Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asco']
Bakterie moga byc wszedzie i LadyS naprawde mysl zanim znowu napiszesz cos glupiego.
Jezeli nie masz zadnych argumentow to nie pisz nic - przynajmniej sie nie osmieszysz.
Nawet gdyby pedigree robili z aluminium to moga byc tam bakterie madra kobieto...[/QUOTE]

Błagam, sama się nie ośmieszaj, bo po takich teoriach każda osoba mająca pojęcie o mikrobiologii zwija się ze śmiechu... Salmonella w kukurydzy, dobre...
Salmonella trafia się nawet w sklepowym mięsie dla ludzi ;) jak myślisz, po co zalecenia, żeby do surowego mięsa mieć oddzielne noże, nie płukać go wodą chlapiąc dookoła, nie trzymać gołego w lodówce przy innych produktach żywnościowych? Salmonella ginie w 70 stopniach, co oznacza, że do TOTWa musiała dostać się najpewniej już po zakończeniu produkcji - jak więc można pisać, że nikt nie dba, co się tam ładuje, skoro to nie z tego wynika? Bakterie musiały się tam dostać już po wyprodukowaniu karmy. Cóż, gdyby była lepiej nafaszerowana chemią, pewnie by się nie rozwinęły... Wszak niektóre "cudowne karmy" nawet nie chcą się rozkładać, tylko co najwyżej pleśnieją, albo i to nie :evil_lol: Takie to zdrowe i naturalne, że może faktycznie lepiej przerzucić psa na aluminium, chociaż nie, bo tam są BAKTERIE :-o
I tak jak pisałam wcześniej, ale chyba nikt nie zauważył - gdybym miała worek z wadliwej partii, pewnie przeprażyłabym karmę na blasze w piekarniku w 100 czy 150 stopniach i zwyczajnie nakarmiła psa. Im mniej się wie, tym więcej się rodzi paniki ;)

Posted

Mam dylemat, psy do tej pory na Totw. Muszę kupić nowy worek karmy i nie wiem co wybrać. W zooplus mają już karmę z nieskażonej partii.
Totw psom służy, chętnie jedzą, ładnie wyglądają, problemów żołądkowych i alergii brak. Boję się że z inną karmą nie będzie tak miło.
Myślałam nad acana albo orijen ale nie jestem przekonana czy niejadki zaakceptują. Jadły już te karmy, acanę nawet przez dłuższy czas. Jednak nie tak chętnie jak totw, na zasadzie zjem bo muszę. Po żadnej z nich nie miały tak błyszczącego futerka, małych kupek itd.

No i co robić, rozum podpowiada że totw, jednak gdzieś tam w podświadomości siedzi że może jednak nie;/

Posted

Skoro psom służy totw to niech go dalej jedzą :) nie widzę problemu ;) Suka moich rodziców nadal będzie ją jadła, moja natomiast musi być na bardziej kalorycznej karmie, ale jak się trochę podtuczymy pewnie też wrócimy do totwa.

Posted

Rety! A ja dopiero się zorientowałam, że coś było na rzeczy...
Moja suczynka kończy 1. średni worek, kupiony na próbę - mógł być z tej partii :roll: (nie mogę sprawdzić serii, bo akurat wyrzuciłam pakowanie). Nie zauważyłam jednak, żeby coś się z nią działo, a w ciągu miesiąca sądzę, że ujawniłoby się dziadostwo.
Karma zrobiła pozytywne wrażenie - na psicy i na mnie (świetnie pachnie), kupię kolejny raz i będziemy wiedzieli czy jest git, na dłuższą metę.

Posted

[quote name='Dyo']Nie zauważyłam jednak, żeby coś się z nią działo, a w ciągu miesiąca sądzę, że ujawniłoby się dziadostwo.[/QUOTE]

Spokojnie ;)
Salmonella ujawnia się momentalnie, ja jak się zatrułam jajkiem z salmonellą wieczorem to już w nocy miałam jazdy.

• 1 month later...
Posted

Hehe, trochę mi głupio, bo ja regularnie wysyłam im maile o tego nieszczęsnego TOTWa ;D Myślałam, że może ktoś zrobił to przede mną ;)

Posted

[quote name='catty']Hehe, trochę mi głupio, bo ja regularnie wysyłam im maile o tego nieszczęsnego TOTWa ;D Myślałam, że może ktoś zrobił to przede mną ;)[/QUOTE]

zamów z e-karmy ;) tam jest stan magazynowy, widzę że mają dużo. jest taniej i zawsze ekspresowa wysyłka ;) w ŚK skończył się rybny Canidae i nie wiedzą kiedy wróci więc niech mnie pocałują, wracam do TOTWA w e-karmie ;)

Posted

Chyba i tak zrobię :) Czekam już tyle czasu na TOTWa jagnięcinę w ŚK, przez ten czas mój pies zjadł worek Canidae i Symply (żądna z tych karm mu nie smakowała..), a tam dalej braki. Szkoda tylko, że na e-karmie nie ma smaczków ani akcesoriów, bo zrobiłabym większe zamówienie ;)

