gabat Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Wczoraj byłem u veta i dostałem lek na odrobaczywienie, suplement diety Dermatine, hormon Forthyron, antybiotyk w zastrzyku i maść Triderm oraz odebrałem wyniki USG i poziomu hormonów w osoczu. Wieczorem ponownie (poprzednia kąpiel była w sobotę, w dniu przyjazdu ze schroniska) wykąpaliśmy Bastera w Peroxyvet, a potem były smarowania Tridermem i Alantanem. Cieszy nas każdy dzień, bo widać u niego zmiany fizyczne, psychiczne i behawioralne. Coraz bardziej rozsmakowuje się w "naszej kuchni" i za każdym razem, kiedy któreś z nas wchodzi do garażu wyraźnie "sugeruje", że powinniśmy wrzucić co nieco do miski. Baster ma cudownie łagodne usposobienie i wszystkie zabiegi przyjmuje ze stoickim spokojem. Nawet wanna nie stanowi problemu, wystarczy go głaskać i podać ulubione chrupki, a on natychmiast uspokaja się. Smarowanie ran na ciele, ogona, oczu, wpuszczanie kropli przyjmuje (mam nadzieję) jako przejaw zainteresowania i poświęcania całej uwagi tylko jemu, a to przecież jest wpisane w psią naturę. Baster, coraz lepiej orientuje się w topografii działki, aczkolwiek wieczór to nie jest jego ulubiona pora spacerów, zdecydowanie pewniej czuje się w dzień. Widać już pierwsze objawy rywalizacji o nasze względy. Jak dostrzeże, że Żaba (która towarzyszy mu podczas wszystkich spacerów) wdzięczy się do któregoś z nas, a to wyjątkowa kokietka, natychmiast podbiega i też domaga się "swojego". Bardzo nas cieszy, że Baster już nie chodzi ze spuszczoną głową, spogląda coraz pewniej, a w jego oczach widać coraz więcej zainteresowania i ciekawości, które powoli wypierają apatię i rezygnację. Widać też pierwsze oznaki radości z życia. Oby tak dalej. Quote
Paoletta Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 śledzę wasz wątek od jakiegoś czasu. gabat, super. świetnie się to czyta. na prawdę aż się ciepło robi na sercu. Quote
anawa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Gabat, widzę, że jesteś na forum. W weekend przekażę Ci pieniążki od naszej kochanej Natalijo dla Basterka:) Quote
gabat Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 anawa napisał(a):Gabat, widzę, że jesteś na forum. W weekend przekażę Ci pieniążki od naszej kochanej Natalijo dla Basterka:) Zapraszamy. I wypraszam :lol: sobie "Basterka", to jest BASTER. No ostatecznie mogę pójść na kompromis w sprawie zdrobnienia - Basti. Quote
gabat Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Paoletta napisał(a):śledzę wasz wątek od jakiegoś czasu. gabat, super. świetnie się to czyta. na prawdę aż się ciepło robi na sercu. Mam nadzieję, że pisząc o tym, zachęcam innych do opieki nad zwierzętami wiekowymi. One też wiele mogą dać, jeśli potrafimy i chcemy wziąć. Quote
gabat Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 [quote name='Emigrantka']jak sie ma Basterusiatko? :D A do tej pory myślałem o Tobie tak ciepło.:mad: Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 gabat napisał(a): I wypraszam :lol: sobie "Basterka", to jest BASTER. No ostatecznie mogę pójść na kompromis w sprawie zdrobnienia - Basti. No dobrze, niech będzie Basti - bo dopóki nie stanie silnie na swoich 4 łapach, to bedę zdrabniać :lol: Dziś otrzymałam kolejny przekaz pieniężny :multi:, tym razem 100 zł od Wellington. Jak tak dalej pójdzie, to w sobotę bedę musiała przyjechać do Was z wielkim workiem :eek2:. Wielkie dzięki, Wellington :Rose: Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Gabat, a ja się z Tobą policzę, jeśli za chwilę nie zobaczę w Twoim podpisie banerka z Basterem :mad: Quote
natalijo Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 anawa napisał(a):Gabat, a ja się z Tobą policzę, jeśli za chwilę nie zobaczę w Twoim podpisie banerka z Basterem :mad: Ufff, jakie szczęście, że ja już wstawiłam ....:smhair2: Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 natalijo napisał(a):Ufff, jakie szczęście, że ja już wstawiłam ....:smhair2: A zauważyłam i dziękuję Ci baaaaardzo :cool2: Quote
