Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O rany ona wczoraj złapana a ja wczoraj nie miałam posta. To ktoś musiał powiadomić ten schron, że ten wet złapał sunię. Z tym pogryzieniem to chyba wymysły, gdyby pogryzła to absolutnie by jej nie dali Radkowi.
To rozumiem, że wet z celestynowa za złapanie jej dostanie kasę...
A nie można umówić jej na sterylkę do schronu za te 80zł? Bardzo bardzo się cieszę, że suka jest wśród ludzi i że będzie wysterylizowana:-)

Posted

witam Cioteczki,
dopiero wlaczylem dzisiaj komputer i jem pierwszy posilek...;/
hard core dzien!!! (Sunie mam w firmie, ma cieplej, ma poslanie, jedzenie, wode, mnie miala kilka godzin. uspokoila sie troszke, ale to na prawde jest awaryjnie, bo nie moze tam mieszkac)
o ukladach w Celestynowie na razie nie bede pisal, ale krew mi jeszcze wrze, wiec pewnie wroce do tematu..

NAJWAZNIEJSZE TERAZ - PROSZE - POMOZCIE USTALIC WLASCIELA STAREGO CHIPA; 15-CYFROWY, powtorze go:
985 121 017 387 506

Posted

A Awitko, jak zalatwilem...? Nie pytaj. Jak bedziesz chciala, napisze Ci na prv, ale formalnie, sunia jest moja, ma na mnie nowy chip, zaplacilem za to. Mam kwity. Reszte ma przyjsc do mnie poczta (znaczy jakas masakryczna faktura za mega sciemniane "odlowienie"), ale najwazniejsze dla mnie bylo odzyskac psa i zapewnic mu bezpieczenstwo i spokoj. I to zrobilem.

Posted

Reid:
Agnest mi podesłała

[FONT=MS Shell Dlg 2]W przypadku odnalezienia psa, który posiada identyfikator lub problemów z jego odnalezieniem w ogólnopolskiej bazie danych skontaktuj się z naszym biurem po poniższym adresem.

Polskie Towarzystwo Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt
Centrum Rejestracji i Identyfikacji

Wały Piastowskie 1
80-855 Gdańsk

Tel. (058) 307-44-27
Fax (058) 307-43-25

[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][email protected][/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][email protected][/FONT]

Posted

Za złapanie suni płaci ten kto dał zlecenie na jej odłowienie. Jeśli była to gmina, to gmina płaci.

Tak czy owak jeśli Reidowi przyjdzie za to płacić trzeba zrobić zbiórkę i ruszać z ogłoszeniami.

Posted

Kostek, psy z Paluch maja swoja baze nawet dwie.
To nie jest chip paluchowy, sadze ze to chip Celestynowski bo tam tez chipuje sie psy i maja wewnetrzna baze, jutro powinnam wiedziec.

Posted

Jeszcze jedno zeby bylo wszystko jasne, u Izy chipowane sa tez mlode psy wiec wlasciciel ktory zaadoptowal taka mloda sunie z chipem powinien zglosic sie na sterylizacje, ale czesto ludzie tego nie robia, tak wiec moze byc z Celestynowa.

Posted

Koszt odłowu suki jednak nie będzie taki wysoki. Będzie cos ok 100 -150 zł
Suka ma dwa czipy dzięki lokalnemu wetowi...:roll:
mi się tez wydaje, ze to może być celestynowski czip.

Co do Rekca (nazwanego przeze mnie Cyganem) pani Zosia prawie zawału serca przez te wszystkie dni dostała... co dziennie dzwoniła do mnie zapłakana...
Wszystko w końcu się udało pozałatwiać... ale miejscowy wet postanowił troszkę namieszać znów...

Weterynarz miał oddać jej psa za darmo, ale wczoraj go wywalił (twierdzi, ze mu uciekł)
Reks jest bojaźliwy, i sam z siebie nie wejdzie do domu p. Zosi:-( nie da się tak sam z siebie teraz na smycz jej nawet zapiąć... a to był warunek jego odzyskania (że nie będzie chodził samopas po ulicy)...
No i teraz nie wiem co z tego będzie...
Z tego co wiem to przedstawiciele gospodarki komunalnej są źli na niego za to...
Pani Zosia znowu płacze... a Reks nawet do budy nie chce wejśc, bo boi się, ze go znowu ktoś złapie jak tam wejdzie (a na dworze jest tak zimno!!)... Ogólnie Reks jest w kiepskiej kondyzji, schudł, jest przerażony...

przykre, ze dla niektórych tylko kasa kasa kasa sie liczy...

PS: Ada Jeje -bardzo Ci dziękujemy:loveu: