KrystynaS Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Czyli ta wizyta była bardzo potrzebna, uporządkowała pewne kwestie, stworzyła nowy schemat leczenia, dała odpowiedź czemu Franio może chudnąć. A akupunktura na co by miała pomóc?? na skutki wylewu czy tak ogólnie na stan Frania??? Chyba nie boli to wbijanie igieł, choć jak dla mnie widok :shake: Więc co, należy zmienić karmę??? na jaką??? Quote
ajlii Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Jutro będę rozmawiać jeszcze z panią doktor na temat akupunktury. Wczoraj Franuś miał igłę na "ukrwienie mózgu". Moim zdaniem ten zabieg przyniósł efekty w postaci innego zachowywania się Frania. Narazie Franek ma jeść vitake senior light. Dalsze rozmowy o karmie po badaniach kału zapewne. Quote
magdyska25 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Wykupiłam leki dla Frania i Jasia. Paragon zostawiłam razem z lekami w domu ale zapłaciłam ponad 80 zł.. Paragon razem z lekami przekażę dzisiaj Ajlii lub Jubu. Maja- zadzwonię do Ciebie po 16 to się umówimy gdzie. Co do akupunktury- wydaje mi się, że Franio ma czasami problemy z koordynacją lub nie może się skupić na czymś. Ajlii te zachowanie opisała Pani Dr a Ona wspomniała o akupunkturze. Quote
magdyska25 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 Doszły do mnie dwie wpłaty za które oczywiście dziękuję!!! * Haliza- 15 zł. (X) * Krystyna S.- 30 zł. (X) Quote
Akrum Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Franuś, Franuś... Ty to powinieneś mieć zniżkę u wetów jako stały klient... Quote
magdyska25 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='Akrum']Franuś, Franuś... Ty to powinieneś mieć zniżkę u wetów jako stały klient...[/QUOTE] Oj ma, ma ;) A zwłaszcza jeśli chodzi o akupunkturę. Quote
magdyska25 Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 A teraz rozliczenia: To jest za problemy żołądkowe: Franio - chory żołądek: - wizyta 35,99 zł - paliwo na dojazd 18 zł - leki na żołądek (nospa, alugatrin, ranigast) 20,77 zł - filet z kurczaka 5,77 zł A to za wizytę w środę: - wizyta 50 zł - paliwo 70 zł Czyli w sumie 200,53 zł [FONT=Comic Sans MS]STAN NA DN. 14.10.2011r. +1377 zł 15 gr[/FONT] Quote
KrystynaS Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Franuś na dobranoc głaszczę twój chory łebek. Quote
marysia55 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='KrystynaS']Franuś na dobranoc głaszczę twój chory łebek.[/QUOTE] to ja się przyłączam do tego głaskania po łepetynce staruszka... tak delikatnie:glaszcze: Quote
Monika z Katowic Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Ja także, biedny Franusiu, głaszczę Cię z litością, czułością i z wielką troską... :( Quote
malibo57 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Doszły mnie słuchy, że po jednokrotnej akupunkturze Franio zyskał wigor młodzieniaszka, trenuje biegi i podskoki, "slalomuje" między meblami:) Ajlii mówi, że miło popatrzeć! W środę będę u dr Bałucińskiej, porozmawiam na temat efektów igiełek i zapytam, jak widzi dalej terapię Frania. Quote
KrystynaS Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 O dobrze malibo, porozmawiaj na ten temat. Akupunktura to jeszcze ciągle mało znana terapia, ale podobno w wielu przypadkach robi wręcz cuda. Mnie tylko przeraża ten proces wbijania igieł, podobno to nie boli ale mnie się wydaje że musi boleć. Tylko że co ja na ten temat wiem, nic kompletnie. Quote
malibo57 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Jeżdżę na aku z moim psem już od dawna i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że nie boli. Mój pies zasypia z igłami wszędzie i musimy go z doktorką przewracać na drugi bok, bo mu się wstać nie chce. A waży chłopina ze 43 kg. Quote
magdyska25 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 W pt leki przekazał Ajlii mój tz (ja byłam mało dyspozycyjna a jeszcze zapomniałam, że się umówiłam na przekazanie rzeczy z bazarku...nie mogłam być niestety w dwóch miejscach na raz). Leki przekazane, Ajlii wszystko dobrze? Tylko jakbyś mi mogła napisać jakie były dla Franka a jakie dla Jasia- byłabym wdzięczna. Quote