Emigrantka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Boszeeeeeeeeeeeeeee co za watek, taki agresywny - wszyscy z jakimis palami i kazdy kogos tluc chce..... No to ja tez, a co? :mad: Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Emigrantka napisał(a):Boszeeeeeeeeeeeeeee co za watek, taki agresywny - wszyscy z jakimis palami i kazdy kogos tluc chce..... No to ja tez, a co? :mad: To tak dla podtrzymania konwersacji :evil_lol: Quote
Emigrantka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='anawa']To tak dla podtrzymania konwersacji :evil_lol: Dla Podtrzymania Konwersacji :evil_lol: Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Podtrzymuję, chociaż lepiej bedzie tak: :agrue: :buzi: :calus: :beerchug: :cunao: :drink1: Quote
Emigrantka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 A kliknelas na link wyzej? Jak Gabat znajdzie dobry dom dla Basterusienka to bedzie tak Quote
anawa Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Nie pomyślałam, że trzeba kliknąć........... :hmmmm: Fajne ale prawdopodobne tylko to drugie......... ;) Quote
gabat Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Dzisiaj, podczas spaceru w ciągu dnia zrobiliśmy Basterowi zdjęcia. Proszę nie śmiać się z ubrania. Wiem, że wygląda mało profesjonalnie, ale znakomicie spełnia swoje zadanie tzn. przede wszystkim uniemożliwia drapanie i chroni przed chłodem. Wadą jest to, że trzeba je zawinąć podczas spaceru - nie będę tłumaczył dlaczego, bo zakładam, że każdy widział jak pies sika i domyśli się powodu zawinięcia. Baster czuje się coraz pewniej i przejawia zainteresowanie wszystkim co nowe. Są jednak rzeczy, których boi się, ale te dopiero poznajemy. zainteresowanie spacer spacer W weekend postaramy się zrobić zdjęcia z Żabą, która spełnia rolę terapeutki. Dzisiaj testowaliśmy: na drugie śniadanie mielone, surowe mięso wołowe, na kolację gotowanego kurczaka. To była uczta!!! Pochłonął wszystko w mig. Obiad też był niczego sobie - łopatka wołowa gotowana z ryżem i warzywami. Nie wiem jak nazywa się posiłek po kolacji, ale po kolacji zostało nam jeszcze małe co nieco, czyli garść Royal Canin, od którego zresztą zaczynamy dzień. Quote
wellington Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Piekny Baster :loveu: ! Gabat, jak z drapaniem ? Czy Triderm zadzialal juz ? Quote
gabat Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 wellington napisał(a):Piekny Baster :loveu: ! Gabat, jak z drapaniem ? Czy Triderm zadzialal juz ? Triderm jest naprawdę świetny, wyeliminował swędzenie w 90%. Wszystkie podejrzane miejsca zbielały. Już nie są takie przekrwione. Rany pokryły się strupami i odpadły, ale to zapewne wynik wcześniejszych zabiegów. Quote
Emigrantka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Gabat - przepiekne to psisko jest.. Takie ma madre slepka i pychol tylko do miziania....Cudowny jest Buster ... Quote
wellington Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Emigrantka napisał(a):.. Buster ... Odwazna jestes :evil_lol: Quote
Emigrantka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [quote name='wellington']Odwazna jestes :evil_lol: Opsssssssssssssssssssssss :oops: Oczywiscie mialam na mysli... Basterusiatka ;) Quote
anita_happy Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 GABAT!!!! przeczytałam cały wątek...przy zdjęciach sie poryczałam!!!! JESTEŚ WIELKI! BASTER to emeryt...widać po oczach... az serce się kroi... BASTER chłopaku będziemy wpadac i podbijac Cie na pierwsze lokaty :) Quote
Szarotka Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Baster by wygladal lepiej w czerwonym sweterku :):) No i Anawa mi sie narazila, ale nie napisze dlaczego:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Niech sie glowi, chyba, ze wie. :cool3::cool3::cool3: Quote
Recommended Posts