kizimizi Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='ania z poznania']Ja deklaruję ponownie moje 20zł.[/QUOTE] znów 2 dziesiątki dla Stacha! :) Quote
TERESA BORCZ Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Rozmawialam z wetem do którego mam zaufanie. określił poważną chorobę psa po bardzo efemerycznych objawach na odległość. Tu też uważa że przy nowej agresji słuszne jest podejrzenie bólu, cierpienia. ja to też mam wypraktykowane na zwierzaczkach w naszym schronie. najlżejszy objaw "obrony" to powód do badania. samej zawsze mi trudno decydować ale tym razem wszystko wskazuje na to że najodpowiedniejszy i najekonomiczniejszy będzie wybor niemal odruchowy. Oborniki. nie ma opcji miesięcznej, jak nam będzie długo trzeba. Warunki bytowe bardzo dobre. Opieka weta na okrągło, są psiaki w jego domu z ogrodem. w lesie. Nieopodal klinika wyposażona we wszystko co trzeba, (usg, rtg itd) więc w razie konieczności odpada wożenie do i od weta na specjalistyczne badania, Jest przy klinice sklep gdzie hurtowo sprowadzane są wszelkie karmy specjalistyczne.Opiekuje się psami wet i technik weterynarii, dla którego psiaki są najważniejsze, nieziemsko im oddany i pomocnik. zdjęcia naszych psiaków są zawsze na stronie internetowej hoteliku, bo pomagają też w adopcjach. Dostaniemy je też dla Staszka na wątek. Zawsze można zapytać telefonicznie o wieści o psiaku. Zarezerwowałam miejsce dla Stasia, jest ok od zaraz. Zastanawiam się nad tanim transportem. Mamy możliwość ze Sląska do Wrocławia bezpłatnie, gdyby nie było takiego z Krakowa. Z Wrocławia jest do hoteliku 34 km. pokona je Arni ambulansem doktora aby odebraĆ psiaka. Cena tego transportu jak na dogo 45, 50 gr za km. Co do ceny , pisałam jest niska i postaram się ją jeszcze obniżyć. może uda się na 300 z karmą.Równy rachunek . Będziemy potrzebować funduszy tylko na leki. i może na jakieś bardzo specjalistyczne badania. reszta nas nie martwi, żadne wizyty, dojazdy itd. Pomieszczenia dla psiaków są wewnątrz domu, higeniczne, kafelkowane, łatwe do utrzymania w czystości. Ogród spory, no i spacery do otaczajacego lasu. mnie się tam podobało. Nie wiem co jeszcze mogłabym istotnego dodać. Sa tez inne mozliwości , ale ta optymalna. Czekam na zielone światełko, i ewentualne pytania. Jeśli ok to potwierdzę terminy, transport i rabacik. Quote
elik Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Co za fantastyczna oferta :multi: Trochu już jestem na dogo, a nie wiedziałam, że są takie super oferty. [quote name='obraczus87']Rozmawiałam z Hania. Niestety nawet nie wyobrażacie sobie ile "dobrych" dusz z Dogo chciało pomóc Hani. Tak właśnie Jej pomogło, że wyszło jak wyszło. Mniejsza z tym...[/QUOTE] Czasem dobrze jest przeczytać coś ponownie - dopiero teraz zauważyłam Twój powyższy post. Mnie też zwiodły pewne informacje, póki nie poczytałam sobie wątku. Quote
Nikus Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 pani Tereso...czasem człowiek zostaje bez słowa...nie wiem jak Pani to robi...ale dzięki takim osobom jak Pani i Marta nasza obecność na dogo ma sens..poprostu się chce coś robić:) dziękujemy.. :) Quote
NiJaSe Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 uff jak dobrze ze Stasio nie zostanie na lodzie , rzymaj sie Stachu chlopie :) , zobacz ilu masz fanow :) Quote
Bjuta Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Na jakie konto wpłacamy? Tak jak na kundelkową skarbonkę? Quote
Nikus Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Bjuta']Na jakie konto wpłacamy? Tak jak na kundelkową skarbonkę?[/QUOTE] nie Bjuta ja mam kasę pod opieką Staszka od początku wysyłam PW:) Quote
NiJaSe Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 a ja tak sobie mysle ,ze zle dobrego poczatki i tego bede sie trzymac .... mimo wszystko i MIMO WSZYSTKICH TYCH ktorzy nie mysla o psie tylko o sobie. I tak sobie mowie ze na pohybel...... Staszku wiesz co ten jedyny domek gdzies czeka na Ciebie :) Quote
Plicha Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 No to ja zaraz na Stasia wpłacam jak on do takiego wypasionego hoteliku jedzie :multi: Quote
czerda Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 teraz już wiem kto był u Stefana! zapomniałaś dodać , że Stefan piecze psom ciastka wątrobowe, robi im do karmy hilsa polewy-np. sardynkowe, nerkowe, a najważniejsze -poprostu kocha je wszystkie odnośnie wpłąty-ja kilka dni temu swoją deklarację wpłąciłąm na to konto co do tej pory , czy to dobrze? Quote
TERESA BORCZ Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Pojechał tam dziś Tolek ze Swarzędza który miał małe szanse na wyadoptowanie. Udało się . pojechał go wydobyć za wszelka cenę Arni, tech. wet od doktora jego ambulansem. Wrócił z psem!!! WCALE NIE JEST AGRESYWNY!!!!Takie trudne akcje jak ta moja w SZCZYTNIE z nimi to małe piwko.Razem zrobiliśmy niemożliwe i uratowaliśmy 4 duże psy od uśpienia, a właściwie 7 bo mamy obiecane trzy następne! każde nowe takie miejsce znajduję w desperacji. Szukalam dla psa do operacji kregosłupa, całkiem niedawno, specjaliści zrobili zabieg prosty nieinwazyjny i psik ma dt a ja hotelik ekskluzywny dla dogo. Następny, powstał na naszej dogo mapie z desperackiej chęci pomocy PILOTOWI. Pilot uratowany, a my mamy nowy super raj dla psiaków. Stasia losy śledzę od początku, i dawno mi coś tam czerwono świeciło w podświadomości, nie wyrejestrowałam subskrypcji. Teraz Stasio ma miejsce. I będzie szybko miał domek. dobrze że jest spora ekipa ludzi na których można liczyć, i dla których warto coś mieć na wszelki wypadek na podorędziu. ANI JA SAMA NIEWIELE ZDZIAŁAM, ANI W ZASADZIE NIKT W POJEDYNKĘ. uzupełniajmy się więc wspaniale dalej. dzis pojechał Tolek,rano jedzie Amos, spadkobierca UZIKA,może mu się uda nieco w spokoju pożyć. TRZEBA IM POMÓC W DEKLARACJACH!!! Stasiu wnet. Kiedy? czy jest ostateczne ok? co z transportem. Jest z Krakowa, czy może załatwiać dowóz na trasę naszego dobroczyńcy jadącego ze Śląska do WROCLAWIA. jeśli jest zgoda to jedziemy, na co czekać? Będzie chrupał wątrobiane ciasteczka z Tolkiem i Amosem.Są cioteczki co jeżdzą z Krakowa do Katowic czy Gliwic, a stąd mamy 2 lub 3 razy w tygodniu transport. Quote
ocelot Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Pani Teresko dziękujemy.... za wszystko:) Staszek będzie dobrze, zobacz ilu osobom na Tobie zależy. Quote
Nikus Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Czerda:lol: ok...wpłata na stare konto ale kiedy dokładnie wpłacałaś? bo jeszcze jej nia mam albo coś przeoczyłem.. Awit:lol: juz wysyłam PW Pani Tereso...Marta wejdzie na wątek i myślę,że po rozmowie z Hanią określą szczegóły. Jeszcze wpłaty z dziś..: Ladyiga 30 zł..Majki1510 10 zł Nijase 5zł.:loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']Pojechał tam dziś Tolek ze Swarzędza który miał małe szanse na wyadoptowanie. Udało się . pojechał go wydobyć za wszelka cenę Arni, tech. wet od doktora jego ambulansem. Wrócił z psem!!! WCALE NIE JEST AGRESYWNY!!!!Takie trudne akcje jak ta moja w SZCZYTNIE z nimi to małe piwko.Razem zrobiliśmy niemożliwe i uratowaliśmy 4 duże psy od uśpienia, a właściwie 7 bo mamy obiecane trzy następne! każde nowe takie miejsce znajduję w desperacji. [/QUOTE] który to psiak Tolek? Quote
Awit Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Wysłałam jednak 10zł, niech ma szczęście chłopak Quote
Nikus Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Awit']Wysłałam jednak 10zł, niech ma szczęście chłopak[/QUOTE] pięknie dziękujemy:) Quote
salibinka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Na prośbę Marty byłam w tym domu p/a. Dlatego czuję się częścią historii Staszka :(. Rozumiem niemożliwość tej adopcji, bo rozumiem prawo do nieporadzenia sobie z nieoczekiwanym strachem o siebie i domowników. Niemniej jednak na zaufaniu, który wzbudził we mnie ten dom Stasio nie skorzystał :(. Przepraszam Staszku. W środę wpłacę Stasiowi 100zł na dalsze leczenie, proszę o konto... Quote
obraczus87 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Salibinko, nikt tego nie mógł przewidzieć. Nie ma sie co obwiniać. UWAGA!!! Staszek pojedzie do super Hotelu w Obornikach. Teraz kwestia dogadania transportu. Jutro Staszek ma szczepienie p.wirusom oraz jak się uda - badanie krwi. A potem....... do wspaniałego Hotelu, gdzie bedzie przebywać pod okiem weta!!! PANI TERESO JEST PANI ANIOLEM! BARDZO DZIEKUJĘ!!!!!!!!!!!!!! Teraz pilnie szukamy pieniazków na leczenie Staszka. Na pewno leczenie jest kosztowne, niewykluczona jest operacja łapy, ale teraz wiem, że damy rade :) dziekuję WAM!!!! I powiem jeszcze coś - nie ma tego złego, coby na dobre nie wyszło ;) Teraz Staszek wyzdrowieje i znajdzie ten jeden jedyny domek!!!!! :) Quote
czerda Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 hoteli jest bliska mnie i mamy tam wiele psów , cieszę się że Staszek tu będzie , będę go odwiedzać i w okolicach szukać adopcjii , to najlepsze miejsce , Stef na pewno go wyleczy i znajdziemy mu dom Quote
obraczus87 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='czerda']hoteli jest bliska mnie i mamy tam wiele psów , cieszę się że Staszek tu będzie , będę go odwiedzać i w okolicach szukać adopcjii , to najlepsze miejsce , Stef na pewno go wyleczy i znajdziemy mu dom[/QUOTE] Cioteczko, pamietam o wyslaniu zdjec na TWojego maila, jednak na razie trzeba wstrzymac sie chwilke z szukaniem domku. Quote
czerda Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 oczywiście , a zdjęcia jak Staszek tu będzie zrobię chętnie sama Quote
Recommended Posts