Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

..ja tez myslę, że ta jedna kroplówka nie załatwiła sprawy...trzeba by było zrobić serię glukoza+elektrolity....i tak z tydzień....trzeba ja nawodnić i wypłukac to co siedzi złego w organiźmie.........

Klarciu....trzymaj się....jestes w dobrych rekach......

Posted

Dzisiaj Klara dobrze chodzi :-) Ma o 12 tej termin u Wetki, zobaczymy co wreszcie wykryja. Musi byc znaleziony powod ciaglych zmian w samopoczuciu Klarci. Apetyt ma jak zawsze dobry, wczoraj zjadla swoja porcje i pozniej wyjadla sucha karme Maji suczce Cindy :-) Dostalam fotke Klarci z dzisiejszego spaceru, postaram sie ja wstawic.

Posted

Kurcze no nie moge wstawic zdjec !!! Moze sprawdzic jakis Admin czy u mnie w ustawieniach cos nie tak???
Probowalam ja, moj maz i corka i nic!!! Gzie indziej moge wstawiac zdjecia, tylko na Dogo nie:-( Pomocy!!!

Posted

Klarcia juz po wizycie u wetki. Dobre wiadomosci to to ze Leukocyty opadly do 9000 byly 23000. Czyli sa w gornej granicy normy. Norma to 7000 do 9000. Kroplowka ktora dostala Klara za pierwszym razem byla po to zeby wyregolowac Elektrolity. Wetka stwierdzila ze terapia dobrze zaczyna dzialac, ale Klara potrzebuje czasu. Trzeba sie liczyc okolo 6 tygodni. Klara dostaje antybiotyk i mala dawke kortizonu. Poniewaz dzisiaj Klarcia chodzi jak sarenka nie przeswietlali. Gdyby sie pogorszylo ma Cindy sie natychmiast zglosic do Wetki. Cindy dostala numer komorki od wetki i moze w razie potrzeby do niej zadzwonic. Miejmy nadzieje ze faktycznie Klara potrzebuje czasu i bedzie dobrze.

Posted

Raz tak, raz tak :-( Do tego lzawia jej oczy, prawdopodobnie ma entropium :-(
Apetyt ma dobry :-) Duzo spi, nadal dostaje antybiotyk i kortizon.

Posted

Cyt.[FONT=Verdana]"Entropium polega na zawinięciu się brzegu powieki w stronę gałki ocznej. Może to dotyczyć powieki górnej lub dolnej (najczęściej), a nawet obu powiek jednocześnie. Powieka podwijając się do środka powoduje, że włosy dotykają rogówki, powodując podrażnienie oka. Zaczyna ono łzawić i boleć. Pies ociera głową o różne przedmioty czy łapy. Po pewnym czasie dochodzi do uszkodzenia rogówki
i stan zapalny obejmuje głębsze partie oka. Nieleczone entropium prowadzi do utraty wzroku. Leczenie polega na wycięciu kawałka skóry w powiece i zszyciu jej tak, aby nie dotykała do rogówki. Zabieg jest możliwy dopiero w wieku ok. 1 roku, gdy głowa psa przestaje rosnąć."
[/FONT]

Posted

Gdyby Klara miala entropium byl by to najmniejszy problemem. Z Klara coraz gorzej, lekarstwa ktore dostaje nie daja efektu :-( Klara musi miec zrobione MRT zeby dokladnie zobaczyc co jej dolega. To badanie bedzie robione w narkozie, zalezy co wyjdzie, moze byc szansa dla Klary, ale moze byc tez juz nie wybudzona z narkozy zeby sie nie meczyla. Takie badanie jest bardzo drogie, zbieramy pieniazki na nie.Pozostale pieniazki ktore byly na Klarcie sa juz prawie wyczerpane:-(

xmartix czy te pieniazki ktore zostaly tu uzbierane na Klare mogla bys w razie potrzeby przeslac do Cindy?
My tez robimy co mozemy, ale to badanie jest bardzo drogie!!! Jutro bede wiedziala ile kosztuje.

Posted

Ma problemy z kregoslupem, podejrzewaja zacisniete nerwy ale w normalnym przeswietleniu takie zeczy sa nie widoczne. Dlatego ma byc badana w tej rurze. Cindy bedzie miala jutro cene takiego badania, i bedziemy patrzec zeby uzbierac, to jest ostatnia szansa Klary :-( :-( :-(

Posted

tak, wyślę pewnie, w 1 poście jest napisane ile zostało, to poproszę nr konta, zapytam jutro w banku czy za przelew zagraniczny się płaci
a tak z ciekawości pytam czy my w Polsce mamy też taki sprzęt?

Posted

Jezuuuuuu dziewczyny tyle się działo:-( Biedna Klarcia.
Nie miałam dostępu do neta, a wogóle dopadła mnie grypa i tydzień przeleżałam.
Kurcze biedna Klarcia,mam nadzieje że będzie wszystko dobrze i obudzi się z narkozy. Alinko napisz ile kasy będzie jeszcze potrzebować Cindy na leczenie.
Pozdrawiam wszystkich

Posted

przed operacją

xmartix napisał(a):
a ja dodam że wyniki krwi były dobre, dlatego Klarcia poszła na stół
to czekamy Demi na info :)

wiec dlaczego teraz leukocyty???

moze zrobic w koncu ten RTG, USG.

W polsce tomograf jest chyba w Lublinie, a rezonans wroclaw lub warszawa.(byc moze)

Posted

rekus napisał(a):
przed operacją
wiec dlaczego teraz leukocyty???

moze zrobic w koncu ten RTG, USG.

W polsce tomograf jest chyba w Lublinie, a rezonans wroclaw lub warszawa.(byc moze)

ten kontrast by sie przydał... czekamy na wieści.

Posted

Klara ma w czwartek o godz.9.30 termin na badanie mrt. To badanie jest dokladniejsze niz przeswietlenie, pozatym kontrast trzeba wstrzyknac w szpik w kregoslupie co bylo by meka w stanie jakim jest Klara. Jutro dostanie Klara kroplowke, tak jak pierwszego dnia zeby jej troszke ulzyc.
Badanie to kosztuje po normalnej cenie 500 Euro, ale po znajomosci miedzy wetami bedzie kosztowalo miedzy 300 a 400 Euro. Kupa pieniedzy ale to jest dobra szansa zeby wreszcie sie dowiedziec co Klarci jest, pozatym poszlo juz 400 Euro na leczenie bez rezultatu. Trzymajcie kciuki za Klarcie, zeby udalo nam sie jej pomoc.

xmartix wyslalam Tobie numer konta na priva.