Jump to content
Dogomania

Boski Logan- posłaniec psich bogów oraz Demon- brzydki malinois ;)

Recommended Posts

Posted

[quote name='wiq']czemu go wywaliłaś z łóżka?

moje wszystkie 3 śpią ze mną:evil_lol:

hehe to musisz bardzo duze miec to loozko ;) nie moge go wpuscic ([SIZE="1"]na razie bo ja jestem panem w tym w zwiazku i on mi musi ulegac ja zadze a on musi spac w katku sam :diabloti: nie no ma koszyk obok mojego lozka ;P

[quote name='Niki-lidka']chyba cos przegapilam....zapisalas sie z nim do szkoly, czy co? podpadl mocno?

tak ma gorsze teraz przezycia niz po szkole rodzenia ;) rzucil sie wczoraj na Akiego od Madziki i chcial mnie dziabnac i pokazal jak ma mnie ladnie w doopsku

Posted

diabelkowa napisał(a):
rzucil sie wczoraj na Akiego od Madziki i chcial mnie dziabnac i pokazal jak ma mnie ladnie w doopsku

uuuuuuuuu:shake: w jakim on jest wieku? zapisalas sie do szkoly, czy zajmujesz sie tresura sama, amoze jakis znajomy sie na tym zna? ...sorki ze tak wypytuje, ale sama sie tym troche zajmuje i lubie problemowe psy....taka choroba zawodowa:evil_lol:

Posted

och to moze mi bys pomogla... :(
Moj iesek to malutki kundel ja wiem hm.. moz ejak duzy york i nienawidzi Rowerow <zadnego nie przepusc> i jak ma Fazy ;] to na ludzi na wszystkos ei zuca a i nienawidzi innych samcow boje sie go ze smyczy puszczac :(

Posted

DuDziaczek napisał(a):
och to moze mi bys pomogla... :(
Moj iesek to malutki kundel ja wiem hm.. moz ejak duzy york i nienawidzi Rowerow <zadnego nie przepusc> i jak ma Fazy ;] to na ludzi na wszystkos ei zuca a i nienawidzi innych samcow boje sie go ze smyczy puszczac :(

powiem jedno zachowanie psow nie bierze sie nbez powodiw, na wszystko jest jakas przyczyna...pomoc sie nie da na odleglosc...ja jak komus pomagam, to umawiam sie z tym kim u niego w domu, siedze pare godzin czasem, rozmawiajac z opiekunami obserwuje ich relacje w domu z psem, zadaje tysiace pytan...taka rozmowa "wstepna" daje mi ogromna ilosc informacji ...musze przyznac ze w wiekszosci przypadkow trzeba zaczac od ustalenia wlasciwej hierarchii w stadzie ( czyli w ludzko-psiej rodzinie), bo ta zaklocona w oczach psa jest powodem wielu "nieporozumien"...

Posted

Niki-lidka napisał(a):
uuuuuuuuu:shake: w jakim on jest wieku? zapisalas sie do szkoly, czy zajmujesz sie tresura sama, amoze jakis znajomy sie na tym zna? ...sorki ze tak wypytuje, ale sama sie tym troche zajmuje i lubie problemowe psy....taka choroba zawodowa:evil_lol:

dobre rady daje nam dogomaniaczka ktora szkoli jej trener :-) logan ma 2 lata

Jutro idziemy na rolki ho ho bedzie sie dzialo:diabloti:

Posted

diabelkowa napisał(a):
dobre rady daje nam dogomaniaczka ktora szkoli jej trener :-) logan ma 2 lata

Jutro idziemy na rolki ho ho bedzie sie dzialo:diabloti:

ja wykonczylam swojego psa ostatnio rowerem, ty mozesz rolkami:eviltong:
a czy trener wspominal cos o ustaleniu wlasciwej hierarchi w waszym stadzie?....bo to często podstawowy problem jest...a Logan w tym twoim lozku to tak mi pachnie niewlasciwą hierarchią:roll:

Posted

ja nie wiem jak to jest ... kazdy mowi co innego a ja wiem ze pies ma mnie w tylku chociaz moge powiedziec ze dzisiejszy dzien byl juz super :) na spacerkach posluszenstwo plus zabawa na 10 metrowce w domu lekka olewka psa a potem przychodze do psa ze sznurkiem i zabawa :)

Posted

i to jest zdrowe!
Ty stawiasz warunki, ale nie bawisz się w jakieś niedorzeczne wyjadanie psu z miski i przepychanki w drzwiach :evil_lol:
kontrolujesz go, zapewniasz zabawę. szkolenie naturalnie wzmocni Twój autorytet, bez uciekania się do tych szarlatańskich sztuczek ;)

dla mnie wystarczającym argumentem obalającym TD był fakt, że pod koniec życia Fisher wycofał się z tych poglądów :)

Posted

ech przed nami jeszcze dluuga droga zeby osiagnac nasz cel ;]

a co do lozka to tak na prawde to moj pies nie chce ze mna spac bo woli na podlodze pod oknem ;) czasem sama go prosze zeby wlazl jak mi smutno wejdzie na chwile i zeskoczy...

Posted

wiq napisał(a):
i to jest zdrowe!
Ty stawiasz warunki, ale nie bawisz się w jakieś niedorzeczne wyjadanie psu z miski i przepychanki w drzwiach :evil_lol:
kontrolujesz go, zapewniasz zabawę. szkolenie naturalnie wzmocni Twój autorytet, bez uciekania się do tych szarlatańskich sztuczek ;)

dla mnie wystarczającym argumentem obalającym TD był fakt, że pod koniec życia Fisher wycofał się z tych poglądów :)

John...jak to okreslic...moim zdaniem ...przesadzal:evil_lol:
najwazniejszym powodem dlaczego szkolenie pomaga w dogadaniu sie z naszym psem jest to ze spedzamy z nim czas, my zaczynamy rozumiec jego a on nas...zasady są dobre, ale po pierwsze nie mozna traktowac kazdego psa tak samo bo kazdy jest inny a po drugie zasady sa po to zeby je czasem lamac:evil_lol:
ja stawiam na indywidualne podejscie do kazdego psa i nikt mi nie wmowi ze z kazdym psem jest przeciez tak samo ( a są tacy ktorzy mi to wpieraja!)

Posted

Na rolkach bylo calkiem fajnie tylko jak zobaczyl suczke to zaczal ciagnac do niej ... dobra udalo sie przejechac kolo niej i sie nie wywalic gorzej jak kazalam loganowi szukac butow(bo rzucialm je gdzies do trawy, za pierwszym razem znalazl je od razu ... czyzby mi nogi smierdzialy?:evil_lol: ) to on polecial za suka ktora byla daleko juz to ja w pogon jak go dorwalam zaczelam sie na niego wydzierac on stwierdzil ze ma mnie w dupie wzzielam go za szelki w powietrze dalam w pysk lekko, obnizylam go i puscilam na ziemie to gosciu ktory zbieral trawe stwiedzil ze znecam sie nad psem i ze zadzwoni po schronisko i mi go odbiora ... hmmm od kiedy sie tym zajmuje schronisko ? czy ja o czyms nie wiem ? Ja tylko pokazlam psu ze to co zrobil mi sie wybitnie nie podobalo :siara:

no coz moj blad mialam go w ogole nie spuszczac :/

Pogrzeb myszy urzadzony ma ladny grob na laczce nazbieralam jej kwiatkow i polozylam na grobiel. myslalam ze Logan mi chociaz troche przy kopaniu pomoze a tu nic :/