anetta Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Widac ze Logan byl bardzo zainteresowany nauka http://i143.photobucket.com/albums/r139/kotajka/Jocker%20i%20Teddy/IMG_1336.jpg :evil_lol: Quote
wiq Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 czemu go wywaliłaś z łóżka? moje wszystkie 3 śpią ze mną:evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 chyba cos przegapilam....zapisalas sie z nim do szkoly, czy co? podpadl mocno? Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 [quote name='wiq']czemu go wywaliłaś z łóżka? moje wszystkie 3 śpią ze mną:evil_lol: hehe to musisz bardzo duze miec to loozko ;) nie moge go wpuscic ([SIZE="1"]na razie bo ja jestem panem w tym w zwiazku i on mi musi ulegac ja zadze a on musi spac w katku sam :diabloti: nie no ma koszyk obok mojego lozka ;P [quote name='Niki-lidka']chyba cos przegapilam....zapisalas sie z nim do szkoly, czy co? podpadl mocno? tak ma gorsze teraz przezycia niz po szkole rodzenia ;) rzucil sie wczoraj na Akiego od Madziki i chcial mnie dziabnac i pokazal jak ma mnie ladnie w doopsku Quote
sacred PIRANHA Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 diabelkowa napisał(a): rzucil sie wczoraj na Akiego od Madziki i chcial mnie dziabnac i pokazal jak ma mnie ladnie w doopsku uuuuuuuuu:shake: w jakim on jest wieku? zapisalas sie do szkoly, czy zajmujesz sie tresura sama, amoze jakis znajomy sie na tym zna? ...sorki ze tak wypytuje, ale sama sie tym troche zajmuje i lubie problemowe psy....taka choroba zawodowa:evil_lol: Quote
DuDziaczek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 och to moze mi bys pomogla... :( Moj iesek to malutki kundel ja wiem hm.. moz ejak duzy york i nienawidzi Rowerow <zadnego nie przepusc> i jak ma Fazy ;] to na ludzi na wszystkos ei zuca a i nienawidzi innych samcow boje sie go ze smyczy puszczac :( Quote
sacred PIRANHA Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 DuDziaczek napisał(a):och to moze mi bys pomogla... :( Moj iesek to malutki kundel ja wiem hm.. moz ejak duzy york i nienawidzi Rowerow <zadnego nie przepusc> i jak ma Fazy ;] to na ludzi na wszystkos ei zuca a i nienawidzi innych samcow boje sie go ze smyczy puszczac :( powiem jedno zachowanie psow nie bierze sie nbez powodiw, na wszystko jest jakas przyczyna...pomoc sie nie da na odleglosc...ja jak komus pomagam, to umawiam sie z tym kim u niego w domu, siedze pare godzin czasem, rozmawiajac z opiekunami obserwuje ich relacje w domu z psem, zadaje tysiace pytan...taka rozmowa "wstepna" daje mi ogromna ilosc informacji ...musze przyznac ze w wiekszosci przypadkow trzeba zaczac od ustalenia wlasciwej hierarchii w stadzie ( czyli w ludzko-psiej rodzinie), bo ta zaklocona w oczach psa jest powodem wielu "nieporozumien"... Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Niki-lidka napisał(a):uuuuuuuuu:shake: w jakim on jest wieku? zapisalas sie do szkoly, czy zajmujesz sie tresura sama, amoze jakis znajomy sie na tym zna? ...sorki ze tak wypytuje, ale sama sie tym troche zajmuje i lubie problemowe psy....taka choroba zawodowa:evil_lol: dobre rady daje nam dogomaniaczka ktora szkoli jej trener :-) logan ma 2 lata Jutro idziemy na rolki ho ho bedzie sie dzialo:diabloti: Quote
sacred PIRANHA Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 diabelkowa napisał(a):dobre rady daje nam dogomaniaczka ktora szkoli jej trener :-) logan ma 2 lata Jutro idziemy na rolki ho ho bedzie sie dzialo:diabloti: ja wykonczylam swojego psa ostatnio rowerem, ty mozesz rolkami:eviltong: a czy trener wspominal cos o ustaleniu wlasciwej hierarchi w waszym stadzie?....bo to często podstawowy problem jest...a Logan w tym twoim lozku to tak mi pachnie niewlasciwą hierarchią:roll: Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Logana nie ma w moim lozku:angryy: Quote
sacred PIRANHA Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 diabelkowa napisał(a):Logana nie ma w moim lozku:angryy: hihihi i czemu sie zloscisz:eviltong: Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 wlasnie umarla moja mysz - Samuel byl ze mna poltora roku [*]:placz: Quote
