na bazarek z różnościami dzierganymi na szydełku:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/215099-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dziergane-na-szyde%C5%82ku-na-4-sunie-do-09.10.-do-21-00"]http://www.dogomania.pl/threads/215099-R%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-dziergane-na-szyde%C5%82ku-na-4-sunie-do-09.10.-do-21-00[/URL]

oraz do naszej Samby, która jest od soboty w hoteliku, deklaracji 0 zł :(
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214887-Brak-deklaracji-a-hotelik-czeka-prosimy-o-pomoc%21%21%21-Samba-tak-bardzo-na-nas-liczy%21%21"]http://www.dogomania.pl/threads/214887-Brak-deklaracji-a-hotelik-czeka-prosimy-o-pomoc!!!-Samba-tak-bardzo-na-nas-liczy!![/URL]

Posted

Z I części bazarku na konto Frania trafiło w sumie
[SIZE=5][B]+ 235,30 zł.[/B][/SIZE] [SIZE=5][B][SIZE=4](policzyłam już razem z dopłatą Bea 40 zł.)[/SIZE].

[/B][/SIZE][B][COLOR=red]WYDATKI PAŹDZIERNIK:

[/COLOR][/B][B][COLOR=red]*[/COLOR] [/B][COLOR=red][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]350 zł [/SIZE][/FONT][/COLOR][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black][COLOR=red]- hotelik (od 01.10. do 01.11.2011)[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][B]-[/B] [B]przelane dn. 29.09.2011[/B]

[B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=5]STAN NA DN. 29.09.2011r. +1471 zł 33 gr[/SIZE][/FONT][/B]
[SIZE=5][B]

[IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG]
[/B][/SIZE]