Posted

Wróciliśmy do TOTWa Sierra Mountain - tym razem 6,8 kg worek zamówiony na e-karmie, trzeba będzie wszamać :)
Nie wiem, czy mi się to tylko przydarzyło, ale kontakt z nimi był wyjątkowo kiepski - wysyłka natychmiastowa, ale na maile to mi nikt nie raczył odpisać :shake: Na szczęście dostałam worek z datą przydatności do 2013, więc mają szczęście :cool3:

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='catty']Chyba i tak zrobię :) Czekam już tyle czasu na TOTWa jagnięcinę w ŚK [/QUOTE]
Już przyszła dostawa do ŚK. Zamówiłam worek 2,27kg Sierra Mountain, paczka przyszła jak zwykle błyskawicznie, ale... wczoraj sprawdziłam kod.
Worek z felernej wycofywanej partii :-(
Zgadza się "3" i "X" na odpowiednich miejscach kodu, data również z podanego przedziału... Także jakbyście zamawiały, sprawdzajcie.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Sprzedam worek z 11,4kg karmy ToTW High Prairie. Karma została kupiona w Zooplusie i pochodzi ze świeżej, nieskażonej partii. Niestety nasz pies jest chory i musimy przejść na karmy specjalistyczne. :( Chciałabym za ten worek 135zł już z wliczoną przesyłką kurierską. Kontakt przez PW.

EDYCJA: Nieaktualne - karma sprzedana.

Edited by jestem_wredna
  • 2 weeks later...
Posted

Witam. Ogólnie raczej nie ma problemu z dostępnością TOTW. Sam sprzedaję w sklepie i nie miałem większych problemów z dostawą. Ostatnio faktycznie był problem, ale z karmą dla kota. Co do próbek, jest taka możliwość. Sprawdziłem karton i znalazłem Taste of the Wild High Prairie Puppy Formula :) Jeśli ktoś z Krakowa będzie szukał TOTW lub Nutrę Gold, zapraszam ;) dostępna też w sprzedaży na wagę. Strona dopiero się robi :/

Posted

[quote name='Krzysiek Łapka']Witam. Ogólnie raczej nie ma problemu z dostępnością TOTW. Sam sprzedaję w sklepie i nie miałem większych problemów z dostawą. Ostatnio faktycznie był problem, ale z karmą dla kota. Co do próbek, jest taka możliwość. Sprawdziłem karton i znalazłem Taste of the Wild High Prairie Puppy Formula :) Jeśli ktoś z Krakowa będzie szukał TOTW lub Nutrę Gold, zapraszam ;) dostępna też w sprzedaży na wagę. Strona dopiero się robi :/[/QUOTE]

Oooo... A gdzie w krakowie sklepik się znajduje? I w jakiej cenie jest TOTW dla psów? zwykle kupuję worki po 6,8kg

Posted

Tak, mogę się pochwalić :), sprzedaję TOTW jako chyba jedyny sklep w Krakowie :) Sklep znajduje się w Nowej Hucie, os. Teatralne 19. Karma jest w cenie 20 zł/kg. Oczywiście jest możliwość sprzedaży w całych workach. Cena worka o wadze 6,8kg wynosi 115zł. Przy zakupach powyżej 90zł dostawa na terenie Krakowa - gratis. O którą dokładnie karmę chodzi?

Posted

[quote name='Krzysiek Łapka']Tak, mogę się pochwalić :), sprzedaję TOTW jako chyba jedyny sklep w Krakowie :) Sklep znajduje się w Nowej Hucie, os. Teatralne 19. Karma jest w cenie 20 zł/kg. Oczywiście jest możliwość sprzedaży w całych workach. Cena worka o wadze 6,8kg wynosi 115zł. Przy zakupach powyżej 90zł dostawa na terenie Krakowa - gratis. O którą dokładnie karmę chodzi?[/QUOTE]

Wow, to jak będziemy potrzebować w mniejszych ilościach lub na gwałt bo zostaną ostatnie ziarenka to się zgłoszę, choć muszę się przyznać że zostanę przy zooplusie przede wszystkim z uwagi na cenę- 99zł i dostawa także gratis ;) a ja z drugiego końca krk, więc nie mam tak blisko.

PS. aha i chodzi o TOTW [URL="http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/taste_of_the_wild/taste_of_wild/177982"][COLOR=#000000]Wetlands Canine[/COLOR][/URL]

Posted

[quote name='Rumi.']Wow, to jak będziemy potrzebować w mniejszych ilościach lub na gwałt bo zostaną ostatnie ziarenka to się zgłoszę, choć muszę się przyznać że zostanę przy zooplusie przede wszystkim z uwagi na cenę- 99zł i dostawa także gratis ;) a ja z drugiego końca krk, więc nie mam tak blisko.

PS. aha i chodzi o TOTW [URL="http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/taste_of_the_wild/taste_of_wild/177982"][COLOR=#000000]Wetlands Canine[/COLOR][/URL][/QUOTE]

Zooplus też podniósł ceny. Ale jest w Polsce sklep który daje 5% rabatu dla hodowców na TOTW

Posted

[quote name='andromeda']Zooplus też podniósł ceny. Ale jest w Polsce sklep który daje 5% rabatu dla hodowców na TOTW[/QUOTE]

ooo... masz rację :O dopiero co zauważyłam.... to zobaczymy jak to będzie z tymi zakupami :D ja nie hodowca więc się nie załapię niestety...