Nemko Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Dzis wysle pieniazki tak po poludniu. Przepraszam za opoznienie, ale pieniazki beda na pewno:) Quote
Ewanka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Trzymam kciuki za uśmiech losu Mikusi :) Quote
Emigrantka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Hej Mika, jak sie masz dzisiaj slicznosci nasze? Quote
AlfaLS Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 [quote name='Emigrantka']Hej Mika, jak sie masz dzisiaj slicznosci nasze? Może grazyna9915 jak wejdzie ma wątek to nam napisze jak Mikunia się ma, bo wszyscy bardzo ciekawi:lol: A konto Miki rośnie:multi:. Dziś wpłynęło 170 zł. - magda222 50 zł. i Ellig 120 zł. / za cały rok z góry/. Z przyjemnością aktualizuję pierwszy post. Mika ma już na koncie 380 zł.:multi::multi::multi: Quote
Plicha Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ja wreszcie przelałam swoją pierwsza deklaracje :) Trzymaj się Mikunia. Quote
Monika z Katowic Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 "Mika ma już na koncie 380 zł.":multi: To może MIKA pojechałaby już do hoteliku? :loveu: Na co czekamy? ;) Quote
AlfaLS Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 [quote name='Monika z Katowic']"Mika ma już na koncie 380 zł.":multi: To może MIKA pojechałaby już do hoteliku? :loveu: Na co czekamy? ;) Czekamy na więcej deklaracji stałych;) Koszt hoteliku to 350 zł. na miesiąc a deklaracji stałych mamy 220 zł. Brakuje jeszcze 130 zł.:shake: Mamy co prawda 215 zł. deklaracji jednorazowych ale te pieniądze przydadzą się na transport bo z Tych do ZuziM to tych kilometrów trochę jest. Teraz właśnie w sobotę jechała do ZuziM Rumek z tyskiego schroniska i z rozeznania cioteczek na wątku wychodziło że podróż to ok. 400 zł.-:shake: chyba że będzie jakaś okazja, to wtedy wychodzi taniej ;). Dopóki nie będzie deklaracji stałych to Mika musi jeszcze poczekać - żeby później nie było problemu z opłatami:shake: A Mika ma na koncie tyle pieniążków bo są wpłaty na 2 miesiące albo nawet na cały rok z góry:multi: Quote
AlfaLS Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 [quote name='Nemko']juz juz hop mala hop do hoteliku!! Podpisuję się pod tym:user: Kto jeszcze da grosika dla Mikuni? Bardzo, bardzo prosimy:modla::modla::modla: Quote
magda222 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Ale tu się dzieje... Akcja niesamowita :) Quote
AlfaLS Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Kochani bardzo proszę zapraszajcie kogo się da na wątek Miki, brakuje nam tylko 130 zł.:shake: Zmieniłam nawet tytuł żeby zachęcić do wchodzenia, może ktoś się do nas przyłączy??????? Quote
TERESA BORCZ Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 no ale sie wątek rozwija. Miałam wspierać po GRUBCIU, tak mnie wodzilo po wątkach że po GRUBCIU pojechał SKRZAT szykowala sie efektywnie Rusałka, MEGI na wylocie , Teraz pomocy bardzo potrzeyje Bosman, LENNON a biedna Mikunia jak czekała tak czeka na obietnicę pomocy. POSYŁAM PO 20 ZŁ NA TRZY MIESIĄCE CZYLI JEDNORAZOWO 60 Zł. potem proszę o przypomnienie w pw, poproszę o konto, postaram sie też wesprzec nieco wątek. MIKUNIA, ŚLICZNOSCI ZA DŁUGO JUŻ CZEKA. Quote
UBOCZE Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Znalazłem na innym wątku tekst: [quote name='Paulina.mk']A dla tych, którzy zastanawiają się nad przygarnięciem psa ze schroniska, publikuję napisany przeze mnie LIST ARESA. Ku przestrodze. Żeby nie zapomnieli, że może przyjdą za późno. [FONT="]Panie Psi Boże![/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Nazywam się Ares. Mam już swoje lata, choć dokładnie nie pamiętam ile. Tam, gdzie mieszkam, mówią, że 13, ale ja wiem, że mam trochę więcej.[/FONT] [FONT="]W moim małym drewnianym domku goszczę Sonię i Fifka. Była też jeszcze Marta, ale jakiś Człowiek wziął ją na ręce i poszedł. Do tej pory jej nie widziałem, może wiesz, co się z nią dzieje?[/FONT] [FONT="]Moje życie staje się co raz bardziej monotonne, Panie Psi Boże. Kiedyś może było inaczej – tego nie pamiętam. Teraz już nie chodzę na spacery – chyba straciłem kondycję. Żeby nie przytyć, przestałem jeść, ale zrozumiałem, że Ludzie są wtedy co raz bardziej smutniejsi. Dlatego postanowiłem chować jedzenie po kątach i oddawać pustą miskę.