dogofanka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Czy te oczy mogą kłamać? Widzę, że nauczyła się pozować. Hana na modelkę!!! W końcu ma urodę, wdzięk, figurę! A dzisiaj ma być sterylka, tak? Quote
dogofanka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 No patrz Avilia, to telepatia -zbiegłyśmy się w czasie... Quote
Avilia Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Heh chyba telepatia;) Hana jest odzwierciedleniem psiej Naomi Campbell;) Ta figura i wdzięk mmm;) Pieski na ulicy się za nią oglądają;) Quote
Avilia Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Hana jest już od 1,5h w lecznicy.Odbieram ją ok godziny 15. Dziewczyny potrzebuję pomocy,bo nie wiem co robić. Grasuje u mnie na osiedlu banda 4 psów-samców. Przesiadują pod kilkoma klatkami.Zapewne suczki mają cieczki. Siedząc w domu usłyszałam gryzące się psy.Wyleciałam na balkon i to była dwójka samców z tej bandy. Jakiś dziadek stał i się tylko temu przyglądał nie próbując oddzielić psów.Jak oparzona wyleciałam na dwór,ale psów już nie było nigdzie w okolicy. Psy wyglądają na zadbane tylko,że trójka z nich nie ma żadnej obroży.Jeden tylko z tego co widziałam na balkonie miał na sobie szelki i smycz-musiał komuś zwiać-właśnie ten pies gryzł się z innym,po incydencie kulał. Tak jak pisałam jak już zeszłam na dół to psów nie było. Co mam robić? Wydaje mi się,że psy mieszkają gdzieś w okolicy i są po prostu wypuszczane i tak latają całymi dniami samopas.Zaczyna się to robić niebezpieczne dla innych psów,które chodzą na smyczy z właścicielami.Testosteron w nich buzuje. Czy mam gdzieś dzwonić?Zgłosić?Kompletnie nie mam pojęcia co zrobić jak psy znów zaczną się gryźć (oczywiście oprócz rozdzielenia ich),a to że się pojawią w okolicy jest więcej niż pewne. Poradźcie mi coś! Quote
jotka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Po pierwsze nie pchaj się między psy, żeby Ciebie nie pogryzły. Psy biegające w amoku za suką w cieczce są bardzo niebezpieczne. Zadzwoń do UM wydz. komunalny i powiedz, żeby przysłali rakarza, to jego zawód i za to bierze kasę. Nie daj się zbyc, zagroź doniesieniem na policję i w razie potrzeby zrób to. Obowiązkiem ustawowym gminy jest ochrona bezdomnych zwierząt, ale tez ludzi przed wałęsającymi się zwierzętami. Nie wszystkie sa kochanymi pieseczkami na podusię. Quote
Avilia Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Haneczka czuje się dobrze.Wczoraj była bardzo obolała przez co i słaba,ale dzisiaj jest o niebo lepiej.Dostała rano tabletkę przeciwbólową.Jutro jedziemy o 10 rano na antybiotyk.Póki co nic nie wskazuje na to żeby były jakieś komplikacje. Moja dzielna dziewczynka. Quote
Jasza Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 No to pięknie. Niech szybciutko siegoi i wraca do sił! Quote
Avilia Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Haneczka zjadła już dwa ubranka posterylkowe!A robi to jak nikt na nią nie patrzy!Łobuziara mała!Od latania z nitką i igłą już mi niedobrze;p W poniedziałek ściągamy szwy;D Quote
Avilia Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Znaczy "zjadła" w przenośni Jaszo;) Poszatkowała całe tak,że strzępy na niej wisiały,a nie ubranko;p Quote
Jasza Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 No, chyba, że tak! Znam takie psie aparaty, które by były w stanie zjeść w całości więc się wystraszyłam trochę...:diabloti: Quote
Javena Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Haniu w góre.Trzymam cały czas kciuki,choc rzadko sie odzywam. Quote
Avilia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Hana po zabiegu już całkiem doszła do siebie. Dostałam dwa maile od zainteresowanych Haną.Odpisałam i czekam na jakieś konkrety;) Quote
Jasza Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Znowu kciuki zaciśnięte! A na akcję w Silesii jedziecie? Jest miejsce? Quote
Avilia Posted April 21, 2010 Author Posted April 21, 2010 Niestety w sobotę nie będzie nas na akcji-brakło dla nas miejsca.Być może pojawimy się w niedzielę;) Quote
Javena Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Jasza napisał(a):Oooo,cześć Javena! Witam Jasza!!! Haneczko pakuj sie w góre i szukaj wspaniałego domku. Quote
Jasza Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Avilia napisał(a):Niestety w sobotę nie będzie nas na akcji-brakło dla nas miejsca.Być może pojawimy się w niedzielę;) To trzymamy za niedzielę! Quote
Javena Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Hanusiu poleciłam Cie pewnemu panu,który dzwonił do mnie w sprawie Timusia. Doszłam do wniosku,ze toTY bedziesz najodpowiedniejsza. :)Timuś jest trochę za młody.Być może pan będzie w Silesii. Jesli nie ,to może zadzwoni.Dałam namiary. Quote
Jasza Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 :-(:placz:Przepraszam, zajrzyjcie do maluszka...cztery dni bez jedzenia i wychodzenia, na 40 cm.łańcuchu.... http://www.dogomania.pl/threads/184158-Boluś-4dni-bez-jedzenia-i-wychodzenia-kopany-i-bity-sa-dzieci-wiec-był-męczony-pilnE/page3 Quote
Javena Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jasza napisał(a):To Timuś jeszcze u Ciebie???????????? Timus jeszcze u mnie i jak tak dalej będzie ,to chyba zostanie. On mnie tylko pokochał ,a ja jego .Miłosc od pierwszego wejrzenia.:) Quote
Recommended Posts