Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli ta wizyta była bardzo potrzebna, uporządkowała pewne kwestie, stworzyła nowy schemat leczenia, dała odpowiedź czemu Franio może chudnąć.
A akupunktura na co by miała pomóc?? na skutki wylewu czy tak ogólnie na stan Frania??? Chyba nie boli to wbijanie igieł, choć jak dla mnie widok :shake:

Więc co, należy zmienić karmę??? na jaką???

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro będę rozmawiać jeszcze z panią doktor na temat akupunktury. Wczoraj Franuś miał igłę na "ukrwienie mózgu". Moim zdaniem ten zabieg przyniósł efekty w postaci innego zachowywania się Frania.
Narazie Franek ma jeść vitake senior light. Dalsze rozmowy o karmie po badaniach kału zapewne.

Posted

Wykupiłam leki dla Frania i Jasia. Paragon zostawiłam razem z lekami w domu ale zapłaciłam ponad 80 zł..
Paragon razem z lekami przekażę dzisiaj Ajlii lub Jubu.
Maja- zadzwonię do Ciebie po 16 to się umówimy gdzie.

Co do akupunktury- wydaje mi się, że Franio ma czasami problemy z koordynacją lub nie może się skupić na czymś. Ajlii te zachowanie opisała Pani Dr a Ona wspomniała o akupunkturze.

Posted

A teraz rozliczenia:
To jest za problemy żołądkowe:

Franio - chory żołądek:
- wizyta 35,99 zł
- paliwo na dojazd 18 zł
- leki na żołądek (nospa, alugatrin, ranigast) 20,77 zł
- filet z kurczaka 5,77 zł

A to za wizytę w środę:

- wizyta 50 zł
- paliwo 70 zł

Czyli w sumie 200,53 zł

[FONT=Comic Sans MS]STAN NA DN. 14.10.2011r. +1377 zł 15 gr[/FONT]

Posted

Doszły mnie słuchy, że po jednokrotnej akupunkturze Franio zyskał wigor młodzieniaszka, trenuje biegi i podskoki, "slalomuje" między meblami:) Ajlii mówi, że miło popatrzeć!
W środę będę u dr Bałucińskiej, porozmawiam na temat efektów igiełek i zapytam, jak widzi dalej terapię Frania.

Posted

O dobrze malibo, porozmawiaj na ten temat. Akupunktura to jeszcze ciągle mało znana terapia, ale podobno w wielu przypadkach robi wręcz cuda.
Mnie tylko przeraża ten proces wbijania igieł, podobno to nie boli ale mnie się wydaje że musi boleć. Tylko że co ja na ten temat wiem, nic kompletnie.

Posted

Jeżdżę na aku z moim psem już od dawna i z całą odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że nie boli. Mój pies zasypia z igłami wszędzie i musimy go z doktorką przewracać na drugi bok, bo mu się wstać nie chce. A waży chłopina ze 43 kg.

Posted

W pt leki przekazał Ajlii mój tz (ja byłam mało dyspozycyjna a jeszcze zapomniałam, że się umówiłam na przekazanie rzeczy z bazarku...nie mogłam być niestety w dwóch miejscach na raz). Leki przekazane, Ajlii wszystko dobrze? Tylko jakbyś mi mogła napisać jakie były dla Franka a jakie dla Jasia- byłabym wdzięczna.

Posted

Franek po trzech dniach hiper-aktywności, wrócił do swojego normalnego stanu ;) Nadal drecze za mną krok w krok, włazi pod nogi, domaga się pieszczot. Ale już nie włazi pod meble, nie próbuje przechodzić pod krzesłami i zaglądać do szafek... ;)

Zimno się zrobiło, i to niestety dość nagle. W nocy są już u nas przymrozki... Franuś bardzo niepocieszony, bo zimno go szybko zagania do domu. Nie chce ze mną i większością psów spacerować po ogrodzie. Siku, szybkie obejście ogrodu i pędzi do domu.

W piątek byłam u dr Bałucińskiej z innym psiakiem. Zawiozłam próbkę Franusia na badanie kału. Rozmawialiśmy też o efektach igiełki.

Co do akupunktury - obejrzałam sobie igiełki u pani doktor. One są bardzo cienkie na tym końcu, które sie wbija w ciało. Franuś nie protestował za bardzo przy antence, ale za to tulił się baaaardzo :)
Natomiast ja widzę na własne oczy efekty akupunktury u wujka. Ma poważne problemy z kręgosłupem, ból zwalał go z nóg dosłownie. Przyjeżdżał po karmę dla swoich psiaków i nie dawał rady wyjść z samochodu. Po kilku sesjach pokazuje że może tańczyć... nawet czaczę ;)
Natomiast ostatnio rozmawiałam z dr Bałucińską ogólnie o działaniu akupunktury. Mi doradziła też które punkty na rękach mam masować, żeby pomóc sobie w drobnej w sumie dolegliwości. Działa :)))))

Magdyska - leki dotarły, dziękujemy :) Zaraz je rozliczę na chłopaków.

Posted

bardzo się cieszę, że Fanusiowi lepiej po igiełkach :)
Też się zawsze zastanawiałam nad tym, czy to wkłuwanie na prawdę nie boli - i widać, że nie :)
Dzielny Franuś :)

Posted

[quote name='magdyska25']co to za psisko na pierwszym zdjęciu z Franiem?[/QUOTE]

"Psisko" to Falek od malibo57. (Przyszedł na miejsce Huzara który znalazł dom i wkrótce do niego wyjeżdża.)
Franuś od razu bardzo się spodobał Falkowi i wzajemnie. Róznica rozmiarów nie jest dla nich przeszkodą. Ciągle chodzą jeden za drugim.

Posted

[quote name='magdyska25']Chyba największy z Waszej paczki? ;)
Fajnie, że się polubili :)[/QUOTE]

Polubili się od pierwszej chwili. :)

Falek jest faktycznie najwyższy. I te uszy... prawdziwe USZY!

Posted

Franek po trzech dniach hiper-aktywności, wrócił do swojego normalnego stanu
A to dobrze według Ciebie ajlii czy źle?? Czy ta 'aktywność' to po tej igiełce taka mu się zrobiła???

Na co miałaby pomóc Franiowi akupunktura, mówiła Ci doktor???

Aaaa zdjęcia piękne, nowy kolega rzeczywiście wielki

Posted

KrystynaS napisał(a):
A to dobrze według Ciebie ajlii czy źle?? Czy ta 'aktywność' to po tej igiełce taka mu się zrobiła???

Na co miałaby pomóc Franiowi akupunktura, mówiła Ci doktor???

Aaaa zdjęcia piękne, nowy kolega rzeczywiście wielki

Franuś dostał igiełkę na lepsze ukrwienie mózgu. Co dało efekty dość zaskakujące ;)
Jeśli akupunktura ma pomóc Franiowi w lepszym funkcjonowaniu - wspomóc koncentrację, zapobiec wypadania języczka, chwianiu się i przewracanu i być ew. alternatywą dla sterydu - to myślę że warto.

Nawet jeśli później zamiast jednego Franusia pod nogami mam dosłownie trzy Franusia, do tego przewracające mi meble i grzebiące w szafkach...