[/FONT] [FONT="]W tym momencie Sonia i Fifik biegają za piłeczką. Ja siedzę w domku – na bieganie nie mam siły.[/FONT] [FONT="]Czasami ktoś podejdzie do moich lokatorów, pogłaszcze, powie coś na ucho. Na mnie tylko rzuci okiem. Dobrze, że Ludzie do mnie nie podchodzą. Nie mógłbym ich radośnie przywitać. Gdyby to zobaczyli, byliby smutni, a tego nie chcę.[/FONT] [FONT="]Panie Psi Boże! Czuję zapach świeżej trawy! Czy to możliwe żeby w takim szarym miejscu coś zapuściło korzenie?[/FONT] [FONT="]O, Panie! Czy to Twoja zasługa, że wszystko sobie przypominam? Widzę w myślach mojego Człowieka! Tak go kocham! I pamiętam ból, który czułem, kiedy mnie zostawił. Panie Psi Boże, weź ode mnie te wspomnienia! To boli! Lepiej było nie pamiętać. To tak okrutnie boli.[/FONT] [FONT="]Panie Psi Boże, tak właściwie przejdę do sedna sprawy, powiem ci, po co piszę.[/FONT] [FONT="]No bo… czy nie byłoby możliwości, żebyś mnie stąd zabrał? Podobno tam, za Tęczowym Mostem jest lepiej. A Sonia i Fifik mieliby więcej miejsca w drewnianym domku. No wiesz, panie Boże, czasem brakuje mi oddechu…[/FONT] [FONT="]Powiem ci jeszcze na ucho, że bardzo chciałbym mieć własnego człowieka. Ale doprowadzałbym go do płaczu, więc jednym rozwiązaniem jest Tęczowy Most.[/FONT] [FONT="]Więc, Panie Psi Boże, rozważysz moją propozycję?[/FONT] [FONT="]Dziękuję! Już Cię czuję! Panie, jesteś taki dobry!...[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]O, Panie! Jestem jeszcze w połowie na Ziemi, ale czuję zapach łąki za Tęczowym Mostem…[/FONT] [FONT="]Tam, na dole, czuję swojego człowieka! Przyszedł po mnie! Nie po Sonię, nie do Fifka, DO MNIE![/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Wiem, Panie Psi Boże.[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]Mój człowiek się spóźnił. Przyszedł o kilka minut za późno.[/FONT] [FONT="]Mój czas na Ziemi dobiega końca. [/FONT][FONT="][/FONT] Nasze staruszki w schroniskach czekają. Czas się śpieszyć, żeby nie przyjść za późno.... Quote
UBOCZE Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 TERESA BORCZ napisał(a):no ale sie wątek rozwija. Miałam wspierać po GRUBCIU, tak mnie wodzilo po wątkach że po GRUBCIU pojechał SKRZAT szykowala sie efektywnie Rusałka, MEGI na wylocie , Teraz pomocy bardzo potrzeyje Bosman, LENNON a biedna Mikunia jak czekała tak czeka na obietnicę pomocy. POSYŁAM PO 20 ZŁ NA TRZY MIESIĄCE CZYLI JEDNORAZOWO 60 Zł. potem proszę o przypomnienie w pw, poproszę o konto, postaram sie też wesprzec nieco wątek. MIKUNIA, ŚLICZNOSCI ZA DŁUGO JUŻ CZEKA. Dziękujemy Tereso!!! Ty bardzo często tu jesteś zwiastunem dobrych wieści...:lol::lol::lol: Quote
marysia55 Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 późna nocką się skradamy i darczyńców podziwiamy Mika pięknie się uśmiecha na złotówki jeszcze czeka kiedy spłyną jak burzliwa woda wtedy Mikę do hotelu się odda Quote
UBOCZE Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Deklaracje stałe: AlfaLS 20 zł. Plicha 20 zł. ZuziaM 10 zł. Dada M 20 zł. UBOCZE 10 zł. Bjuta 5 zł. Nikus 10 zł. Romka 10 zł Livka 10 zł. Emigrantka 30 zł.- od lutego Monika, córka Emigrantki 20 zł. - od lutego Nemko 10 zł. kaa 5 zł. Monika z Katowic 10 zł. - od marca Ellig 10 zł. czerda 20 zł. MIKUNIA MA JUŻ 22O ZŁOTYCH DEKLARACJI STAŁYCH...:lol: BRAKUJE JEJ 13O ZŁOTYCH DEKLARACJI. DLA NASZYCH UROCZYCH STARUSZEK ZEGAR BIJE SZYBCIEJ. SZKODA KAŻDEGO JEJ DNIA W SCHRONIE. BRAKUJE JEJ TAK NIEWIELE, A JEDNAK WSZYSTKO W MIEJSCU STANĘŁO... :-( Quote
UBOCZE Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Urocza staruszka Mikunia prosi choć o kilka złotych miesięcznie... Quote
obraczus87 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Niunia MIKA prosi o wsparcie. brakuje 130zł stałych deklaracji........ Quote
Nemko Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 UBOCZE napisał(a):Dziękujemy Tereso!!! Ty bardzo często tu jesteś zwiastunem dobrych wieści...:lol::lol::lol: tez to zauwazyłam:) Gdzie sie pojawia, tam szybko watek nabieta tempa i znajduje sie rozwiazanie:) Quote
Ewanka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Mikuniu, pamiętam o Tobie ... trzymam kciuki, będzie dobrze !!! :) Quote
Recommended Posts