Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 537
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To już ostatnie dni Hanusi u mnie w domu.W środę już jedzie do nowego domku.

Ostatnio Hana bardzo wymiotowała.Dostała zastrzyki,tabletkę i syropik.
Bardzo możliwe,że się przeziębiła lub zjadła coś co się do jedzenia nie nadaje i stąd te problemy z żołądkiem.
Jeżeli do tygodnia by się jej nie poprawiło wtedy trzeba będzie zrobić badania krwi.
Właśnie minęła doba od wizyty u weta i póki co dziewczynka czuje się lepiej;) Powiem nawet,że bardzo dobrze;D

Ale będę za nią tęsknic jak pójdzie do swoich nowych Państwa.
Czuję się tak jakby moje dziecko dorosło i wyprowadzało się "na swoje";)

Posted

Moge to sobie wyobrazic. Mam takiego tymczasowicza(póki co) ,ale jak pomyśle ,że mógłby ktos o niego zapytac,to juz mi się chce płakac.Choc problemów z nim jest troche. Samochodem nie moze jeżdzic.Wymiotuje,choćby dwa dni nie jadł.Nie pomoze zadna tabletka. Panicznie boi się psa u córki. Trzeba podchody robić.Jednego na podwórko,drugiego do domu i na odwrót. A wnuki tylko pytają ,kiedy przyjedziemy:(

Posted

No i Hana od środy już w nowym domku;)
Mam nawet pierwsze zdjęcia z nowego domku,które próbowałam wkleić tutaj,ale nie mogę.Na komputerze wyświetlają mi się normalnie,ale jak próbuje je wrzucić na tinypic wyskakuje mi jakiś błąd.
Pierwsza noc Hany u swoich nowych Państwa minęła spokojnie.Ale oczywiście Hanusia zamiast spać na kocyku jak na pieska przystało,wybrała kanapę;)
Mam nadzieję,że Dara9 pojawi się na tym wątku i sama napisze co słychać u dziewczynki;)
Mogę powiedzieć,że Hana lepiej trafić nie mogła!

Posted

Póki co jest zdezorientowana tymi wszystkimi zmianami.Ale jak już się ze wszystkim oswoi na pewno będzie szczęśliwa.
Jestem pewna,że będzie baaaardzo rozpieszczana przez swoją nową Pańcię;) To się dało zauważyć;)

Ja się jakoś trzymam,fakt faktem tęsknię za nią strasznie,pusto jakoś w domu się zrobiło.Jak wychodzę na spacery ze swoją sunią to łapię się na tym,że rozglądam się szukając Hany.
Za to mój TZ...oj jaki on chodzi przybity.Nie spodziewałam się,że będzie gorzej to znosił ode mnie.

Ale się cieszę,że Hana ma ten wymarzony dom.
A ja mogę być dalej domem tymczasowym dla innych psich bid,które potrzebują naszej pomocy.

Posted

Avilia - wspaniały domek jej znalazłaś :loveu: - życzę jej szczęścia a tobie siły do oddawania tymczasów :lol: - to prawdziwa sztuka

Posted

Hmm w sumie nie wiem co napisać :) Avilia wszystko dobrze opisała. Hana jest u nas jeszcze troszkę zdezorientowana. Oczywiście najważniejsze miejsca - czyli kuchnię i kanapę wyczaiła od razu :lol: A np. łazienki unika jak ognia :D
Jest ogromnym przytulakiem! Wczoraj prawie usiadła mi na kolanach żeby się upomnieć o przytulanie i głaskanie - taki słodziak:loveu: I czasami jak się kładzie to tak śmiesznie sobie poburkuje :lol:
Dzisiaj jak byłam z nią na spacerze, zatrzymałam się na chwilę - chciałam zrobić jej jakieś zdjęcie;) ona przystanęła i tak stoimy, stoimy - ja grzebie w telefonie, a Hana nagle bach, upadła na ziemie i zaczęła się tarzać w trawie (zaznaczam, że nie było tam nic śmierdzącego ;)) Uśmiałam się z niej:lol: niestety tak szybko wstała i się otrzepała, że nie zdążyłam jej pstryknąć zdjęcia. Trzeba też wspomnieć, a właściwie potwierdzić ponownie to co pisała Avilia - Hana na spacerach jest bardzo grzeczna, nie ciągnie, nie wyrywa gdzieś, idzie grzecznie koło nóżki jak na damę przystało :)

Posted

Ja też zazdroszczę takiej damy!!!
Piękna, grzeczna, ułożona, kochana...ech, wszystkiego dobrego dla Was i Hanki!
Szczęścia!

Posted

Dziękujemy :)
Dzisiaj Hana pierwszy raz została sama na większość dnia. Bardzo się martwiłam jak to będzie:roll:
TŻ pierwszy wrócił do domu, zastał Hanę przy drzwiach - przywitała go merdającą pupką ;) A w sypialni na łóżku po stronie gdzie ja spię był mój jeden kapeć a po stronie TŻa jego kapeć :lol: Chyba sobie wyobrażała, że to my jesteśmy :lol: Słodki psiak