sacred PIRANHA Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 diabelkowa napisał(a):wlasnie umarla moja mysz - Samuel byl ze mna poltora roku :placz: oj....przykro mi:-( :-( buziaki dla ciebie...przytul sie do Logana... Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Niki-lidka napisał(a):hihihi i czemu sie zloscisz:eviltong: bo chcialabym zeby w nim byl ;P Quote
wiq Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 przykro mi z powodu mysza:placz: czyżby teoria dominacji? fisher i fennel? będę niedelikatna - jak dla mnie to stek bzdur;) Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Samuelku wiem ze Ci juz dobrze, ze z powrotem widzisz i masz pelno siersci i ze codziennie jesz platki owsiane bo je bardzo lubisz[*] Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 ja nie wiem jak to jest ... kazdy mowi co innego a ja wiem ze pies ma mnie w tylku chociaz moge powiedziec ze dzisiejszy dzien byl juz super :) na spacerkach posluszenstwo plus zabawa na 10 metrowce w domu lekka olewka psa a potem przychodze do psa ze sznurkiem i zabawa :) Quote
wiq Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 i to jest zdrowe! Ty stawiasz warunki, ale nie bawisz się w jakieś niedorzeczne wyjadanie psu z miski i przepychanki w drzwiach :evil_lol: kontrolujesz go, zapewniasz zabawę. szkolenie naturalnie wzmocni Twój autorytet, bez uciekania się do tych szarlatańskich sztuczek ;) dla mnie wystarczającym argumentem obalającym TD był fakt, że pod koniec życia Fisher wycofał się z tych poglądów :) Quote
diabelkowa Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 ech przed nami jeszcze dluuga droga zeby osiagnac nasz cel ;] a co do lozka to tak na prawde to moj pies nie chce ze mna spac bo woli na podlodze pod oknem ;) czasem sama go prosze zeby wlazl jak mi smutno wejdzie na chwile i zeskoczy... Quote
furciaczek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 przykro mi z powodu myszorka:-( slodki jezor http://img443.imageshack.us/img443/3398/070818123623dq4.jpg :loveu: Quote
sacred PIRANHA Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 wiq napisał(a):i to jest zdrowe! Ty stawiasz warunki, ale nie bawisz się w jakieś niedorzeczne wyjadanie psu z miski i przepychanki w drzwiach :evil_lol: kontrolujesz go, zapewniasz zabawę. szkolenie naturalnie wzmocni Twój autorytet, bez uciekania się do tych szarlatańskich sztuczek ;) dla mnie wystarczającym argumentem obalającym TD był fakt, że pod koniec życia Fisher wycofał się z tych poglądów :) John...jak to okreslic...moim zdaniem ...przesadzal:evil_lol: najwazniejszym powodem dlaczego szkolenie pomaga w dogadaniu sie z naszym psem jest to ze spedzamy z nim czas, my zaczynamy rozumiec jego a on nas...zasady są dobre, ale po pierwsze nie mozna traktowac kazdego psa tak samo bo kazdy jest inny a po drugie zasady sa po to zeby je czasem lamac:evil_lol: ja stawiam na indywidualne podejscie do kazdego psa i nikt mi nie wmowi ze z kazdym psem jest przeciez tak samo ( a są tacy ktorzy mi to wpieraja!) Quote
diabelkowa Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 Na rolkach bylo calkiem fajnie tylko jak zobaczyl suczke to zaczal ciagnac do niej ... dobra udalo sie przejechac kolo niej i sie nie wywalic gorzej jak kazalam loganowi szukac butow(bo rzucialm je gdzies do trawy, za pierwszym razem znalazl je od razu ... czyzby mi nogi smierdzialy?:evil_lol: ) to on polecial za suka ktora byla daleko juz to ja w pogon jak go dorwalam zaczelam sie na niego wydzierac on stwierdzil ze ma mnie w dupie wzzielam go za szelki w powietrze dalam w pysk lekko, obnizylam go i puscilam na ziemie to gosciu ktory zbieral trawe stwiedzil ze znecam sie nad psem i ze zadzwoni po schronisko i mi go odbiora ... hmmm od kiedy sie tym zajmuje schronisko ? czy ja o czyms nie wiem ? Ja tylko pokazlam psu ze to co zrobil mi sie wybitnie nie podobalo :siara: no coz moj blad mialam go w ogole nie spuszczac :/ Pogrzeb myszy urzadzony ma ladny grob na laczce nazbieralam jej kwiatkow i polozylam na grobiel. myslalam ze Logan mi chociaz troche przy kopaniu pomoze a tu nic :/ Quote
Recommended Posts