Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

po południu też pracuje?

ta dogomaniaczka magda z. mogłaby Klarę w Bolesławcu przetrzymać do następnego dnia, ale ma dominującą suczkę, więc się na razie zastanawia... ale jakby się zgodziła to by było super, wtedy Cindy mogłaby z samego rana na granicy się pojawić??

Posted

cześc dziewczyny, ja popołudniu się dowiem dokładnie o której oni by jechali, tzn brat i mutter;) bo ona z w-wy będzie jechała do niego pociągiem, a stamątd razem na święta do Bolesłwca, ja mam w domu psiego jedynaka, ale na jedną noc może się uda ekipę rozdzielić, jesczze z bratem przeprowadzę wywiad dokładny i dam wam znać. On zapewne będzie chcial zwrot za ten odcinek b-c-zgprzelec, ale to niedaleko i w miarę szybko, w razie awarii mamy już dwie równorzędne trasy, odkąd A4 otworzyli do końca no i na Olszynę też;) W b-cu drugiego dt nie będzie, bo to masakra tutaj z czymkolwiek, a lokalne stow. gania tylko za kotami po działkach i psami tam zajmują się tylko 2-3 osoby, a one warunków nie mają. Jak wszystko obgadam to dam znać, jajniczek z katowic pojedzie dzisiaj chyba pod zgorzelec, to łatwiej mi będzie przeforsować jednego psa niż planowane dwa:evil_lol:

Posted

xmartix napisał(a):
Magda z. dzięki, a ja napisałam wcześniej że twój tż jedzie.. oj coś pokręciłam :)

Brat już wiózł raz ze mną w tamtym roku na wakacjach Kudłatkę do Warszawy, wiec da radę, zresztą z w-wia do b-ca więcej niż godzina nie wyjdzie, jesli śnieg posprzątają z drogi.
Mój młodszy bray zakochany jest w takim psie, więc jak sobie poogląda i dostanie na noc do pokoju to może mu przejdzie;)

Posted

A.K. magda z. pisała że do Olszyny można podwieźć Klarę 22.12. Mogłaby wtedy Cindy? bo jeżeli nie to Magda z. albo planuje albo już ustaliła, czekamy aż się odezwie, że przenocuje Klarę w Bolesławcu, a 23.12 podwiozą ją do granicyz

Posted

ja jescze nie dzowniłam do niego, bo miałam adopcję kota;)
zaraz wszystko ustalę, bo mama chyba nie pojedzie do w-wy i brat 21 by jechał, ale niunia może u nas spać, to juz obgadane, u młodego, który już doczekac się nie może;) i na spacery chce z nią chodzić

Posted

Magda z gdzie mieszkasz w B-C? Chętnie zobaczyłabym Klarcię jesli to mozliwe! Daj mi znac to spotkałybyśmy się.
AK ja juz myslałam o tym żeby ja zawiezć, ale mam problem z autem, My jak przyeżdzamy to naszego 18 letniego staruszka dajemy do mechanika.Dobrze wiesz ile taka przyjemnośc kosztuje w niemczech:( Nie wiem kiedy byłby gotowy wiec nic nie proponuję. Brata nie udało mi się namówić bo jedzie do dziewczyny:-(
Jeśli Klara będzie w Bolesławcu to do granicy może moglibyśmy ją zawiezc, jezeli będzie taka potrzeba, ale nie dalej, bo rodziców auto też nie jest za sprawne.

Posted

Magda a też popołudniem by jechał? no to super że Klarcia może u Was nocować. To też jest dobra opcja.

p.s. kurde.. każdy ma jakieś stare auta... :D cała kasy na psy idzie.. hihi :D

Posted

Cindy dostala urlop :-) Moze odebrac Klarcie na przejsciu granicznym Olszyna-Forst 22.12.09 :-) Musimy sie jeszcze umowic o ktorej godzinie i jaki jest znak rozpoznawczy np. kolor i marka samochodu.
Bardzo sie ciesze!!! Klarcia spedzi Swieta juz w nowym domku :-) Demi szukaj paszportu kochana :-)

Posted

Przepraszam, ale wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam, że na 18 miałam próbę taneczną, zadzwonili po mnie i poleciałam - taka grupa emerytowanych tancerzy tańca ludowego w wieku około 30;)
Brat będzie najprawdopodobniej w poniedziałek jechał, ja w tym dniu będę też najprawdopodobniej we w-wiu, jeśli moje naukowe guru nie odwoła seminarium. Chcę zrobić tak, abym ja z bratem pojechała po psiaka i zrobiła osobiste rozpoznanie z moim Bismarckiem, bo moja familia zwierzaki kocha, ale ich zachowań do końca nie rozumie, więc wolę nie testować i nie zostawiać ich z tym samych. Ja seminarium kończe około 16.30 na Szewskiej na historii, z bratem bym sie jakoś w centrum spiknęła i podjechalibyśmy tam gdzie potzreba. Jesli mnie nie będzie, to wówczas wybierzemy jakiś punkt, on w-w w miarę zna.
Olszyna pasuje, tam na tej stacji z restauracją? Ja tylko to tam kojarzę, zaraz po polskiej stronie-tam wszystkie autobusy zawsze się na jedzenie zatrzymują-kilka razy cierpiałam, bo do domu już blisko, a oni flaczki zamawiają wszyscy;)
Mój telefon 663 707 622
samochód podam jutro, bo nie wiem czy on firmowy weźmie czy swój
Ja wyglądam jak małolata i mam sztruksowy płaszczyk a'la czerwony kapturek, a brat jest spasiony trochę.
W b-cu mieszkamy w centrum-okolice Asnyka i Chrobrego
a to będzie Klary kompan, mam nadzieję, ze bezproblemowo, bo niunia już też nie pierwszej młodości
http://www.dogomania.pl/threads/32873-ZLOTY-Kami-Pobity-i-pogryziony-MA-CUUUDNY-DOM-I-nowe-imie-BISMARCK

Nakazałam bratu dzisiaj sprawdzenie ile to wyjdzie i ile ewentualnie będzie chciał, bo do b-ca jedzie na stopa Klarcia;) Co ona je, bo u mnie gotowane w menu, Bismarck karmę rzadko wcina.

Posted

mam jeszcze pytanie, nie macie chętnych na basseta? mamy w zgorzelcu 5-letniego, wczoraj miał być uśpiony ale wet odmówił-dziecko się urodziło... a w dłużynie 190 psow na 160 miejsc, zadymy, zimno, bida aż piszczy i schron tak umiejscowiony, że tylko wtajemniczeni wiedzą, jak dojechać

Posted

Magda, to o ktorej mniej wiecej we wtorek 22.12.09 byli byscie z Klarcia na granicy?
Olu Ty bedziesz w sobote przez ta granice przejezdzac, rozejrzyj sie troszke i podaj nam najlepsze miejsce do spotkania. Jezeli jest tam stacja lub restauracja to podaj prosze nazwy :-)

Posted

a o której pasuje? Bo my w zasadzie o każdej mozemy, ale nie trzeba się chyba spieszyć, ważne, aby Cindy spokojnie dojechała. W zasadzie to mozemy się dopasować, mam w domu 4 pokoje, z czego 2 są zamykane dobrze, wiec w razie wojny mam gdzie odseparować towarzystwo