Kana Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Klatka kennelowa bardzo by ułatwiła sprawę. Na pewno będzie zbawieniem w DS, trzeba o tym wspominać. A dla psa z lękiem separacyjnym może być wybawieniem - azylem w którym pies nie będzie przeżywał rozstania. Wiele razy przez to przechodziłam. Quote
Ewanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kana napisał(a):Klatka kennelowa bardzo by ułatwiła sprawę. Na pewno będzie zbawieniem w DS, trzeba o tym wspominać. A dla psa z lękiem separacyjnym może być wybawieniem - azylem w którym pies nie będzie przeżywał rozstania. Wiele razy przez to przechodziłam. Było wiele prób z klatką, jednak Lenka nawet nie chciała do niej dobrowolnie wejść czterema łapkami (są na wątku fotki tych prób) ... rozsypywałam jej wewnątrz jedzenie, a ona zostawiała tylne łapki na zewnątrz, przednimi wchodziła do środka , wyciągała szyję na maxa i wyjadała smakołyki ... ale tylne łapki były zawsze poza klatką, by uniemożliwić jej zamknięcie i mieć zapewnioną drogę odwrotu. ... nie jest łatwo zwalczyć jej lęk przed jakimkolwiek zamkniętym pomieszczeniem, tym bardziej małym ... to chyba pozostałość po zamknięciu w ciemnej szopie u AlinyS ... nigdy się nie dowiemy, jak długo tam przebywała :( Tylko doświadczony dogomaniacki domek, świadomy tego, na co się pisze przy psiaku z problemami. Quote
Kana Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Widzisz, za miękko do tego podchodzisz. U mnie panuje zasada - prosić i dawać to za dużo. Jak nie po dobroci to z przymusu. Jak wolisz mieć zniszczenia w domu.. cóż niektórzy tak lubią :) Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Lenka nie jest zadluzona, ale mamy za malo stalych deklaracji, bo nam sie pare ciotek wykruszylo. Teraz dostalismy troche pieniedzy jednorazowych i sytuacja finansowa sie co nieco poprawila. Ja tez uzywalam klatke jak moj doberman gryzl i na poczatku z Maya, bo zjadala rzeczy, ktore jej szkodzily, nie mowiac o stratach. Ewanko a nie mozesz Lenki wsadzic do klatki, ona jest dosyc mala ??, glownie chodzi o to, zeby Ci wszystkiego nie zjadla. Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 LILUtosi napisał(a):Wpłaty 12.01. Awit 10zł 14.01. Maruda 20zł 18.01. minus 20,60zł Allegro Wpisze wieczorem. Quote
Ewanka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Kana']Widzisz, za miękko do tego podchodzisz. U mnie panuje zasada - prosić i dawać to za dużo. Jak nie po dobroci to z przymusu. Jak wolisz mieć zniszczenia w domu.. cóż niektórzy tak lubią :) hmmmmmmm, skoro tak sądzisz ............................... Naprawdę sądzisz, że nie próbowałam polecanego przez Ciebie sposobu (????) ... Lenka reagowała absolutną paniką ... nie ważne, można poczytać wątek. Potem przez długie miesiące dostawała, nakazany przez weta, Kalm Aid z niezłym skutkiem, ale jak pisalam przez cały czas ... do ideału niestety było daleko. Kana, wiem, że niedawno proponowałaś DT małemu psiakowi (grzywaczowi), nie pojechał do Ciebie, może weź Lenę na DT, pokaż nam jak skutecznie ustawia się psy z problemami .... Lenka jest już o niebo lepsza niż 7 miesięcy temu, jest odkarmiona, nie sika ze strachu i nie kładzie się na plecki we własne siki z byle powodu ........ naprawdę sporo roboty już zrobione, może właśnie Lence teraz potrzeba teraz kogoś tak twardego jak Ty. Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Mysle, ze nikt nie chcial Cie urazic i oczywiscie najlatwiej to jest dawac rady ;);) Quote
Ingrid44 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Kochani podpiszcie petycje , chodzi o tego pieska co zginal na torach :-( http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6370 Quote
Lolalola Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 hmmm.....witajcie!!troszke mnie nie bylo:(........ slyszalam rowniez o feromonach-moze byc zaladowac takie do klateczki,to by w niej siedziala chetniej,moja przyjaciola stosowala takie u swego psa przed lotem,zeby zaakceptowal klatke i zaakceptowal:)moze tak.............. Quote
wikikoniki Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Odświeżam wątek ;d Co to jest dt? Powodzenia Lenko !!! Quote
Lolalola Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 dt to dom tymczasowy;) ds to dom staly;) Quote
anawa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='wikikoniki']Odświeżam wątek ;d Co to jest dt? Powodzenia Lenko !!! dom tymczasowy :) Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 wikikoniki napisał(a):Odświeżam wątek ;d Co to jest dt? Powodzenia Lenko !!! O ktos nowy, nie tylko u Lenki, ale tez i na dogo :):) Quote
wikikoniki Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Szarotka napisał(a):O ktos nowy, nie tylko u Lenki, ale tez i na dogo :):) to źle? Ja tam się cieszę że tutaj jestem, chociaż już zrobiłam małe zamieszanie Quote
Szarotka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 wikikoniki napisał(a):to źle? Ja tam się cieszę że tutaj jestem, chociaż już zrobiłam małe zamieszanie A czemu ma byc zle ?? i jakie zamieszanie ?? Quote
Szarotka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Podniose watek i zaprosze na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/199634-Unikatowe-kalendarze-A4-i-biurkowe-z-kotami-na-chatulowe-koty-do-31.01.-godz.22/page2 Quote
Szarotka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Lenak gryznij ciotki, to moze przyjda w odwiedziny:mad::mad::mad: Quote
Szarotka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Odwiedzam Lenkę.... Ciotki Goldenek nie gryz bo przyszla :):) Quote
obraczus87 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Szarotka napisał(a):Lenak gryznij ciotki, to moze przyjda w odwiedziny:mad::mad::mad: Ja mysle o LEnusi caly czas.. ale teraz niestety musze zajac sie nauka do egzaminow :( Quote
plina Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Oj Lenka... Gdzie twój domek? ... Ten najlepszy, wymarzony? Quote
Szarotka Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 obraczus87 napisał(a):Ja mysle o LEnusi caly czas.. ale teraz niestety musze zajac sie nauka do egzaminow :( Ucz sie, ucz, moze sie przyda :):) Quote
Ewanka Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Lena pozdrawia gości :) .... szepnęla mi na ucho, ze gryźć będzie ... wybiórczo :D Quote
Recommended Posts