ajlii Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Franek po trzech dniach hiper-aktywności, wrócił do swojego normalnego stanu ;) Nadal drecze za mną krok w krok, włazi pod nogi, domaga się pieszczot. Ale już nie włazi pod meble, nie próbuje przechodzić pod krzesłami i zaglądać do szafek... ;) Zimno się zrobiło, i to niestety dość nagle. W nocy są już u nas przymrozki... Franuś bardzo niepocieszony, bo zimno go szybko zagania do domu. Nie chce ze mną i większością psów spacerować po ogrodzie. Siku, szybkie obejście ogrodu i pędzi do domu. W piątek byłam u dr Bałucińskiej z innym psiakiem. Zawiozłam próbkę Franusia na badanie kału. Rozmawialiśmy też o efektach igiełki. Co do akupunktury - obejrzałam sobie igiełki u pani doktor. One są bardzo cienkie na tym końcu, które sie wbija w ciało. Franuś nie protestował za bardzo przy antence, ale za to tulił się baaaardzo :) Natomiast ja widzę na własne oczy efekty akupunktury u wujka. Ma poważne problemy z kręgosłupem, ból zwalał go z nóg dosłownie. Przyjeżdżał po karmę dla swoich psiaków i nie dawał rady wyjść z samochodu. Po kilku sesjach pokazuje że może tańczyć... nawet czaczę ;) Natomiast ostatnio rozmawiałam z dr Bałucińską ogólnie o działaniu akupunktury. Mi doradziła też które punkty na rękach mam masować, żeby pomóc sobie w drobnej w sumie dolegliwości. Działa :))))) Magdyska - leki dotarły, dziękujemy :) Zaraz je rozliczę na chłopaków. Quote
Akrum Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 bardzo się cieszę, że Fanusiowi lepiej po igiełkach :) Też się zawsze zastanawiałam nad tym, czy to wkłuwanie na prawdę nie boli - i widać, że nie :) Dzielny Franuś :) Quote
magdyska25 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Franuś jest bardzo pozytywny :) Zawsze skory do pieszczot! Super psiak i jak na swoje lata- aktywny! Quote
ajlii Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Żeby Franiowi zrobić zdjecie, trzeba by Go było chyba związać....... Z kilkudziesieciu - tylko 3 wyszły w miarę wyraźne. A i tak widać że Franio ciagle w ruchu. https://picasaweb.google.com/114314318797210704493/17Pazdziernika2011?authuser=0&feat=directlink Quote
magdyska25 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Oj Franuś, Franuś....kiedy Ty odpoczywasz? A tak na marginesie: Ajlii co to za psisko na pierwszym zdjęciu z Franiem? Bo nie poznaje a pamięć do psów mam (gorzej do ludzi ;) ). Quote
jubu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='magdyska25']co to za psisko na pierwszym zdjęciu z Franiem?[/QUOTE] "Psisko" to Falek od malibo57. (Przyszedł na miejsce Huzara który znalazł dom i wkrótce do niego wyjeżdża.) Franuś od razu bardzo się spodobał Falkowi i wzajemnie. Róznica rozmiarów nie jest dla nich przeszkodą. Ciągle chodzą jeden za drugim. Quote
magdyska25 Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Chyba największy z Waszej paczki? ;) Fajnie, że się polubili :) Quote
jubu Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='magdyska25']Chyba największy z Waszej paczki? ;) Fajnie, że się polubili :)[/QUOTE] Polubili się od pierwszej chwili. :) Falek jest faktycznie najwyższy. I te uszy... prawdziwe USZY! Quote
KrystynaS Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Franek po trzech dniach hiper-aktywności, wrócił do swojego normalnego stanu A to dobrze według Ciebie ajlii czy źle?? Czy ta 'aktywność' to po tej igiełce taka mu się zrobiła??? Na co miałaby pomóc Franiowi akupunktura, mówiła Ci doktor??? Aaaa zdjęcia piękne, nowy kolega rzeczywiście wielki Quote
ajlii Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 KrystynaS napisał(a):A to dobrze według Ciebie ajlii czy źle?? Czy ta 'aktywność' to po tej igiełce taka mu się zrobiła??? Na co miałaby pomóc Franiowi akupunktura, mówiła Ci doktor??? Aaaa zdjęcia piękne, nowy kolega rzeczywiście wielki Franuś dostał igiełkę na lepsze ukrwienie mózgu. Co dało efekty dość zaskakujące ;) Jeśli akupunktura ma pomóc Franiowi w lepszym funkcjonowaniu - wspomóc koncentrację, zapobiec wypadania języczka, chwianiu się i przewracanu i być ew. alternatywą dla sterydu - to myślę że warto. Nawet jeśli później zamiast jednego Franusia pod nogami mam dosłownie trzy Franusia, do tego przewracające mi meble i grzebiące w szafkach... Quote
magdyska25 Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Franek łobuzuje ;) Ajlii ale macie wesoło i zarazem pełno roboty... Doszła wpłata od Iwka100- 20 zł.- dziękuję! [FONT=Comic Sans MS]STAN NA DN. 19.10.2011r. +1397 zł 15 gr[/FONT] Quote
Recommended Posts